foto

Pavel Rímský

  • nar. 28.2.1949 (71 let)
    Pardubice, Československo

Biografie

Narodil se ve městě perníku, Pardubicích roku 1949. Jeho otec byl divadelní režisér. A tak se dalo očekávat, že Pavel má v sobě umělecké geny. Byl vychováván dědečkem a babičkou. V 13 letech se mu velmi zalíbil bigbeat a bohémský způsob života, což mělo za následky vyloučení z několika gymnázií. Už si myslel, že nezíská středoškolské vzdělání, ale byl trochu překvapivě přijat na brněnskou konzervatoř-obor herectví. Jenomže nebyl by to Pavel a situace s divokým způsobem života se opakovala. Hned byl přijat v Brně na JAMU, kde brali i bez maturity. Jamu již dokončil úspěšně. Po té se angažoval v divadle v Hradci Králové. Mohli jsme ho také vidět v divadle pod stanem zvaném Dílna 24. Jenomže tehdejší režim Dílnu zakázal.

Po zákazu Dílny se Pavel nikde nemohl uchytit a tak šel pracovat do Prahy, kde byl zaměstnán jako recepční v hotelu. Dělal to jenom chvíli a vrátil se do Hradce Králové, kde pracoval s Janem Grossmanem a Miroslavem Krobotem. Vrátil se k divadelní kariéře a uchytil se v oblastních a pražských divadlech. V roce 1997 se trvale angažoval v Divadle na Vinohradech.

Od 70. let Pavla můžeme vidět ve filmech, seriálech a inscenacích. K vidění byl ve snímcích KAMARÁD DO DEŠTĚ 2, UČITEL TANCE, RO(C)K PODVRAŤÁKŮ, ČETNICKÉ HUMORESKY, BAZÉN. V poslední době je často vidět v nekonečném seriálu ULICE na TV NOVA. Hraje zde i jeho syn Kryštof. Pavel má velmi zajímavý hlas a tím pádem je hodně využívaný v dabingu. Dabuje Sylvestera Stalloneho.

Marian "duklak2" Hamrla

Herecká filmografie

Filmy

2020 Případ mrtvého nebožtíka
2019 Špindl 2
2018 Důvěrný nepřítel
2016 Každý milion dobrý (TV film)
Tenkrát v ráji
2013 Colette
Husiti
Případ pro rybáře (TV film)
2012 FTM – Film Experiment (studentský film)
2011 Izolace (studentský film)
2010 Doktor pro zvláštní případy (TV film)
2009 David Copperfield (TV film)
O království z nudlí a štěstí bez konce (TV film)
Zemský ráj to napohled
2008 Kozí příběh - Pověsti staré Prahy
Krvavá zásilka (amatérský film)
2007 Nesmělý Mikeš (TV film)
Tři srdce (TV film)
2006 Ro(c)k podvraťáků
2004 Myceni - náznak
Vražda kočky domácí (TV film)
2003 O Ječmínkovi (TV film)
Pátek čtrnáctého (TV film)
Stopa končí v nebi
2001 Jak ukrást Dagmaru
2000 Gambit (TV film)
1999 Hanele
Návštěva staré dámy (TV film)
1997 Silvestr s dědou (TV film)
1996 Periferie (TV film)
Poe a vražda krásné dívky (TV film)
1995 Baleritron (studentský film)
1994 Učitel tance
1993 Hadí pohledy (TV film)
Hora jménem Andělská (TV film)
Neklejte, princi! (TV film)
1992 Kamarád do deště II - Příběh z Brooklynu
Pan Dodd má schůzku (TV film)
1991 O třech stříbrných hřebenech (TV film)
1990 Poslední zastávka smrt (TV film)
Tichá myš (TV film)
1989 Divoká srdce
Hra na Barbaru (TV film)
Juliána (TV film)
Šance (TV film)
1987 Citlivá místa
1986 Rubínová pohádka (TV film)
Území strachu (TV film)
1985 O loupežníku Olbramovi (TV film)
1983 Straka v hrsti
1980 Koncert
1979 Osamělý jezdec (TV film)
1977 Nikola Šuhaj loupežník (TV film)
1976 Malá mořská víla
1975 Rodič (TV film)
1971 Hry lásky šálivé
1970 Lancelot a Alexandrína (TV film)

TV seriály

2019 Za oponou (TV seriál)
Zlomte vaz (E10)
Předprodej (E09)
Privátní peníze (E06)
Rapl (TV seriál)
Operace Ofsajd (S02E02)
2018 Ohnivý kuře (TV seriál)
Nečekané nabídky (S05E48)
Selhání srdce (S05E30)
Nefér manévry (S05E29)
další epizody (7)
Labyrint (TV seriál)
Epizoda 7 (S03E07)
Epizoda 6 (S03E06)
Epizoda 5 (S03E05)
další epizody (4)
2017 Bohéma (TV seriál)
Vyhrát za každou cenu (E05)
Doktorka Kellerová (TV seriál)
Návrat (S02E10)
Rozvod (S02E09)
Novomanžel (S02E07)
další epizody (7)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Finty a fintičky (S04E11)
2016 Mordparta (TV seriál)
Nevěra (S01E05)
Rapl (TV seriál)
Black Jack (S01E10)
Atentát (TV seriál)
Šancja (E14)
Doktor Martin (TV seriál)
Zvěřina po Beskydsku (S02E13)
V kurníku (S02E12)
Přístav (TV seriál)
Ve velkém stylu (S03E11)
Potřebuju lodivoda (S03E10)
Duch starého Krupičky (S03E08)
další epizody (8)
2015 Policie Modrava (TV seriál)
Čertův mlýn (S01E10)
Všechny moje lásky (TV seriál)
Zapomenuté akty (E15)
Stopy života (TV seriál)
Na dřeň (S02E08)
Poslední návrat II. (S02E07)
Poslední návrat (S02E06)
další epizody (5)
2013 Nejlepší trapasy (TV seriál)
Nevinné lži (TV seriál)
Druhý dech (S01E03)
České století (TV seriál)
Veliké bourání (1918) (E01)
2012 Ztracená brána (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Archiv Felixe Burgeta (E06)
Zdivočelá země (TV seriál)
Danovo milostné dobrodružství (S04E04)
2011 Čapkovy kapsy (TV seriál)
Zločin na poště (E04)
2010 Cesty domů (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Dvojčata (S07E04)
2007 Příkopy (TV seriál)
Stopařka (E01)
Trapasy (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Bojovka (S04E06)
2006 Náves (TV seriál)
Ségry (E04)
Policejní symfonie (E03)
2005 Bazén (TV seriál)
Ulice (TV seriál)
2004 Pojišťovna štěstí (TV seriál)
2001 Stříbrná paruka (TV seriál)
Ctitelé (E04)
Milovník (E03)
Subreta (E02)
Černí andělé (TV seriál)
Help for you (E07)
Četnické humoresky (TV seriál)
Lázeňské intermezzo (S01E11)
1995 Hříchy pro diváky detektivek (TV seriál)
Poslední varování (E03)
Muž v pozadí (TV seriál)
1993 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Neznámý (S04E05)
1990 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Modus operandi (S02E03)
1989 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Jed (S01E02)

Dokumentární

2018 Defenestrace 1618 (TV film) - vyp.
Poslední útěk Jeronýma Pražského (TV film)
Rybník - vyp.
2015 Jan Hus - Cesta bez návratu (TV film)
Tepui Dream - vyp.
2014 František Kupka: Cesta k abstrakci (TV film) - vyp.
Runway 06-24 (TV film) - vyp.
2013 Tajemství rodu (TV seriál) - vyp.
Jolana Voldánová (S01E13) - vyp.
Radek Banga (S01E12) - vyp.
Tomáš Halík (S01E11) - vyp.
další epizody (13)
2011 Nostradamus - Budoucnost z minulosti
Rybí legendy Jakuba Vágnera (TV seriál) - vyp.
Mongolsko II. (S01E10) - vyp.
Mongolsko I. (S01E09) - vyp.
Indie II. (S01E08) - vyp.
další epizody (10)
2010 Avantgarda: Úsvit avantgardy
2009 Divadlo svět (TV film)
2008 Francie s ozvěnou domova (TV seriál)
Záhady starého Egypta (TV seriál)
2004 Příběhy z jižních moří (TV seriál) - vyp.
Červená nit (TV film) - vyp.
2003 České himalájské dobrodružství (TV seriál) - vyp.
Lhoce, Mt. Everest (S01E07) - vyp.
K 2, Broad Peak (S01E06) - vyp.
Makalu, Kančenčonga (S01E05) - vyp.
další epizody (7)
2002 Nové objevy ve starém Egyptě (TV seriál) - vyp.
2001 České stopy (TV seriál)
1999 Případ Leopolda Hilsnera (TV film) - vyp.
1997 Cítit vodu na pádle (TV film) - vyp.

Divadelní záznam

2018 Její pastorkyňa (divadelní záznam)
2017 Hašler... (divadelní záznam)
Periferie (divadelní záznam)
1998 Jacobowski a plukovník (divadelní záznam)
1991 Smutek sluší Elektře (divadelní záznam)
1987 Krvavá svatba (divadelní záznam)
1984 Tři sestry (divadelní záznam)
1981 Na Candida (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2019 Koptashow (TV pořad)
2018 Stav ohrožení (TV pořad)
2016 Mrazivá tajemství (TV pořad)
2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
Ničení povoleno (TV pořad)
2005 Pípšoubazar (TV pořad)
Všechnopárty (TV pořad)
1999 Nedej se! (TV pořad)
1998 Bakaláři 1998 (TV pořad)
1984 Zpívánky (TV pořad)

Fanoušci tvůrce