Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (20)

plakát

Manhunt - Unabomber (2017) (série) odpad!

Zásadním problémem není to, do jaké míry se to drží či nedrží skutečných událostí, ale že je to v rozporu se základní logikou toho, jak se to událo.

plakát

Chvilky (2018) 

Tenhle film pohřbil zvukař, resp. zvukařka. Utrpení poslouchat.

plakát

Planeta Česko (2017) 

Otázkou je, zda je to dokument o české přírodě, nebo o autorovi. Vecpat v takové míře sama sebe do přírodovědného dokumentu je ale možná větší um než jakýkoli stupidní product placement. Hodně jakože monumentálních záběru, které vyznívají do prázdna, neb film postrádá jakoukoli logickou dramaturgii. Snaha to dohnat co nejvíce dramatickou hudbou podtrhuje zoufalost samotného názvu a asi i záměru.

plakát

Svět pod hlavou (2017) (seriál) odpad!

Antikomunismus poháněný resentimentem. Výsledkem je křečovitá parodie a karikatura doby, a to zejména tehdy, kdy se to tváří vážně, resp. asi to mělo být vážné. Ve filmu Pouta, na kterém se podílel stejný režisér a scénárista, to díky hlavní postavě a jasnému žánrovému zaměření fungovalo, zde vůbec. Je evidentní, že Štindl zbožňuje westerny. Mužští hrdinové jeho scénářů řeší vlastní existenciální krizi mátožnou rezistencí k dosažení obecné pravdy a lásky, ženy existují jen ve třech formách: trpitelky, ošetřovatelky a děvky.

plakát

České děti (2012) 

Inu, Strachota by mohl být velmi úspěšným ministrem propagandy. Má pro to ten potřebný cit, který se vůbec neliší od mistrů propagandy režimu, vůči kterému se vymezuje.

plakát

Newsroom (2012) (seriál) 

Příliš mnoho excentrických a hysterických postav s pokročilým stádiem narcismu. Klišé jako vycpávky a natřené americkým patosem.

plakát

Poupata (2011) 

Film má své chyby, své mezery a přešlapy. O tom žádná. Ale jde směrem, který je třeba ocenit a který je třeba podporovat, neb v jeho tématu a zpracování je potenciál v současné české kinematografii chybějící, jenž např. Sláma dokáže jen více čí méně parodovat. Uznaní patří za odvahu, úsilí, některé herecké výkony a hlavně za kameru a hudbu.

plakát

Odpočítávání (2010) 

Místy zajímávé a napínavé, jako celek průměr, který dost sráží špatné herecké výkony, vyjma M. Sheena. Bohužel i postava mr. H.(S. L. Jackson), která má v sobě jistý potenciál, je vykreslena dost povrchně a zahrána jaksi zmatečně a nejistě.