Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (138)

plakát

Milionář z chatrče (2008) 

Přeplněné ulice potažmo drsný život a každodenní útrapy, či veselí. Ještě pachová stránka a jsem zpět na své cestě napříč Indii, tedy zejména v hlavním městě je to podobné, v Bombaji jsem zatím ještě nebyl. Hodně povedený snímek, který předčil mé očekávání a bollywoodský závěr (u kterého jsem na chvíli zaváhal a byl rozpačitý) k tomu také patřil.

plakát

Gran Torino (2008) 

výborný film a nevím jestli bych chtěl Walta mít jako svého souseda a také nevím zda by vůbec měl Walt na zahradě sádrové trpaslíky. Skvělé hlášky a výborný dodatek v závěti týkající se Gran Torina. Clint Eastwood mě v posledních letech mile překvapuje.

plakát

Dobrou noc a hodně štěstí (2005) 

Démonický senátor McCarthy (obdoba našeho prokurátora Josefa Urválka z vykonstruovaných procesů z padesátých let, tady v naší zemi však Urválek byl hlasnou troubou režimu a daleko většího totalitního zla a neměl takovou moc jako americký senátor) a "inkviziční" procesy a tzv. Black List. Atmosféra strachu, neklidu a nejistoty a možného nařčení, aneb kdo je proti nám musí být nutně komunista, či jejich zastánce, neřkuli, že vaše rozvedená žena v mládí (dávno před vaší svatbou) chodila na setkání komunistů......, nebo rozhodnutí socialisticky smýšlící autora dedikovat vám svou knihu, popřípadě jen samotná četba může být závadná. David Straithairn je vynikající - nezbývá než dodat: Good night, and good luck.

plakát

Zlodějský svět (2001) 

Každý si může sáhnou na své dno, tady to byla celá přehlídka lidí, kteří toto zakusili. Zajímavé je pak pozorovat, že začínají po tom ztišení a jiném režimu mluvit o duchovní stránce svých životů. Jeden z věznů mi připomněl Steva McQueena ve filmu Motýlek. Vězni v naší zemi mohou děkovat za zdejší poměry........

plakát

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008) 

Každý z nás je něčí životní láska. Benjamin se narodil s tělem umírajícího a věkem opotřebovaného človíčka. A tento na první pohled neuvěřitelný příběh pomalu začne vtahovat diváka do vnitřního světa hlavního hrdiny a jeho životní lásky Daisy - okolní svět a celkově dění kolem už není tak důležeité, jste vtaženi vyprávěním, či deníkovým čtením a neřešíte postupně nelogičnost samotného narození a mládnutí hlavního představitele a pokud přistoupíte na tuto hru - tak se nebudete po celou dobu nudit. . Výborný film a mohu říci (ikdyž to nevyzní asi nejlíp v polovině ledna) že je to doposud největší filmový zážitek letošního roku. Scénárista Eric Roth nevykročil na neznámé pole, ale na cestu, která byla již několikrát alespoń částečně vyšlapána jinými. Film je hodně podobný knize s názvem Zpověď´Maxe Tivolliho amerického autora Andrewa Seana Greera z edice Světové literatury nakladatelství Odeon, která je stále k dostání v Levných knihách za nějakých 39Kč.

plakát

Revizor (1971) (divadelní záznam) 

Kterak zapadlá gubernie ožije a k pozdvižení dojde až podlézání, přetvářka a strach se zhostí většiny přítomných. Herecký koncert, Landovského herecké výkony mi moc nepřirostly k srdci, ale tady je výborný. Skvělé obsazení.

plakát

Jistě, pane premiére (1986) (seriál) 

Geniální a to si myslím, že nám uniká celá řada narážek například na francouzské reálie a staletou řevnivost s Anglií, a také zmínky o Skotsku aj. Je to pastva pro anglisty, ale nejenom pro ně.

plakát

Labyrintem k revoluci (2007) (TV film) 

Velmi zajímavé, člověk zapomíná a jako jakási forma osvěžení tento celek funguje velmi dobře.

plakát

Drak přichází (1973) 

Tento film je klenot, ponechme stranou dějovou linku, která je daná již od začátku po příjezdu na Hanův ostrov,a herecké výkony, ale myslím si, že každý kdo kdy dělal nějaké bojové umění uzná pohybové mistrovství a preciznost bojových scén malého draka Bruce Lee, naprosto skvělé jsou hromadné boje.