Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (42)

plakát

John Wick (2014) 

Hodnotit jedničku jsem si troufnul až po třetím díle, kdy jsem opět okusil co to je Keanuho prokletí aka Matrix trilogie. Po shlédnutí "posledního dílu" ale musím uznat že jednička byla opravdu nejlepší a že méně je někdy opravdu více. Ono když si člověk odmyslí nějaké to plácání po ohryzcích a IPSC v saku tak nejkrásnější stejně bylo to kdo vlastně k čertu ta Baba Jaga je ;) 5 plných *

plakát

John Wick 3 (2019) 

Současnou "trilogii" JW bych asi nejspíš přirovnal k trilogii Matrix. Keanuho prokletí? Zatímco jednička udělala díru do světa a nezapomenutelně se vepsala do našich srdcí a svým způsobem přinesla něco nového, svěžího a mluvilo se o nich, tak jejich následná pokračování spíše utrpěla na onu snahu z tématu vyždímat co to jde. Jak je pro mne ale Matrix jen jeden a další dva díly jsou totálním odpadem kdy stačí jen prosté dokončení myšlenky v několika větách, bez nutnosti vidět film, u JW je to trošku jiné. Nejedná se o vysloveně špatné filmy jako M2 a M3, ale co jim zůstalo je přemrštěné tlačení na pilu co se symboliky zabijáckého tématu týče. Jednoduše řečeno, je toho až moc a to co dělalo perfektní atmosféru v jedničce bylo právě to "málo". Série má pro mě degradující průběh kdy více je hůře. A to v přesné posloupnosti. U dvojky to ještě šlo. Člověk po pěkném čase v prvním kole logicky šlápne na plyn, jízda už nemusí být tak elegantní jako v tom prvním. Ono to vyjde a šlápneme ještě víc. Elegance se vytrácí a přichází nervozita a chyby. Toto je asi nejpřiléhavější přirovnání co mě napadá. Bez spoilerů bych dál nemohl pokračovat, tak jen naznačím že některé pasáže a linky jsou vysloveně zbytečné, že šikmooký závěr byl až moc šikmý a že jediné na tomhle filmu, co jsem si opravdu wickovsky užil, byl začátek filmu a původ JW. 3* s odřenýma ušima.

plakát

Kong: Ostrov lebek (2017) odpad!

Vykrádací zbytečná klišoidní slátanina ke který je i psaní delších komentářů jen další ztráta času stejně jako film samotný..

plakát

Má mě rád, nemá mě rád (2010) 

Jak se temhle vecem vyhybam tak me film vzal dech. Vse dohromady co bylo napsano nize a stokrat vic. Hluboka poklona knize, vsem hercum a citlivymu zpracovani. Asi kazdy v tom najde neco svyho co treba uz davno zapomel. Smekam az k zemi.

plakát

Poslední pokušení Krista (1988) 

Vse podstatne bylo receno a netreba opakovat. Genialni ve vsech aspektech, dlouhe, dechberouci a finale bezchybne a udivuhodne. Jak me tohle mohlo tak dlouho mijet? 5*

plakát

Bitva o Moskvu (2016) odpad!

Nechtel jsem dat na predchozi komentare a dal filmu sanci. Priznam se ale ze jsem mel asi dvakrat film vypnout. Pominu ze se tam vlastne nic nedeje, pominu i to ze snad diky nizkemu rozpoctu to vypada jak vypada a nebyt chlapcu z Gaijinu (tvurci tankove hry) tak by tam ani ty animace tanku snad nebyli a opravdu tahali misto nich drevene makety na sanich i sami filmari. Pominu historickou presnost nebo nepresnost. Ale aby scenar tvorili jen propagandisticke hlasky a za cely film az na dva/tri vtipy nepadlo prakticky nic jineho to uz je v kombinaci s predeslym moc. Horsi slataninu jsem dlouho nevidel a doufam ze dlouho neuvidim. Za me odpad s prominutim.

plakát

Doktor Strange (2016) 

Kdyz si odmyslime nekolik opravdu povedenych vtipu a hratky ala Inception tak je to vlastne o nicem. Na jedno zkouknuti ale fajn, vic ale netreba.

plakát

Inferno (2016) odpad!

S predeslymi filmy nema krom hlavniho protagonisty nic spolecneho. Ani atmosferu, napeti, hlavu/patu, o epicnosti ani nemluve. Pro me zklamani roku. Dlouho sem nevidel takhle zbytecny a prazdby film bez napadu a fistronu.

plakát

Švýcarák (2016) 

Naprostá pecka, která dokáže skočit z extrému do extrému, v obou případech mistrně zpracovanému. "zpěvný motiv", scéna s autobusem, nebo naopak medvědem za jedna s *kou. Ať tyhle vyhraněné a fantastkní filmy moc nemusím tak tohle se mě trefilo na notu, ale věřím že to není pro každýho. Navíc snad první Redclifův film kde se konečně odprostil od Harryho stínu.