Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (25)

plakát

Hannibal (2001) 

Tady prostě nemůžu jinak, než plných pět, jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec. Hopkins je tu precizně děsivý, lačnící Giannini ztrácejíce pud sebezáchovy, křehká Neri ani nemusí mluvit, ukázkově bezskrupulözní Liottův agent, no a samozřejmě nádherná Julianne. Ovšem všechny trumfne maska Oldmana, neuvěřitelné! Ačkoliv znám nazpaměť, pokaždé znovu a znovu čekám, až zazní mé oblíbené repliky. Třeba ,,Cordele, proč ho neshodíte dolů, vždyť to můžete svést na mě'' nebo ,,Myslím počítač u Vás doma, pane''. Vůbec nejpikantnější je ale závěrečná večeře. ,,Kdo je Clarys? Agentka Starlingová Paule, když neudržíte krok při konverzaci, raději se vůbec nezapojujte''. ,,Hmmm zajímavé Clarys, tohle bude opravdu bolet''. Nejlepší díl série.

plakát

Koupili jsme ZOO (2011) 

Dnes jsem znovu (podruhé) shlédl tento film a musím říct jediné. Pohlazení po duši! Ano je to šílenství koupit Zoo a myslet si, že to ,,nějak dáte''. To samozřejmě není možné, ale kdo nemá rád pohádky s dobrým koncem, že. A když hlavní role vezmou Mat Damon (kterého fakt hodně můžu) a pro mě krásná Scarlet Johansson (kterou miluju) a ještě hrají tak uvěřitelně civilně, vedlejší role jsou taky skvěle obsazené a k tomu úžasný soundtrack...srdce zaplesá a na chvíli jste úplně v jiném, krásném světě. Takže pokud nemáte hroší kůži, tenhle film Vás dostane. A to za to stojí!

plakát

Kořist (2007) 

V úvodu bych rád řekl, že jsem fanoušek filmu a portál ČSFD mám rád, protože mi přináší spoustu důležitých informací. Co mě poslední dobou ale vážně štve a není mi to jedno, je fakt, že spousta rádoby odborníků, skoro režisérů lepších snad než Spielberg, kritiků nejchytřejších na světě, renomovaných nounejmů schovávajících se za ,,vtipné'' pseudonymy, co si nevidí na špičku nosu, TADY hejtí jeden film za druhým a předhánějí se KDO VÍC a kdo SPROSTĚJI! Ve finále už vlastně vůbec nejde o ty filmy, ale jejich velký ega a malý pinďoury. A ČSFD s tím nic nedělá, ba naopak!!! A to mě fakt víc než SERE! A co se týká filmu Kořist, tak fakt nechápu zdejší nízké hodnocení. Pro všechny výše jmenované, není to akční film ani horor ani scifi, proto málo akční! Pro všechny ostatní normální a soudné přátele filmu, je to civilně komorní rodinné drama, zasazené do africké přírody, dobře natočené, dobře zahrané, volně plynoucí. Nenávist puberťačky k maceše je čítanková, napětí je střídavé, porcované v těch správných chvílích, rozhodně nenudí, predátoři jsou skuteční a ne plně digitální, jak je teď zvykem, casting se povedl, nikdo Vás neprudí ani nepřehrává. Kdo pochopí pro koho a o čem film vlastně je, bude spokojen. Za mě jasné tři poctivé hvězdičky!

plakát

Za zrcadlem (2018) 

Tak se zase jednou musím vyjádřit,bohužel. Nicka Cageho mám rád a pořád mu držím palce k návratu do první ligy,kde jeden čas skutečně byl,a Terezu Lisbonovou vyloženě miluju. Ovšem tady byl tak nevyužitej potenciál,až je to k nevíře. Výbornej nápad se zrcadlem,ale proč jen jeden pokoj,víc zrcadel víc příběhů k rozehrání,ale toho se zde nedočkáte. Pumpaři od naproti mohli taky šikovně zamíchat s dějem,místo toho jen postávají ve vratech a pijou pivo,semtam prohodí pár slov,slabota.A Tereza?..hraje puťku na práškách,ach jo. Jak říkám,ostudně nevyužitej zahozenej potenciál,nabízející tolik možností...Jen ty scény za zrcadlem snad stojí za zmínku,i když je to hodně soft,ale v pěkném obalu.

plakát

Hranice života (2005) 

Moc tady filmy nehodnotím a vybírám si podle toho,co o filmu sám vím,nebo podle obsazení postav.Jen občas se nechám unést názorem většiny a hvězdnou hereckou sestavou,jako v tomto případě.A to se mi tentokrát fakt nevyplatilo. Ewan měkkej,Ryan vyšinutej a nikdo vlastně neví proč,zachraňuje to jen tradičně záhadně krásná a přímočará Naomi a Bob. Jenže to je málo,ke spokojenosti diváka to fakt nestačí.A za celej film jsem nepochopil,co že nám tím chtěl vlastně básník říci,jaké že poselství v nás měl tento počin zanechat.Takže sorry a snad příště :-(

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Asi se na mě ted' většina fanoušků tohoto díla bude zlobit,ale já si prostě nemůžu pomoct,musí to ven.Ikonická kapela Queen byla v mém dospívajícím věku nedostižný vzor a ikona,to bezesporu.Tento film nám ji měl přiblížit v celé své kráse, ale...nestalo se.Zatímco u kytaristy a basáka je vizuální podoba,chování i osobnost téměř totožná s originálem,tak u bicmena jsem na vážkách,a Ramiho coby Freddieho by strčil do kapsy kdejaký dvojník napodobitel vystupující na estrádách,včetně původně zvažovaného Saši Barona Cohena. A ta rádoby biografie?...o té se radši ani nebudu zmiňovat,snad jen že by Fred koukal,jak byl vlastně hodnej a bezproblémovej člověk :-) Ale muzika super,to ano! Za mě slabé dvě hvězdičky.

plakát

Trable o Vánocích (2015) 

Když běžel tenhle film v televizi,balil jsem vánoční dárky a přiznám se,upřímně mě překvapil.Pohodová atmosféra,skvělé obsazení,dobře natočené,vtáhne do děje.Rozhodně lepší film,než napovídá zdejší hodnocení! Normální rodinu s normálními problémy čeká vánoční slezina,a ted' jak to ve zdraví přežít,to je oč tu běží.Líbilo se mi to,hodí se přesně do frmolu před vánocemi.Ale pozor,pokud nemáte rodinu,děti,problémy,něco za sebou a smysl pro cit,bavit vás to nebude,Takže pryč od toho a nepouštět.

plakát

Král Artuš: Legenda o meči (2017) 

Dlouho jsem se odhodlával si tento film pustit,až konečně dnes nastal ten den D. No...a je to od pana Guye vizuálně parádně a moderně natočená...taškařice a slátanina :-( Zlatej dobrej nesmrtelnej Excalibur,víc nemám co bych k tomu dodal.

plakát

Sucker Punch (2011) 

Všem zamindrákovaným pitomcům-honičúm,tohle je parádní podívaná pro všechny normální chlapy od 19 do 60.Snové reálie jsou naprosto fantastické vizuelně i akčně natočené,ale bláziec mě fakt nebere.Obsazení parádní...a Emily?...neuvěřitelná!!!...smyslná,akční a vždy sexy!!!