Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (37)

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Na Alitu jsem se podle traileru strašně těšila, protože už tam se mi líbilo digitální zpracování. A to taky nezklamalo. Stejně tak efekty a akční scény, k tomu dobře propracovaný soundtrack - no občas jsem měla doslova husinu, která netrvala zrovna krátce. Nevadila mi ani klišé svižná romance a celkově taková nic moc zápletka (tedy alespoň mi to tak přišlo, nečetla jsem mangu, třeba to má být jinak). Co mě ovšem zklamalo, byl pro mě nedostatek informací jak k hlavní hrdince, tak k ostatním aktérům, takže jsem si k nim prostě nenašla pouto. A tak jsem ty opravdu vyhrocené části, kde mi měly téct slzy proudem, proseděla v klidu. A to já velmi nerada. Celkově jsem pak měla pocit, že se spíš dívám na předehru něčeho, co by mělo být tím, na co jsem se tak těšila - až ke konci jsem se totiž začala nadzvedávat ze sedačky s tím pocitem "A dál?" "A co potom?". Doufám, že pokračování bude a že bude stát za to, protože jako rozehřívací dvou hodinovka dost dobrý.

plakát

Venom (2018) 

Když tak pročítám všechny ty komentáře s nízkým hodnocením, jsem ráda za jednu věc: do kina chodím naprosto bez očekávání a bez porovnávání s čímkoli. To je taky důvod, proč jsem si Venoma užila na 100% a po delší době odcházela z kina maximálně spokojená - humor, akce, drobné lekačky, perfektní pošťuchování Venoma a Eddieho. Na konci luxus soundtrack od Eminema. A mezititulková scéna? Chci víc a doufám, že dostanu víc. :)

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

V životě mě film nenechal odejít z kina tak frustrovanou, rozporuplnou a... Neschopnou se vyjádřit. Velice mě potěšilo, že Marvel neplýtval časem a využil každou vteřinu filmu na maximum. Ač jsme Thanose v plné parádě viděli poprvé, zpracovali ho takovým způsobem, že si ho divák zamiluje - ať už pozitivně, či negativně. Je to prostě gigantický záporák a to i doslova. Celkově se mi zpracování hodně líbilo, propojení jednotlivých dějových linek, narážky, občasné vtípky na odlehčení, ale jinak akce, akce, akce... Emoce. Bum! No prostě... Ač jsem šla do kina s očekáváním něčeho jiného, odcházím vlastně spokojená. Nebo ne? Já pořádně nevím. Každopádně to stálo za to! Smekám, klaním se, děkuji a jdu tiše čekat na další filmy.

plakát

Thor: Ragnarok (2017) 

V plánu byla předpremiéra - nevyšlo to, šla jsem na film dva dny po ní, ale i tak to prostě stálo za to! Na pokračování Thora jsem se těšila dobrý půl rok (vlastně od té doby, co jsem četla, že oficiálně bude, ale pořádně od prvního traileru) a konečně jsem zjistila, že důvod byl. Obsazení naprosto top, nebyla role, která by neseděla. Dějové linky se střídaly dobře, diváka to nerušilo, naopak to občas vnášelo potřebného napětí, co bude dál. Co se týče hudebního podmalování, Led Zeppelin válí, za to velký potlesk. Co mi ovšem moc nesedlo byly melodie, který mi připomínaly Nekonečný příběh a let Bastiena s Falkem, nu což přiřadila jsem to k tomu, že se chtěla dodělat atmosféra planety, takže... Budiž. Co mě ovšem vážně mrzelo a stále mrzí, je předělání si norské mytologie. Správně by mělo být jméno hlavní záporačky Hel a ne Hela - co je víc podstatné, je to dcera Lokiho a ne Odina a už vůbec ne prvorozená. Přerostlý vlk nebyl její mazlíček, ale bratr, taktéž potomek Lokiho, se jménem Fenrir, nikoli Fenris, ale to už bych po tvůrcích chtěla asi moc, zřejmě si to potřebovali doladit pro větší horko na scéně. Abych se vrátila ke kladům - film je natřískaný humorem, vtipy a prostě vás neskutečně odbourá, což je u Thora trochu nezvyklé, ale mně to udělalo velice dobře. K tomu se přidávají i nové postavy, z nichž některé si ve vteřině zamilujete. No a závěr? Mile překvapil. Co dodat? I přes drobné zmíněné nedostatky nemůžu jinak, než dát plný počet hvězd - pro mě je to totiž oproti Temnému světu obrovské zlepšení, za které jsem opravdu ráda.

plakát

Transformers: Poslední rytíř (2017) 

Spokojená jako při každém Transformers filmu. Prostě srdeční záležitost, co víc říct, nemůžu odolat. Jisté nedostatky jsem viděla, ale nahradily je nové charaktery a perfektní hlášky a fórky.

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Jeden z těch filmů, při kterých jsem se přistihla, že na něj koukám s otevřenou pusou a naprosto fascinovaně. Na Fantastická zvířata jsem se těšila jako malé dítě na Vánoce a to z hned několika důvodů. Jedním byl příběh samotný a druhým pak obsazení hlavní role. :) Jak už první věta napovídá, rozhodně jsem nebyla zklamaná, že jsem šla na půlnoční předpremiéru. Skvěle zpracovaný snímek, u kterého se člověk zasměje, ale i popláče. Vážně dobře odvedená práce, z kina jsem odcházela plná dojmů a jsem jimi nabytá i teď :) takže zaslouženě plný počet! :)

plakát

Lída Baarová (2016) 

Budu patřit k těm "podivínům", kteří hodnotí film pěti hvězdami, ale což... Snímek mě vážně dostal, přestože jsem se mu snažila vyhýbat řízení hodnocením hlavně odsud. Po jeho shlédnutí jsem vážně litovala, že jsem tak neučinila dříve. Obsazení perfektní, film plný emocí a nových informací. Za mě prostě jeden z TOP českých filmů.

plakát

Lichožrouti (2016) 

Čtyři hvězdičky, protože tři jsou málo a na pět mi něco chybělo. Jinak je to skvěle odvedená práce. Animák, který si užijí jak děti tak dospělí. A co víc: vše založené na pravdivých událostech, které se stále odehrávají. :)

plakát

Anthropoid (2016) 

Po dlouhé, dlouhé době snímek, při kterém jsem skoro nedýchala. Obsazení skvělé, akorát mi chvilku trvalo zvyknout si na angličtinu s hraným českým přízvukem. Líbilo se mi propracování filmu, řekl nám všechno důležité a přidal i detaily, které se v hodinách dějepisu neučí. Atmosféru filmu potvrdilo i hrobové ticho na konci, při promítnutí pár posledních vět na dokončení děje. Jediné, co mě mrzí je, že film o akci Čechů museli zpracovat v Anglii, přestože po krátkém zamyšlení mě napadá, jak by to asi dopadlo... V tomto případě vznikl excelentní snímek, který nemůžu hodnotit jinak než pěti hvězdami.

plakát

Mlha (2007) 

K filmu jsem se dostala náhodou, a když jsem si přečetla žánr horor, tak jsem se trochu obávala, jestli ho vůbec dokoukám, protože fanouškem hororu jednoduše nejsem. Ovšem byla jsem mile překvapena... Ze začátku jsem si sice říkala, že to bude klasické béčkové sci-fíčko, ovšem pak se všechno začalo hezky rýsovat. Pointa filmu se mi strašně líbila - respektive vysvětlení nastalé situace. Příšery byly zpracované hezky, ač byly občas znatelné nedostatky vplynutí počítačového monstra do točených záběrů. Při katastrofálním ději mě ani moc nepřekvapila přítomnost fanatického pobožného, to už je prostě a jednoduše klasika, která nikdy neomrzí. Napětí mezi jednotlivými postavami by se ve filmu dalo krájet a některé detaily jsou prostě úžasné, že je konečně někdo zapracoval. Film jsem tedy nevypnula, dokonce u něj ani neusnula a dokoukala se ke konci, který mě šokoval. Zůstala jsem zírat s otevřenou pusou a cítila jsem se vážně zdrceně a naprosto hrozně. V ten moment jsem si pomyslela, že za takové ukončení filmu prostě seberu jednu hvězdičku, ale to by bylo moc sobecké. Nemůžu jinak než hodnotit plným počtem hvězdiček.