Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Krimi
  • Rodinný

Recenze (875)

plakát

John Denver Trending (2019) 

Fuj, něco tak mrazivě blízké dnešní době jsem už dlouho neviděl. Film je sice z r. 2019, ale dnes je možná aktuálnější než tehdy. Dovolím si tvrdit, že "zlatá éra" podvodných videí nás teprve čeká. Film ale není jen o tom. Je taky o manipulaci, jak snadné je podlehnout něčemu, co nám kdo tvrdí. Je taky o neschopnosti kompetentních osob dělat svou práci. A především je o tom, jak snadno se z oběti stane viník. Natočeno klasicky po filipínsku, ovšem obsah a hlavně vzkaz je naprosto jasný.

plakát

Vítejte na konci světa (2021) (seriál) 

Černý humor, pomalé tempo, výborná hudba...tomuto seriálu prakticky není co vytknout, to je pravý sever.

plakát

Nový Olymp (2023) 

Výborně natočený film od známého režiséra vlastně svou kvalitou nijak nepřekvapuje. Skvělí herci, žádná módní kamera, hudba je sice až moc ve stylu "diváku, dojmi se", ale podstatný je příběh.  A ten rozhodně stojí za to, abyste film viděli, protože se může týkat nemalého počtu lidí. Bez zajímavosti není ani pohled do minulosti, kdy věřím, že si někteří mladší diváci budou klást otázku, proč se ti dva prostě nenašli přes aplikaci.

plakát

Ohňostroje (2023) 

Krásný film z krásného prostředí, ovšem už ne z krásné doby pro nevinnou lásku 2 kluků. Film je velmi dobře natočen, tvůrci však mohli hlavním postavám věnovat více času, když už je stopáž taková. Režisér prohlásil, že považoval za důležité připomenout tehdejší událost. A to se myslím povedlo. Ostatně hlavní poselství filmu spatřuju právě v tom, že si gayové museli ten dnešní blahobyt tvrdě vybojovat a že ten boj měl řadu obětí. PS: Film nemá nic společného s filmem Call Me By You Name, jak tady někteří naznačují. Je z úplně jiné části Itálie, v sicilském dialektu a fakt to není roztomilá romance.

plakát

Kluci z venkova (2022) 

Jedním slovem - pěkný. 1. část je určitě z reality spousty mladých žijících na vesnici, které láká život ve městě. Přitom vlastně vůbec není podstatný, že jde o gaye. Ve 2. části vidím typickou buznu s nosem až u stropu. Ví, že je hezký, snaží to všem ukázat, kamarád pro něho už není tak dobrý a navíc se už těší, až vypadne na školu. Ve 3. části kluk, který je tak trochu rajda, čeká od focení zřejmě to, na co je zvyklý, ale vyvíjí se to trochu jinak. Vše velmi dobře natočeno, kamera i herci to zvládli skvěle, režisér se celkem úspěšně vyhnul módním filmařským výstřelkům. Jak je u francouzských filmů zvykem, i z tohoto je cítit přirozenost a realita všedního dne.

plakát

Lháři (2015) (studentský film) 

Velmi povedené, dětští herci překvapili, ale nejvíc asi celý děj. Něco na pomezí černé komedie a dramatu s dobrodružstvím.

plakát

Společné lži (2022) 

Opět něco, co se Francouzům povedlo. Ač nemám rád film s časovými prostřihy, zde to mělo své opodstatnění a vhodně doplňovalo děj. Jen toho děje z minulých let mohlo být více. Mile překvapila postava Stéphaneho, která se nejdřív zdála být až moc zaražená, ale nakonec se ukázala pohotová, vtipná. Příběhu bych vytknul příliš strmý nástup, kdy jsem byl sice rád, že se kluci půl filmu neoťukávají a nepřesvědčují o tom, že takoví nejsou, ale na druhou stranu ta rychlost mi tam nesedla. Velmi oceňuju zvukovou stránku díla.

plakát

Děti chaosu (2023) (TV film) 

Velmi zajímavý dokument o tom, co se dělo po válce s dětmi. A to na na všech stranách. Film je francouzský, takže je zaměřen více na Francouze. Při sledování mě napadlo jediné - vždyť oni dělali téměř to samé, co za války Němci. Ale taky je nutné na to pohlížet historicky. Pak člověku dojde, že to bylo prostě pragmatické. Dneska nelze nikoho soudit za to, co se tenkrát dělo. Je ale určitě dobré si to připomínat.

plakát

Rozdělení II (2017) (seriál) 

Opravdu výjimečná série, protože toto pokračování je stejně výborné jako předchozí díly. Velká škoda, že to ČT už neuvedla.

plakát

Tannbach - vesnice na dělící čáře (2015) (seriál) 

Výborný seriál, který připomíná situaci po 2. sv. válce a nejen zločiny nacismu, ale taky zrůdnost Rusů, resp. Sovětů. Měli by to pravidelně opakovat v naší i německých TV, aby si i Němci stále připomínali, co jsou Rusové zač, neb v poslední době mám pocit, že na to zapomněli.