Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

V odlehlém norském městečku ležícím uprostřed nehostinné pustiny se zná každý s každým. Život v Utmarku je však divoký a cizincům se málokdy podaří přizpůsobit. Když je do školy přijata nová optimistická učitelka, doufá v nový začátek. Brzy si však uvědomí, že jedinou osobou, která se zde chová aspoň trochu dospěle, je 12letá dívka. Seriál vypráví prostřednictvím živořících a velmi neobvyklých postav příběh o hledání místa na světě - ať už jde o nalezení sebe sama po rozchodu s partnerem, neúnavnou snahu dospět, zoufalé úsilí překonat smrt milovaného člověka nebo jednoduše vyhnání duše zesnulého manžela z vašeho těla skrze exorcismus. Komediální drama pojednává o přijetí všech nepříjemných zkoušek osudu a dotýká se nejrůznějších aspektů lidské podstaty - lásky, smrti i transvestitismu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

miluji tyhle osobité severské kousky a Velkommen Til Utmark je další skvělá věc.Není to sice komedie,protože se tu vlastně neděje prakticky vůbec nic hezkého a skoro všichni tu jsou úplně v pr.eli,ale dokáže to být poťouchle a absurdně vtipné.Místy to má dokonce až takovou Coenovskou poetiku.Prostředí je krásné,byť nelítostné a obsazení výborné a naprosto přesné.Klidně bych si dal nášup...80% ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Norská variace na Fargo 1) (spíš seriál než film) představuje velmi svérázné lidi, o jejichž mentálním zdraví bych si dovolil s úspěchem pochybovat._____ 2)  Postavy jsou tu dvojí - buď nesympatické anebo vysoce nesympatické._____ 3)  Časem se ale ukáže, že tento bizarní svět je docela zajímavý. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Černohumorný, depresivní pohled na odlehlé, pošmourné, norské městečko a jeho svérázné a dost podivné obyvatelé. Po celou dobu jsem jen čekal, komu naplno rupne v kouli a všechny povraždí. To se sice nestane, ale přesto to příjemný pohled není a potěší tak hlavně jako uklidnění, že se máme docela dobře. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená nórska kvázi verzia Farga...treba to brať s rezervou keďže tento seriál je na veľmi tenkej hranici medzi absurdnom a vážnou nudnou realitou. Tá zvláštna atmosféra ktorá tu panuje je priam dych berúca ! Sever ešte nikdy nebol tak chladný a pritom to teplo a chémia medzi ľuďmi tak jednoznačne je.  Vážne témy sú tu s takou ľahkosťou prezentované inou formou až to nie je vôbec vtipné. Nedávam plný počet keďže koniec bol uťatý ako hlava úhora, necitlivo a predčasne. Čo nám zase na druhú stranu dáva malú nádej, že príde druhá séria. My ju rozhodne chceme ! 90 % bez debaty ... ()

Galerie (143)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama