Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (215)

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Konec filmu byl na celé této povstalecké misi to nejleší, kdyby přišel o půl hodiny dříve i hodnocení by dopadlo lépe. I sebelepší konec nevymaže ty nudné předchozí pasáže. Postavy jsou ploché a divákovi nabídnou velmi málo na to, aby se o jejich osudy vůbec zajímal. Jejich tragický závěr tím pádem vyšumí zcela do prázdna. Navic s obsazením, které tento neduh nijak nevylepší. Felicity Jones kromě prkenného projevu víc nenabídla. Whitakerovu postavu mohl zahrát s klidem kdokoliv a že Donnie Yen přehrává, tak to už vím dávno... Nicméně jako lákadlo pro asijský trh určitě zafunguje lépe. Asiatům pravděpodobně praktikování wushu ve Star Wars tolik vadit nebude. Vadit by jim mohlo, ale nadměrné přeskakování z lokace do lokace. Možná se jen scénaristické duo Gilroy - Weitz rozhodlo maskovat slabší příběh nastavením okolní omáčky, která alespoň odvede pozornost od děje. Po epizodě VII: Síla se recykluje je pro mne Rogue One snesitelnějším filmem i možná proto, že je tak odlišný.

plakát

Westworld - Labyrint (2016) (série) 

Podobně jako Dr. Robert Ford (Anthony Hopkins) i já mám rád dobré příběhy a Westworld jich nabídne hned několik. Některé se dají pozvolným vyprávěním částečně odvětit, jiné jsou skryté do posledního momentu velkolepého finále. A stejným způsobem jako výtvory, i divák se musí labyrintem prokousat až na konec.

plakát

Westworld (2016) (seriál) 

Podobně jako Dr. Robert Ford (Anthony Hopkins) i já mám rád dobré příběhy a Westworld jich nabídne hned několik. Některé se dají pozvolným vyprávěním částečně odvětit, jiné jsou skryté do posledního momentu velkolepého finále. A stejným způsobem jako výtvory, i divák se musí labyrintem prokousat až na konec.

plakát

Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002) 

Palpatinův mistrovský plán je zase o něco blíže k naplnění. Zrak řádu Jedi se upírá k nově nastolenému válečnému konfliktu a skrytá hrozba se stala hrozbou velmi reálnou. Lucas z pozice vypravěče neselhal, ale pár výtek by se k tomuto snímku také našlo. Nicméně nejde přehlednou, jak precizně do sebe jednotlivé díly epické skládačky zapadají.

plakát

Zúčtování (2016) 

Introvertní autista Christian Wolf (Ben Affleck) má svůj silný morální kodex a je pekelně efektivní v dosažení výsledku, ke kterému používá celou řadu různorodých schopností. Postava, která nápadně připomíná Affleckovu komiksovou roli Batmana. Mimochodem i mistr Wolf má svojí "Oracle". Role jako ušitá na míru pro Afflecka, který nemohl nezklamat, ono to ani nešlo. Režisér Gavin O'Connor vykládá příběh pozvolně i přehledně a film netrpí na hluchá místa. Pár dějových zvratů se dá lehce vypozorovat před samotným vrcholem, ale to není chyba filmu.

plakát

Forsaken (2016) odpad!

Další partička hororových nadšenců s kamerou v ruce.

plakát

Do posledního dechu (2016) 

Pokud film nabídne zajímavý příběh, dokážu mu odpustit mnohé nešvary a toto melodrama se takovým příběhem honosí. Kus poctivé filmařiny, dobrá režie, kamera i herci. Ani ta celková Disney(ho) uhlazenost mi tolik nevadila.

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Tak takhle uboze by vypadal Harry Potter, kdyby se jeho příběh odehrál převážně v mudlovském světě. Ochuzen o pohádkové prostředí a atmosféra je ta tam. Fantastická ZOO se snaží tento nedostatek nahradit trikovou záplatou, která jen o to víc odhaluje plytký děj chabého scénáře. Naštěstí se našlo alespoň pár zajímavých herců, kteří táhnou celý film kupředu. Redmayne jako by se pro postavy všelijakých podivínů snad narodil a statečně mu sekundují i herci ve vedlejších rolích. Na rozjezd nové kouzelnické ságy to stačí, ale nic převratného snímek nenabídne.

plakát

Lovec jelenů (1978) 

Nudná tříhodinová podívaná, jenž začíná hodinovou svatbou a končí pohřbem. A tohle je přesně to, co si z filmu odnesete. Příběh o přátelství plného patosu. Příběh nepřipravenosti na válku, jenž je znázorněna střihem (důvodem je hlavně probrat diváka z té úvodní letargie) a příběh poválečného traumatu. Dialogy postav vice či méně o hovně (převážně v prvním aktu). Pochválit však musím herce, kteří mi tu nudu pomohli přetrpět.

plakát

The Last: Naruto the Movie (2014) 

Kishimoto tvořil a produkoval, ale ve všem tom výrobním procesu Shippuudenu jaksi opomenul rozvinout Narutovu romantickou linku. A tak přichází na řadu Naruto: the Last Chance for Love, což byl zřejmě pracovní název tohoto filmu. Naruto by raději obdělával zahrádku u Sakury, ale ta ho nechce! Zbývá Hinata, a tak darované klisně na zadek nekoukej. Hinata je milá i velmi plachá dívenka, navíc zamilovaná do Naruta už od útlého dětství. Jasná volba pro Kishimota, nikoliv však pro Naruta. Náš hrdina je pozvolna podnícen do něžného náručí... byakuganem obdařené následnice hlavního rodu Hyuuga. Hinata se dočkala! Jen to tak nějak působí v tomto filmu uspěchaně. Zvláště, když se Hinata poprvé vyznala už kdysi dávno při souboji s Peinem.