Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (833)

plakát

Půlnoční slunce (2016) (seriál) 

Perfektní kriminálka s tématem, o kterém jsem opět neměla ani tušení. Plusové body tedy dávám i za předložení pro mě zcela neznámých informací. Zpracování čisté, zajímavé a jako snad u všech severských seriálů se mi i zde nesmírně líbí civilní herectví bez patosu a připitomělostí.

plakát

Paranormal Activity: The Ghost Dimension (2015) 

Pořád to má svou logiku, i když v tomhle dílu už příběh hodně silně ujíždí. Navíc na mě tenhle díl nepůsobil ani zdaleka tak děsivě jako předchozí. Možná chtěli jít tvůrci jinou cestou, ale na mě to bohužel nezapůsobilo.

plakát

Paranormal Activity 4 (2012) 

Na sérii Paranormal activity se mi líbí především opodstatnění domácích nahrávek. Také ve 4. díle je většinou dost logické, proč si jednotlivé postavy natáčí to, co se děje kolem nich, dokonce mám pocit, že v tomto díle mi to přišlo mnohem logičtější než v některých předchozích. Jinak už to ale začíná být mírně přitažené za vlasy a podle mě se zde tvůrci už mírně odklánějí od smyslu prvních tří dílů.

plakát

Paranormal Activity 3 (2011) 

Další dávka lekaček, které celkově moc nemusím, ale v téhle sérii mi zas tak nevadí. Líbí se mi návaznost na předchozí díly a dovysvětlení některých věcí. Tvůrci umí docela obstojně pracovat s napětím a strachem.

plakát

Muži v černém 3 (2012) 

Mám moc ráda ústřední dvojici postav (i mladší verze některých z nich) a humor celé MIB série. Tenhle díl měl v sobě navíc dávku sentimentality, která se mi moc líbila a trochu jej v mých očích odlišovala od předchozích dílů. Líbí se mi nápady, s kterými tvůrci pokaždé přijdou a s kterými si vždy velmi šikovně pohrají.

plakát

Pod zemí (2014) 

Spíš lekací horor, který si ale dokázal uchovat i určitou tajemnou a nepříjemně děsivou atmosféru. Námět sám mi přijde dost zajímavý a byla bych vděčná za trochu lepší zpracování, ale tohle bylo alespoň obstojné.

plakát

Uvězněni v čase (2007) 

Pro mě byl tenhle španělský snímek spíš komedie než horor a možná i tím je pro mě tak jedinečný. S cestováním v čase si podle mě pohrál velmi šikovně, což nepovažuju za samozřejmost. Podle mě jde o velmi povedený thriller, i když do značné míry vtipný.

plakát

Cizinci ve vlaku (1951) 

Většina klasik, ke kterým se dostanu až teď, mě zklame. Cizinci ve vlaku jsou naštěstí výjimka, která mě bavila od prvního okamžiku. Zajímavé, děsivé, skvěle zpracované i zahrané, dokonalý příběh i pointa, prostě pecka.

plakát

Převrat (2015) 

Téma naprosto otřesné, ale v tom nejlepším možném smyslu slova. Situace, do které se asi jen tak někdo nedostane, přesto je to realita mnoha lidí. Vynikajíci Brosnen i Wilson (u kterého mě to pokaždé tak překvapí!), akce tu sice bylo víc než dost, ale film na mě nepůsobil ani trochu přehnaně. Místy mi běhal mráz po zádech.

plakát

Inspektor Regan (2012) 

Na tomhle filmu oceňuji nejvíce asi to, že je plný postav s vlastnostmi a povahou, které mě neskutečně vytáčejí. Ale po bližším seznámení pro ně mám více pochopení. Jinak je to akcí a drsnostmi nabitý snímek, který mě příjemně překvapil svou jednoduchostí, střízlivostí a celkovou kvalitou zpracování.