Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Western

Recenze (1 888)

plakát

Pacifik (2010) (seriál) 

Dal jsem dvě epizody a stále nic. Takže logicky nebudu dál pokračovat. Bratrstvo neohrožených je starší, ale úplně jiná káva.

plakát

Bod obnovy (2023) 

I já se musím držet formulky: "na české poměry ...". Konečně někdo prolomil tu berlínsko-filmovou zeď a odvážil se jít na trh s tématem, které se přece přísluší tvořit jen v těch daleko větších zemích. A je jedno, že se to nedá srovnávat s těmi slavnými velkofilmy. Je to své, je to naše  a zcela se to vymyká zaběhlé domácí televizní tvorbě. A zároveň příklad, že se mladý tvůrce může obejít bez stupidních kašpařinek. Zároveň mě překvapila hudba na světové úrovni. Že nerozebírám obsah? Slušná kriminálka na sci-fi podkladu. Kvalitní česká herecká základna. Překvapila i pro mě neznámá Andrea Mohylová.

plakát

Milé dítě (2023) (seriál) 

Dobré překvapení od sousedů. A hlavně je to působivé. Ať už příběhem samotným, tak i "skutečností", jak byly ty děti zmanipulovány a jak ty role zahrály.

plakát

Kdo je Erin Carterová? (2023) (seriál) 

Překvapuje mě, že to nenatočili v nějaké telenovelní zemi. Ten nádech je tady silný. A teď ke hlavní postavě. Špatná volba. Erin není hezká, Erin není ani přitažlivá, Erin si neosvojila pořádně ani roli agentky a mlátičky. Všechno je hodně umělé. První tři díly dost mizerné, čtvrtý - vzpomínkový, nebyl špatný, a další tři naštěstí drží už tuto linii. No, ten závěr napsal taky nějaký idealista.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Nečekal jsem dobrou zábavu a jen to zkusil. Plusem proti nudě je, že film má 2 až 3 dějové etapy, takže stále čekáme, co bude dál. První třetina byla slabší. Byla to spíš taková skládanka lehkých vtípků, ale šlo to. A pak to začalo nabírat správnou linii strážců a vydrželo to až do konce. A to bylo dostatečně zábavné.

plakát

Bojovník (2019) (seriál) 

S01: Existenci tohoto seriálu jsem nevnímal. Až příchodem třetí série jsem zachytil nějaké recenze a s obavami zkusil. A jsem téměř nadšen. Kromě pěkného retra je film podaný právě tak, aby zaujal a pobavil. Kraluje zde samozřejmě bojové umění, na které jen zíráme s úžasem. Ale nepřevyšuje ostatní lákadla a děj. Zrovna tak sex, který je součástí skoro každého dílu, je podáván filmově přitažlivě. A navíc vizuál připomíná místy western. A pokud mám zmínit i nějaké ponaučení, tak ano. Téma migranti v "naší" zemi v roli gangsterů, zkorumpovaná policie a politici a veškerá ta pakáž jsou zde hrdinové a na každé straně divák někomu "fandí". S02: Opět pecka a dokonce ještě lepší než první řada. Bitky získaly na dokonalosti a prostor je věnován i větší hloubce postav. Pro milovníky akce je neuvěřitelná devátá epizoda s půlhodinovou bitkou a masakrem v ulicích čínské čtvrti. A proč tak malá sledovanost? S03: Třetí série je horší než předchozí dvě. Ale ne ve smyslu, že je špatná. Jen se změnila ta úžasná atmosféra, kde na vině je hlavně posun děje do jiných fází, příchod nových postav a úbytek postav, na které jsme byli zvyklí. Možná má vliv i odstup tří let, kdy byla tato řada natočena, i když přímo navazuje na druhou. Nutnost zařadit do této série i žluté buzíky opravdu nebylo pro děj nutné. Spokojený jsem byl s koncem série (seriálu?), kde postupně došlo k různému zúčtování a konec nebyl ani happy end, ani na prd. Prostě určitý konec a život jde dál.

plakát

Válka bez pravidel (2014) 

Vůbec nevěřte tady těm kecům, všichni lžou. Já se nechal nachytat a lituji dvou hodin, které jsem mohl jen tak čumět do zdi.

plakát

Bojovník - Série 3 (2023) (série) 

Třetí série je horší než předchozí dvě. Ale ne ve smyslu, že je špatná. Jen se změnila ta úžasná atmosféra, kde na vině je hlavně posun děje do jiných fází, příchod nových postav a úbytek postav, na které jsme byli zvyklí. Možná má vliv i odstup tří let, kdy byla tato řada natočena, i když přímo navazuje na druhou. Nutnost zařadit do této série i žluté buzíky opravdu nebylo pro děj nutné. Spokojený jsem byl s koncem série (seriálu?), kde postupně došlo k různému zúčtování a konec nebyl ani happy end, ani na prd. Prostě určitý konec a život jde dál.

plakát

Němá tajemství (2023) 

Určitě dobře udělaný film s hlubokou myšlenkou. Mým několika spolu divákům se líbil hodně. Moje pocity jsou ale chladnější. Netěšilo mě, že film byl celou dobu depresivní. A dále to, že skoro dvě hodiny sledujeme (poznáváme) život tří žen, nějak navázaných na jednoho muže a místo avízovaného napětí nebo zvratů to doplyne k tomu konci s opravdu silným zamyšlením.