Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Western

Recenze (1 885)

plakát

Iveta (2022) (seriál) 

Ten Samir by asi potřeboval léčebnu. A smutné je, že mu to takto schválili. Michal Samir se narodil v roce 1985, takže nemá o té době ani o Ivetě žádné ponětí. Jednou z podmínek natočení bylo, že verzi bude schvalovat, a případně může i zasahovat, Ivetin (a Štaidlův) syn. Takže je velmi smutné, že zpětně takto vidí svou mámu. Že má Iveta nějaký psychický problém ohledně své umělecké vize už v dětství, je možné. Mohlo to být hlavně despotickým otcem. Ale že by celou dobu raketového růstu kariéry byla jen uplakanou hromádkou neštěstí a nikdo neukázal naopak její radost, štěstí a jak si to užívá, to je asi blbost (pozn.: nejsem její ctitel). Co se týče Sepéšiho, je mi úplně jedno, jestli byl takový nebo menší debil. Prostě byl. Série (S01) je natočena rozvlekle, nudně, ponuře a depresivně. To mě k tomu vzestupu taky nesedí. U toho ponurého retra je nejhorší, že blboň Samir se do natáčení tak ponořil, že se mu podařilo udělat film přesně takovým stylem, jak se točily (ty horší) televizní inscenace v těch letech. Prostě Machr!

plakát

Po čem muži touží 2 (2022) 

První a původní film se mě docela líbil. Tady jsme přišli o zásadní překvapení, ale nevadí, mohli jsme se bavit na druhé straně. A to moc nešlo. Párkrát to bylo úsměvné, Langoš hrál chlapa s teplou duší slušně a to je všechno. Vlastně málo.

plakát

Alfa samci (2022) (seriál) 

Je pravdou, že úvod (E02, E03) je víc humorný a úderný než zbytek, ale vůbec to nemá vliv na celek. Seriál není žádným příběhem, ale je to soubor nekonečných vtipů, střílených rychle za sebou. Pro někoho to bude dementní, pro někoho dobrá zábava. Já se bavil. Výborně zvolené postavy čtyř chlápků a jejich protějšků. Každý je "postižený" životem svým způsobem. A kromě toho humor těží z různých závislostí a trendů této doby.

plakát

Pamela: Příběh lásky (2023) 

Po seriálu Pam a Tommy je nutno vidět i tento dokument. A klidně i bez toho seriálu. I když byla ohledně svého vdávání ujetá, ukazuje jinou ženu, než jakou do světa vypouštěl bulvár. A závěrečná účast na muzikálu Chicago je hodně překvapující.

plakát

S rodinou za každou cenu (2022) 

Jde o komedii, takže neřeším hloubku ani scénář. Zasmál jsem se a hodně krát.

plakát

Black Panther: Wakanda nechť žije (2022) 

Od Black Panther je tu časový odstup, ale stejně si myslím, že druhý film je ještě horší. Opět nuda, kecy, přešlapování v ubíjející minutáži. A navíc ještě naivní podání pro mladistvé. Princezna? Pardon, ale v našich končinách máme princezny zažité hodně jinak. Tahle vypadala jako černošský chlapec a začínající fotbalista. Takže Blééé Pantherů a jejich úžasných černých měst mám dost a jsem ukrutně rád, že jsem na druhém filmu nebyl v kině.

plakát

Ostrov (2023) 

Taková divadelní hra na pláži, která těží ze dvou dobrých českých herců. K tomuhle filmu nemám co dodat ani v dobrém, ani ve zlém. Prostě jsem viděl přesně to, co jsem předpokládal a odešel domů.

plakát

Bojovnice na druhou (2022) (seriál) 

Opravdu milé překvapení. Příběh čtyř žen, který se protkne při jejich pomoci v době začátku války. Každá je jiná, všechny mají silné charisma. A okolo nich číhají samé intriky. Výborná dobová atmosféra a kvalitní obsazení postav. Žádná hluchá místa, naopak děj se hrne dopředu a nešetří zvraty. A hlavně, film má sílu.

plakát

Operace Fortune: Ruse de guerre (2023) 

První část v duchu humorné špionské akce, druhá část akční film. Výplň humorné a chytré dialogy. Ta změna podání překvapí, ale je to přece Guy Ritchie. I když si tento film Jason Statham neurval pro sebe, pořád i v týmu exceluje. Překvapením je účast Aubrey Plaza, do nedávna neznámé herky, poznal jsem ji až ve druhé sérii Bílý lotos. Nečekejte Rozhněvaného muže, ale dobré to je.

plakát

Poslední království - Série 3 (2018) (série) 

Třetí řada může působit trochu slaběji, ale já to tak po shlédnutí nevidím. Je tu posun časový i dějový a je dobře, že se zavedené věci neopakují stále dokola. Je vidět i větší rozpočet, jsou tu vícenásobné pikle a zrady. Z posledních dvou epizod jsem měl třes a musel je dokoukat za každou cenu naráz, i když po skončení jsem měl 25 minut na to, abych se přemístil do kina.