Reklama

Reklama

Poslední království - Série 3

(série)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Zatímco Alfredův zdravotní stav se zhoršuje – a s tím padá i jeho sen o sjednocené Anglii – musí Uhtred na pobřeží Wessexu čelit zrádcům a novým nájezdníkům. (Netflix)

Recenze (36)

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„KRÁL MUSÍ ROZHODNOUT, KOMU VĚŘÍ A KOHO SE ZBAVÍ. MUSÍ POCHOPIT MYŠLENKY SVÝCH NEPŘÁTEL I PŘÁTEL. MUSÍ POCHOPIT, ŽE PODSTATA ČLOVĚKA NELEŽÍ V ZEMI, KDE SE NARODIL, ALE V JEHO SRDCI...“ /// Alfréd umírá... boj o moc může začít! Dramatickej a historickej seriál s prvky fantasy... plnej intrik špinavejch Dánů. Sympatie se přelévaj z jedný strany na druhou, ovšem jdou vždycky s Uthredem Tenhle seriál je víc dramatickej než akční, ale s životy se tady neserou. Prostě středověk. S fajnovým hrdinou... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Užiju si oslepení bez umrtvení. 2.) Pochopím, proč je Anglie Anglií a ne Dánskem. 3.) Thx za titule „need4seed“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí sezónou Posledního království jsem si udělal opravdu radost. Na rozdíl od většiny jiných seriálů mám v tomto případě pocit, že je to s každou řadou o něco lepší. Třetí série si téměř celou dobu udržovala svižné tempo, parádní atmosféru, tvůrci vytvořili skvělé středověké prostředí plné intrik a manipulací, velmi dobře zvládli i bitevní scény a bylo znát, že proti první sezóně došlo k navýšení rozpočtu. Za mě velká spokojenost. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se bál, že nám Netflix hodlá udělat z kultivované BBC rytírny novou Hru o trůny. Naštěstí otravná pidlozubá sexbomba Skade nedostane zase tolik prostoru a poslouží k tomu, aby Uthred dostal zas novou hranu. Tahle postava se za tři série vypracovala mezi nejzajímavější a nejzábavnější. Tvůrci si dávají záležet, aby k němu divák nikdy nemohl mít úplně ukotvený vztah. Uthred je nevypočitatelná, bloudící postava, veškeré přímé sympatie tak schytává geniální sidekick Finnan. I když se chvíli může zdát, že se třetí řada hodá patlat v pohanských pověrách, druhá polovina je čistý masterpiece přímočaré a emotivní historické rubačky. Král Alfréd a jeho vztah s Uthredem se postarají o emoční vrchol seriálu a tvůrci mají v záloze pořád dost postav, které dokáží vtrhnout na scénu a strhnout (Beocca). Tenhle seriál je esencí rytířských eposů i heroické fantasy. Příběh muže, na jehož ramenou stojí králové, ale který je vždycky vyškrtnutý z kronik, protože je příliš problematický a nesedí úplně do žádného vyprávění... tedy s výjimkou The Last Kingdom. Ať už Zaklínač dopadne jakkoli, jsem klidný. Mám Uthreda. Destiny is all! ()

radekgfx

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na efekt a na jistotu. Scéna za scénou, zvrat za zvratem, bitka za bitkou. Kondenzovaný děj třetí série točí postavami rychleji než florbalová střídačka a hlavní dějová linka mezi nimi pobíhá jak podvratný výmarský ohař. Ubylo expozice, nových postav, zádumčivých kamerových jízd a zemitých barev, přibylo protisvětla, líbivého oranžovo-zeleného filtru a dramatické dikce, jež skrze Uhtreda, Alfreda a motiv očekávání věcí nevyhnutelných svazuje osudy všech a všeho a jíž se prostřednictvím vyhrocených momentů daří úspěšně brnkat na prvoplánovou emocionální strunu. Pokud člověk přistoupí na danou hru, oprostí se od jakýchkoliv druhotných dějových úvah a nezabývá se myšlenkami ohledně styčných prvků úspěšnosti mýdlových oper, dokáže nová série The Last Kindom zabavit. A to velmi. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pamatuji si, že Last Kingdom měl původně být výplňí než výjde řada Vikings, nyní je z Last Kingdom plnohodnotný konkurent, který Vikings ve všem vlastně i převyšuje. Vizuálně působivé, historicky věrné, akce brutální avšak spíš komorní než velkolepá a zvraty propracované a šokující. Nové postavy potěšili ( Skade a Bloodhead super) a Uthred je čím dál lepší a zajímavější hrdina. Jeden z nejlepších historických seriálů současnosti. Emocionální historický orgasmus. 100% ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama