Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (680)

plakát

Zářijové noci (1957) 

I když film vypráví o armádě ve výcvikovém táboře a je označen jako drama, dá se očekávat, že s takovým hereckým obsazením se člověk i zasměje. Režisér Jasný citlivou rukou natočil film, ve kterém nakonec zvítězil rozum nad neschopností jednat s lidmi.

plakát

Vysoká zeď (1964) 

Malá školačka, která žije sama se svou matkou a bráchou, má spoustu tajemství. Ale to největší na ní čeká za vysokou zdí nemocnice. Mladá dívka nachází zalíbení k neznámému muži, který se v nemocnici znovu učí chodit po autonehodě. Jitka je pro muže schopna udělat cokoliv, i obejít zákaz své matky, aby nakonec zjistila, že srdce mladého muže patří někomu jinému.

plakát

Řetěz (1981) 

Na české poměry dost drsný film. Nevím, zda paní Keslerovou zastupovala dublérka, ale během filmu opravdu obdržela hodně facek. Pana Nového jsem v tak záporné roli ještě neviděl, ale zahrál to věrohodně.

plakát

Růžová sobota (1974) (TV film) 

Krásný, skoro až detektivní příběh o tom, kdo mohl pověsit kytici růží na kliku dveří. Pan Brodský zahrál svou úlohu opět skvěle a neméně zdatně mu konkurují i ostatní herečky a herci této milé a úsměvné komedie.

plakát

Popelka (1969) (TV film) 

Při srovnání této verze Popelky a verze z roku 1973 Tři oříšky pro Popelku, vyhrává jasně mladší verze. Výkony hlavních herců nejsou moc výrazné a pohádka je zbytečně moc dlouhá.

plakát

DS-70 nevyjíždí (1949) 

Název filmu neodpovídá skutečnosti, protože DS-70 nakonec díky relátku vyjelo. V úvodních titulcích uveden rok 1946, celý film byl poznamenám smrtí režiséra Slavínského a později uveden až v roce 1949.

plakát

Dnes večer všechno skončí (1955) 

Zvláštní příběh lásky. Ta mu lže, že potřebuje zachránit otce a proto se dala na špionáž. Ten jí lže, jak ji miluje a hned co se mu svěří se svým tajemstvím, vše vyklopí svým kamarádům. Je jasné, že pan Jasný s panem Kachyňou museli točit angažovaně - náš stát se skoro deset let po válce dokáže vypořádat s každým záškodníkem.

plakát

Dnes o půl jedenácté (1949) 

Velice zdařilá poválečná kriminálka napínavá do poslední chvíle.

plakát

Dnes neordinuji (1948) 

Pan Slavínský natočil příjemný poválečný příběh, ve kterém pan Pivec hraje zmateného psychiatra, který si po jednom flámu samozřejmě nic nepamatuje a s tím je spojeno pár komických situací. Myslím, že na takové příběhy se lidí krátce po válce rádi dívali.