Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (868)

plakát

Trust (2010) 

KOZY NA MONITOR! Teď vážně, film je trochu průser, rozepíšu proč. _____ 1) Pokud vám naivní a tupý až tágoidní hrdina brání v kvalitním zážitku, možná je čas poohlédnout se úplně jinde. Smál jsem se hrdince ve scéně, která opravdu NENÍ VTIPNÁ. 2) Clive Owenovi se nějakým záhadným způsobem podařilo podat výkon o hovně. Asi mu za trest upletu oranžový svetr. 3) Film vrcholí asi tak kolem 30. minuty a pak už jen pozvolna ochabuje, na rozdíl od pedofilií hnaného penisu Noaha Emmericha. 4) To poselství tam je, ale JE TO PROSTĚ PRAPODIVNÁ NUDA! A to píšu jako někdo, kdo už získal přes internet nejedno spoře oděné ňadro:-)

plakát

Tři dny ke svobodě (2010) 

Vynikající a propracované dílo, celou dobu jsem hačačinkal jak na trní, Líza Banksová přesvědčivá jako červené Ferrari a mocnější než cigaretové monopoly... Není to přímo na 5 hwězdiček, nýbrž "pouze" na 5 hvězdiček, takových filmů už jsme viděli, jenom nebožáci nebyli tak Haggisovsky promakaní. Není to nic objevnýho, nebude z toho kult, nikdo ze štábu při natáčení asi nedrogoval, ale zároveň na tom nevidim jedinou chybu, nic co by mi vadilo, za voči tahalo a koule zcvrkávalo, žádné "OMGWTF", ani "hele ty jedna filmová postavo, naozaj už melieš hovná!" _____ P.S. nebojme se tento komentář zakočnit filozoficky: taky jste se sami sebe zeptali, která žencká by za tohle stála? Která ♀ by mohla bejt "worthy enough" toho, abyste "pro ni" bafli drogový doupě a pokládali mrtvoly po zastávkách? Já myslim, že jich nebude víc, než prstů na rukách dřevorubce, co propadl z kácení na lesnický škole. Možná taky nula...

plakát

Útěk ze Sibiře (2010) 

Ten film měl všestranně ***** potenciál. Ale THE WAY BACK nemá vyrovnaný scénář ani vypilované charaktery. Je to docela trhák, na druhou stranu Peter Weir se v něm chová jak luční koník Hop. Přeskakuje útěk z lágru, to skoro nejlepší z celýho příběhu, bere hopem většinu problémů, vyplývajících z věčnyje zmjerzloty na Sibiři, a já silně věřím, že na území o rozloze několika (desítek) Českých republik opravdu nějaké byly, a pak je tu přešmatlání Himálají, a to bere taky hopem. Kdepak, měly z toho být dva filmy, seriál, nebo jeden film s nekompromisní stopáží, nad kterou sice zpravidla remcám, ale tentokrát bych neremcal. Přísahám na svou ČSFD reputaci:-) _____ Pozitivně naopak vyznívá následující srovnání s BÍLÝM PEKLEM: Sibiř věru není žádný drobeček, a tak si hrdinů nikdo příliš nevšímá, takže divák nemá pocit, že je chce každý zabít, sníst, udat, a Stalinovské "oči a uši všude" (copyright Valka / Colin Farrell) jsou více než jindy jenom takovou neškodnou metaforou. Naopak BP nezvládlo neudělat z hrdiny příběhu středobod války, jenže WW2 reálie podle mě nejsou AvP, Half-Life, nebo Far Cry, aby po vás všichni šli puškama, vidlema, holejma prackama...

plakát

Viděl jsem ďábla (2010) 

Spíš krvák než drama, spíš prdel než horor. Korejské torture porno, které nemá s realitou cokoli společného - avšak kvalitně zahrané a natočené, místama s pěknou krvavě poetickou atmosférou. Čekal jsem vážný film na úrovni A Moment to Remember, možná korejsky neuchopitelný a místama nepochopitelný, ale tohle chápu vyloženě jako krvavou hyperbolu. Psychologického je na tomto filmu prakticky úplné hovno.

plakát

Zelená zóna (2010) 

Vidim, že scénáře z Iráku jsou natolik na jedno brdo, že snad musej vznikat někde u pásu, snad kromě HURT LOCKERA, ten se z toho pásu asi zkutálel. Mizerný INFORMANT!, nůďo jménem INVICTUS, šedivá GREEN ZONE - Matte, Matte... A ta tzv. "akční" kamera je taky pěknej provar.

plakát

127 hodin (2010) 

Protože jsem srágora, cíťa, srola, bolestínek a hemofobik, přijal jsem amputaci ručky metodou švýcarského nože asi tak s povděkem jako vypasená filcka v lůně osmdesátkový francouzský herečky zastříhávač chloupků. Abych sebou nešlehnul a nezezelenal velmi, musel jsem opravdu hodně, hodně pít a hodně, hodně štelovat s dějem. _____ Apropo, rčení CO MŮŽE ZMĚNIT CHARAKTER ČLOVĚKA tímto filmem už zastaralo, nyní je aktuální: CO MŮŽE PŘIMĚT ČLOVĚKA VYPÍT VLASTNÍ CHCANKY?

plakát

Agora (2009) 

Přijmi ode mne tento dar. Je to kapesník s krví z mého cyklu. _____ Tenhle film je strašlivě zlý z toho pohledu, že tolik buranů, křupanů a vidláků na jedné smradlavé hromadě aby člověk pohledal s baterkou. A oni ještě vyhrajou! Holota nohatá! _____ Nula doopravdy zapamatovatelných scén, což se ale naštěstí nerovná nulovému napětí. Intelektuální sideline, představující diváctvu Hypatii jako hloubavou astronomku průkopnici, je IMHO mnohem zajímavější, než rozpuk křesťanství. _____ Ač zabíraje poměrně značné množství událostí, osobně bych AGORU ještě o pár minut ošmikal. _____ Vyvstal mi v hlavě problém ne nepodobný APOCALYPTU: je to docela svižný film, ale z určitého úhlu si ho hnusím. Přesto - více filmů z Egypta a přilehlých historicko-geografických oblastí, pls (65%).

plakát

Alles Gute (2009) (seriál) 

"Kdybys nebyl blbej, nestal by ses Hitlerem!" Teď si ještě na noc pustit Orlíky a můžeme jít krásně volnomyšlenkářsky složit hlavu na polštář. Tlučící se Santa s Ježíškem - slovensky komentovaní - nemají chybu.

plakát

Andělé a démoni (2009) 

PROROCTVÍ 1: Tento popcorňák se pyšní ze všech pitomých a nudných příběhů tím úplně nejpitomějším a nejnudnějším. Vážně je natočen podle knihy? Spálit. ___ PROROCTVÍ 2: je miloučké, že úroveň filmu jde strmě nahoru. Lze nicméně úspěšně vyrukovat s tím, že daný rádoby skandální blábol, srágor a maglajz nelze úspěšně udržet po 138 minut. Mimochodem, opět nelidská stopáž. Copak popcorňáci nepotřebujou jít vyčůrat vychlemtané litry Coly z papírového kelímku? Jsem divný, když mi vadí, že film otevírá příliš mnoho dveří a odpovědi, které se do diváka snaží vsoukat, jsou neuspokjivé nebo rovnou směšné? ___ PROROCTVÍ 3: Absolutně nevýrazní herci - i Hanks. Pojímám podezření, že nejlíp to zahrálo ono vylouplé oko na podlaze. ___ PROROCTVÍ 4: Překvapivě tomu filmu nechybí spád, nepočítaje začátek a konec, který jsem stejně vypnul, protože začínal zpátky debilnět. Howard není žádné režisérské tele, ale 138 minut délky je prasárna. Vzhledem k velebanálnímu tématu prosím zredukovat asi tak na 38. :-) ___ PROROCTVÍ 5: Je s podivem, že tak šikovný režisér, jako podle mě Ron Howard bezesporu je, pravidelně každý druhý film posere nebo kývne na sebevymazanější předlohu. Možná občas potřebuje zaplatit šesti adoptovaným keňským dětem nové botky a sobě nové potahy do svého Porsche Carrera, nevím. Pokud ale bude každý jeho druhý film podobná mastnota jako FROST/NIXON, prosím, ať si klidně točí i banality pro popcorňáky. Alespoň příště ušetřím na trafficu. :-) ___ (40% a dvě hvězdičky - a to ještě možná rozhazuju hvězdičkama)

plakát

Antikrist (2009) 

Pytel plácající o stehno, mravenci požírající (?!) holátko, rodící srna, roztrhaná mluvící liška, autoerotika v podstromoví, samoúčelnost a nuda, Ještěřák háže film do koše, a následuje prý zkracování klitorisů a zhenodnocování varlat. Stokrát, možná tisíckrát omleté stupidní satanské téma vyválené v ďábelské omáčce ala Lars von Trier, jenže pořád natolik nudné, že ke koukání zbývá jenom ta vostrá omáčka. Režisérovy tolik oblíbené natahované statické hororové záběry mě nezajímají. _____ P.S. asi 5 minut po filmu jsem sledoval pád malého dítěte z pětimetrových schodů. Karma?