Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (868)

plakát

Juno (2007) 

Dramedy silná na obou koncích, ale protože ji točil Reitman, nedivím se. Šukání není pro děcka! ___ Jsem moc zvědav, ba koušu si přímo své pečlivě udržované nehty, co vyvede a jak se vyvede Ellen Page po boku Di Capria v Nolanově INCEPTION. Jo a taky to má hrozně cool pastelkářský úvodní titule. (75%)

plakát

Michael Clayton (2007) 

MICHAELA CLAYTONA jsem trošičku podcenil a zpočátku jej vnímal jen levým okem, a to se mi při jeho zmatené a utahané první (více než) půlce, vylepšené o trochu podivné flashbacky, málem krutě vymstilo. Filmu jsem se ale jako průměrně hrdý vlastník originálky rozhodl věřit a udělal jsem dobře, protože pokud se zde vyplatí za něco zaplatit, tak je to právě finále, což o sobě mnoho filmů říct nemůže. I když je tady zrovna hodně čitelný. MICHAEL CLAYTON možná postrádá akci (who cares?), tempo (I care!) a není vůbec dobře blbuvzdorný, erhm, tedy divácky snadno žmoulatelný, zato ale oplývá jedničkovým minimalistickým soundtrackem, podvyužitou ale sexy ňam ňam černo-modrou atmosférou (trochu evokuje COLLATERAL) a správným tahounem v hlavní roli. George "chacha-já-zraji-jako-víno" Clooney je mimochodem kočičák epických proporcí, a to se ani nemusím počítat mezi čtyřprocentní menšinu, nedávno tak nudně ztvárněnou ve filmu MILK.

plakát

Mlha (2007) 

Skvostné, jako ostatně všechno od F. Darabonta.

plakát

Občan Havel (2007) 

Inteligentní, ale podvyužitý dokument o člověku, jehož charisma je tak husté, že by se dalo krájet. Je jedině dobře, že podobné věci (zavčasu) vznikaj.

plakát

Once (2007) 

Připouštím, že tu a tam mívám rozpoložení, při kterých by to bylo tutově "za pět", ale dnes to opravdu není. Irglová se rozehrává trochu vláčně, Hansard sedí jako prdel na hrnec už od první zlodějské scény. Strašně se mi líbil zpočátku (velmi) skeptický šedovlasý týpek v nahrávacím studiu.

plakát

Pokání (2007) 

Skutečně velmi hustě kondenzovaný filmový průjem s dumb-looking Jamesem McAvoyem a přeslazeným romantickým příběhem na zgrcání. Akorát ta příjemná ústřední "klapy klap" melodie je celkem miloučká. Stejně jako AMERICAN PATIENT nebo READER zcela postradatelný americký fuj-fuj produkt.

plakát

P.S. Miluji Tě (2007) 

Moje spolužačka Lusynda by z toho měla kalhotky úplně durch. A ten cocky & funny týpek si zasoužil ŠUKAT.

plakát

Ratatouille (2007) 

Nářez! Opravdu, opravdu skvěle zpracovaný a opravdu, opravdu dojemný animák. (pravda, někdy až trochu moc) Letos máme u nás v pobeskydí tzv. Myší rok, takže mohu z každodenní praxe potvrdit, že se Remy pohybuje / chová k nerozeznání od běžný myši; jen na tu blbou myší akrobacii bych vydržel čumět hodiny. :) Kromto, vždycky jsem měl určitou slabost pro myši, co chtěj vařit.

plakát

REC (2007) 

70 minut zvrhlé, uvřískané gore reality show + 15 minut nekompromisního "blair witchovského" zážitku + roztomile koketní moderátorka, se kterou bych se okamžitě vyspal = stojí za vidění (70%). Hororový mustr je zde jako (skoro) vždy strašně kýčovitý a předvídatelný; naopak bych ocenil neotřelý příběh, který víceméně drží dříve nebo později posraného diváka v šachu ("No jóóó, v nějaký španělský Tramtárii by se to klidně MOHLO stát..."). Horůrky exotického původu jsou a vždycky budou moje krevní skupina.