Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (1 239)

plakát

Air Force One Down (2024) 

Unést Air Force One nikdy nebylo jednodušší. Naštěstí tuhle nepříjemnost vyřeší dva padáky a seskok někde nad fejkovým Bulharskem. Následuje pokračování šablonovitého scénáře se zajmutím, zdrhnutím ze zajetí, setkání se tváří v tvář s hlavním záporákem a závěrečný twist, který už jen potrhuje celkovou béčkovost a naivitu tohoto filmu. A hlavní plusy? Akční, téměř až "johnwickovská" sekvence likvidace generálových poskoků a Katherine McNamara.

plakát

V letu (2024) 

Nějak takhle jsem si představoval, že vypadá film podle scénáře vygenerovaného umělou inteligencí. Takže samozřejmě nechybí mezinárodní tým (asiatka opět jako hackerka), opakování doslova všech žánrových klišé a do toho ještě kupa logických nesmyslů a náhod, které nechtěně nahrazují humor, který umělé inteligenci ještě moc nejde a vyloženě tady chybí. Což je škoda, vzhledem k účasti Kevina Harta, ale i tady je zkrátka vidět, že mu více sedí buddy movies. Lift je tak bohužel další z řady neoriginálních žánrovek, která po pár hodinách upadne v zapomnění.

plakát

Expend4bles: Postr4datelní (2023) 

Jednoznačně nejslabší díl série, který od vyloženého propadáku zachraňuje Statham. Bohužel v současnosti už není v kurzu ani Megan Fox (kde jsou ty časy prvních Transformerů) a účast 50 Centa je taky slušným krokem vedle. Pokud odmyslím i do očí bijící low-cost vizuální efekty, jde o nenáročnou akční jednohubku na nedělní odpoledne, nic víc.

plakát

Jízda smrti (2023) 

Podprůměrná epizoda Kobry 11 s Liamem Neesonem. Už chyběl jen Semir Gerkhan.

plakát

Mayday (2023) 

Nemusíte mít doktorát z leteckého inženýrství na to, abyste poznali, že tohle fakt není podle skutečné události. To však nemění nic na tom, že jde o poměrně zábavnou akční jednohubku osmdesátkového střihu a Gerard Butler opět potvrzuje, že role hrdinných spasitelů mu prostě sedí.

plakát

MH370: Ztracené letadlo (2023) (seriál) 

Poměrně slušně ucelené shrnutí toho, co je k případu ztraceného MH370 dosud známo. Ale jelikož jde stále o neobjasněný případ, dostávájí logicky více prostoru skupiny odborníku, samozvaných odborníků, renomovaných žurnalistů či nájemných pisálků, kteří zde prezentují své teorie. I z pohledu laika mají však všechny tři hlavní prezentované teorie poměrně dost logických nebo technických děr a je vlastně dost možné, že případ ztraceného MH370 nakonec zůstane bez jasných odpovědí a neprůstřelných důkazů.

plakát

Pátrání za devatero horami (2023) 

Pokud máte rádi klasické pohádky a Hercula Poirota, tak jste na správné adrese. Tahle bizardní kombinace žánrů mě ale překvapivě bavila a když Karkulka spustila vysvětlování a objasňování téměř dokonalého zločinu spáchaného osobou, od které byste to opravdu nečekali, bylo o nečekaně vysokém hodnocení v podstatě rozhodnuto. Je jasné, že tenhle originální kousek z díly Netflixu nesedne každému, ale pokud už máte něco nakoukáno z japonské kinematografie, tak vás nepřekvapí ani poněkud svérázný humor nebo typické herecké kreace jinak velmi pohledného hereckého osazenstva.

plakát

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023) 

A cenu za letošní nejdražší filmový fail získává Zack Snyder. Bohužel jen těžko se hledají nějaká pozitiva, Snyder tímto narazil na tvůrčí a filmařské dno. Scénář nejspíš vygenerovala umělá inteligence, kamera je často nepříjemně rozostřená, digitální triky jsou ve velké míře na úrovni televizních seriálů a herecké osazenstvo nemá moc co hrát, protože charaktery jejich postav nedostali potřebnou péči a je vám vlastně už od začátku jedno, jaký bude jejich další osud. Samotné univerzum je překvapivě zoufale nezajímavé a Snyder tak akorát divákům více či méně napádně naznačuje, z jakých oblíbených filmů čerpal inspiraci. Tohle nemůže spravit ani režisérský sestřih.

plakát

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022) 

Oproti druhému dílu je to sice přímočařejší, ale stále mám problém se zoufalým nedostatkem nových nápadů, sterilností a motivací většiny postav a poněkud ochuzeným příběhovým obsahem, který by se dal shrnout ve třech větách. Mikkelsonovo pojetí Grindewalda mi nevadilo, naopak ve vztahu k Brumbálovi mi přijde uvěřitelnější, ale Depp mě v této roli přeci jen bavil o něco víc. Hezky se na to celé kouká, ale i zatvrzelí fandové kouzelnického univerza musí vnímat neuspokojivou kvalitu, která jim je v posledních dvou dílech servírována a pokud přeci jen dojde i na čtvrtý díl, tak by měli tvůrci přehodnotit strategii, protože jinak to bude zavánět průšvihem, ze kterého bude pro fanoušky jediným únikem asi jen kouzlo zapomnění. 50%