Morbius (2022)
Dracula 3000 byl lepsi.

Texaský masakr motorovou pilou (2022)
Tenhle film me bolel asi vic, nez tu pipku z autobusu rozriznuti vejpul. Jako, gore bylo realisticke a ty dve hlavni herecky celkem sympatacky, ale bohuzel scenar daval dohromady nekdo, kdo si jeste pred psanim potykal s Leatherfacovym kladivem. Jako divak jsem celkem jednodussi a neni tezke mne potesit, o cem obcas ma vysoka hodnoceni vypovidaji, ale az tak jednoduchej nejsem…

Spider-Man: Bez domova (2021)
Fanservis: The Way for Paycheck

Amazing Spider-Man 2 (2014)
Čekal jsem to teda o dost horší... Od prvního dílu ubylo docela dost stupidity (jasně, furt je to pakárna, ale s vyšším stupněm snesitelnosti), místo toho se dostavilo víc nevyrovnané tempo, které často šlape na brzdu a mění dynamickou podívanou na unavené sledování spícího lenochoda. Ale digihrátky jsou pořád solidní, kamera stále provádí sexy přelety a maluje traileruhodné scenérie a mnohem víc se teď projevuje soundtrack, který třeba v prvních scénách s Elektrem dělá moc dobré věci! Takže já si celkem rochnil a vlastně tuhle Garfieldovskou éru považuju za solidní nadprůměr.

Amazing Spider-Man (2012)
Film jsem poprvé viděl v kině a byl z něj nekriticky nadšený, ale při druhém shlédnutí o 9 let zpátky už to taková sláva není. Příběh je místy roztomile stupidní a místy pouze extrémně otravně stupidní, ale naštěstí hlavní pozitiva leží jinde. Herecké obsazení dost věcí zachraňuje, Andrew je jako Peter Parker sympatickej ňouma, Emma sexy jak sviňa a Rhys je fajn v civilní doktorské poloze i jako agresivní přerostlá digitální ještěrka. Ale největším kladem je vizuální stránka. Kamera kouzlí každou minutou, digitální triky jsou uvěřitelné a některé záběry bych si klidně vytisknul a vylepil na stěnu. Jak by řekl strýček Ben, s velkými očekáváními přichází i velká zklamání, naštěstí první Amazing Spider-man to ustál slušně.

Kovboj Bebop: Lovec odměn (2021) (seriál)
Anime Cowboy Bebop patří do mého TOP už hodně dlouho, možná bych ho označil i za svoje nejoblíbenější anime vůbec, takže jsem se obával, co se stane s hranou verzí... a překvapivě to nebylo špatné. Drží si to styl předlohy, herci jsou solidní, triky většinou na úrovni a samozřejmě, skvělá hudba obsahující většinu klasických fláků tomu přidává další hvězdičku. Jen jsem možná čekal, že si děj půjde trochu vlastním směrem a nebude se tak pevně držet originálu. Na binge-watching dobrý.

Není čas zemřít (2021)
Nejméně uspokojivá bondovka ze všech pětadvaceti. Spousta věcí, co se budovala v předchozích čtyřech "Craigovkách" je tu sfouknutá během deseti minut a v příběhu je tolik děr, že by člověk potřeboval ještě doprovodný manuál. Je tam sice dost super scén, solidní akce a laškování mezi postavami, ale jako celek "meh".

Ulice strachu – 1. část: 1994 (2021)
Bohužel na můj vkus je scénář tohohle filmu až moc stupidní a logické lapsy a podivné chování hlavních charakterů každou chvíli odváděly mou pozornost od filmu k myšlence, jak fajn by to mohlo být, kdyby to napsal někdo s víc nadhledem. Protože základní myšlenka je fajn a ve filmu je i spousta cool nápadů. Prý jsou další dva díly lepší, tak uvidíme...

Naprostí cizinci (2016)
Vždycky jsem měl slabost pro podobné komorní filmy, co se většinu času odehrávají na minimální ploše - ať už jde o různé home invasion horrory, napínavé thrillery, které nemá rád ani jejich režisér (Provaz je boží a je mi fuk, co Hitchcock říkal) nebo podobná konverzační dramata jako jsou Naprostí cizinci. To, že jsme na to koukali s přítelkyní a naše mobily, ležící na stole před námi, občas zasvítily, když přišla nějaká nová zpráva nebo email, dávalo celému dění na obrazovce bonusový přesah... Celé téma je natolik univerzální a pochopitelné, že snad neznám jiný film, co by zplodil tolik remaků. Dokonce jeden i u nás v ČR.

Halloween: Zmrtvýchvstání (2002)
Viděl jsem už dost "experimental cinema", ale tohle je moje první "excremental". Nechápu, jak Halloween 3 může být v černých číslech a tahle prasárna se furt drží v modrém.