Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká výpravná pohádka o hledání štěstí, o lásce, ale hlavně o kamarádství, které dokáže být silnější než úklady samotného pekla. Čert Matěj (M. Adamczyk) musí za trest plnit chudému mládenci Ondrovi (Z. Piškula) přání, dokud ten neřekne, že je úplně šťastný. Ale lze takového štěstí vůbec dosáhnout? Peklo má o tom své pochybnosti a zdá se, že oprávněně, však se také Matějovou bezradností ostatní čerti dobře baví. Po splnění běžných přání, kdy se Ondra konečně zahřeje, dobře se nají a oblékne, přichází vážnější komplikace. Ondra se totiž zamiluje do Rézinky, komtesky ze zámku (K. Svarinská) a ke všemu i čert Matěj najde zalíbení v kuchařce Marjánce (H. Vagnerová). Ale ani to není všechno. Do hry vstupuje proradný baron (O. Sokol), kterého pozval hrabě Hubert (J. Lábus) na námluvy a vlastně i na zásnubní hostinu a tak je jasné, že z téhle pekelné směsice nemůže vzejít nic dobrého. Zvlášť když Ondra trochu neuváženě hraběti slíbí, že do příštího rána postaví pro Rézinku zbrusu nový honosný zámek. To je na čerta, jako je Matěj, úkol nadmíru těžký, ba nesplnitelný. Ale je to pohádka, a tak se nakonec vše v dobré obrátí. Jen musí nejdřív Ondra projít poznáním, kde je moudré svoje štěstí hledat a co pokazil, třeba ve vztahu s Matějem, napravit. Ocitne se přitom na chvilku i v samotném pekle, kde se setká dokonce i s Luciferem (F. Němec) a s jeho pobočníkem Befeleem (J. Langmajer). (Česká televize)

(více)

Recenze (319)

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Po 40 minutách, ve kterých se VŮBEC NIC nedělo, vypnuto. Pohádka (nová tím spíš) má mít jasně definovaný start, takže v těch 40ti minutách už máme dávno vědět, že támhletu princeznu zaklel tamten čaroděj a že tenhle Honza se ji vydal hledat. Tohle bylo tak chcíplé a unylé, že úplně jasně vidím ty děcka, jak se u toho nudou ošívají. Jenže podle toho nástřelu (NE)děje je jasné, že to nebyl problém jen toho startu, ale celkově nešťastně zvoleného základu. Navíc neoriginální, bez vtipu, s Hanou Trivago Vágnerovou, která se pro pohádku vůbec nehodí a s blbečkem Sokolem, který už mi leze krkem, protože je v současnosti přeSokolováno, už jen čekám, kdy otevřu nějakou konzervu a vyleze z ní ten idiot. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Ze všech Janákových pohádek na České televizi zatím nejlepší. Pořád si nemyslím, že by šlo o bombu která by posunula české pohádky na další level a která by si zasloužila své místo každé vánoce ale po stránce dekorací, herecké a trikové mnohem lepší než předchozí Janákovy pohádky. Opatrný palec nahoru! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nadšení ze skutečnosti, že Česká televize pro Vánoce 2017 připravila další tvůrčí pohádku, srazil příběh, který toho s pohádkou nic moc společného neměl.Zdeněk Piškula tady je jak Commander Ken z pánského balení Barbíny a tak to tu naštěstí zachraňuje Marek Adamczyk v roli čerta, který je pohádkově alespoň uvěřitelný. Jenže co mu je to platné, když pohádce chybí pohádkovost...a co víc, chybí ji nějaký zábavnější příběh, který by bavil, a u kterého bych nedoufal v co nejrychlejší závěr. Po technické stránce jakžtakž ok, ale překvapení se bohužel nekoná. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Vezměme známé motivy a pokusme se vytvořit originální příběh. Je velmi pravděpodobné, že se to nepovede, ale ani tak se nemusí jednat o filmovou katastrofu, taky to tedy nemusí být nic skvělého. Sympatický čert je konfrontován s naivním chlapcem, sympatickým, pokud byl tím naivním chlapcem, velmi rychle však na nervy lezoucím. Pak se v příběhu objeví kuchařka Marjánka, až na první výstup na odstřel, a komtesa Terezka, která to za ženy zachraňuje. Proti tomu je opět nepůvodní ale zábavné peklo, které má svět jako reality show. V porovnání s loňskými pohádkami by skvost bylo prakticky cokoliv, posuzováno samo o sobě jen průměr. Třeba se to příště podaří lépe a třeba příště bude Piškula nejen roztomile valit oči ale i hrát. edit 31. 5. 2018, v porovnání s Čertovinami, tedy s čertovskou pohádkou s níž je Nejlepší přítel vrstevníkem, je přítel přeci jen slabší. A protože tam to není na to hvězdu přidat, logicky tady hvězdu ubírám. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Nebylo to marný, ale ta snaha natočit křížence S čerty nejsou žerty a Hrátky s čertem z toho až trčí. Dějově tedy pěkně pohádkové, ale své inspirační zdroje to nepřekonává, pročež jen průměr. Herecky výborně M. Adamczyk, dobrou a řekl bych málo využitou roli má Jirka Langmajer. Sokol a Lábus mohli být lepší, princezna sympatická, Piškula dobrej stejně jako H. Vágnerová. Oceňuju i výpravu, která nebyla laciná ba naopak :-). Naopak nejen u této pohádky mi přijde, že autoři dost lajdačí s hudbou - nijak nezaujala. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (13)

  • „Celé tohle natáčení probíhalo úplně v klidu a neslo se ve velmi pozitivním duchu. Měli jsme tam nějaké komplikace, ale ty byly spíš ze strany přírodních složek,“ řekl Zdeněk Piškula. [Zdroj: idnes.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama