Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Pohádka
  • Horor

Recenze (39)

plakát

Křeček v noční košili (1987) (seriál) 

Jeden z dalších scifi seriálů pana Vorlíčka a povedl se. Na každý díl se člověk vždy těši,co bude dál. Opět trefné obsazení herců, zvláště do záporných rolí. Július Satinský,Jana Švandová či nepříliš známý Martin Mejzlík,zahráli své role znamenitě. Triky jsou sice hodně zastaralé,ale to snad ani v té době lépe nešlo. V každém případě,je to ukázka typického chování čechů, jak někoho okrást, chlubit se cizím peřím,a mít z toho ještě prospěch. Nejlépe to předvedl Martin Mejzlík.

plakát

Zítra vstanu a opařím se čajem (1977) 

Na svou dobu,velice povedené. Tyhle scifi do minulosti mě baví. Film snad ani chvilku diváka nenudí. Petr Kostka svou náročnou roli bravůrně zvládl, a za celou dobu neslevil na výkonu. Totéž platí o nezapomenutelné dvojici Sovák-Menšík. V závěru film dokáže pořádně zamotat hlavu svým tempem,a ve kterém časovém úseku se vůbec nachází. Důkazem toho je, kdy řidič náklaďáku vyhodí hlavního hrdinu z auta... Jen závěr je přece jen trochu rychle ukončen.

plakát

Žena za pultem (1977) (seriál) 

Tenhle seriál je výborný pro pamětníky,nebo pro člověka,který chce vidět svět,jaký by měl být. Já osobně se občas na nějaký ten díl podívám,ale celý ho sledovat nelze. Už jen kvůli politické agitaci,protože by člověk tomu opravdu uvěřil. Plné regály, skvělé mezilidské vztahy, a vše fungující. Ano,takhle si to režim představoval,ale s tím ekonomickým systémem to nikdy nemohlo vypadat takhle. Za pěknou hudbu a dobré herecké výkony, dvě hvězdičky.

plakát

Cirkus Humberto (1988) (seriál) 

Jednoznačně jeden z nejlepších našich seriálů. Skvělí herci, scénář, režie, dialogy, prostředí, zkrátka vše co má seriál mít. Nezapomenutelná hudba Karla Svobody, která se mu zde víc než povedla. Ke každé scénce ji parádně vystihl, a člověka to vždy dojme. Zejmena pak scénka, kdy už ochrnutý Berwitzt projíždí cirkusem a loučí se. Jedinné, co se dá trochu vytknout je, že seriál v posledních dílech má rychlý spád generací,jakoby se spěchalo s ukončením. Mohly se klidně ještě dva,nebo tři díly přidat.

plakát

Smrt stopařek (1979) 

Na svou dobu,velice povedená kriminálka,působící děsivě na všechny stopařky, která by se měla i v dnešní době vysílat až po 22h. I když je ve filmu vidět hodně politiky, pořád se divák dobře baví. Není divu,že roli hlavního hrdiny nechtěl u nás nikdo vzít. Ukázalo se,že i v Polsku mají dobré herce. Marek Perepeczko zahrál přesvědčivě a hudba Karla Svobody, k tomu náramně sedí. Na konci filmu tomu trochu chybí šťáva,nebo možná delší příběh stopařek, které se objeví ve filmu až na nádraží...

plakát

Létající Čestmír (1983) (seriál) 

Seriál mého mladí,který jsem hltal jako třeba Arabelu. Když se na to teď v dospělosti podívám,musím se trochu pousmát. Už jenom úvodní píseň Michala Davida... Na to, že seriál byl natočen s německou koprodukcí, je hodně cítit tehdejším režimem. Ústav pro zdokonalení člověka, kde si profesor zapisuje kdejakou poznámku, nebo že kytky měly patřit přece všem, zní trefně na tehdejší dobu. V každém případě, hvězdné herecké obsazení té doby, a jejich výkon rozhodně nezklamalo. Vladimír Menšík, byť už hodně nemocný,zde pořád podává dobrý výkon,a musím říct, že i dětské role se povedly. Je vidět, že Lukáš Bech i Žaneta Fuchsová měly už něco za sebou. Výborně však zahrál i záporák Antonín Kala a nesmím opomenout hudbu Karla Svobody, která je trefná při každé scénce.

plakát

O nosaté čarodějnici (1984) (TV film) 

Trochu slabší kulisovka,ale pořád to stačí na nedělní klidné odpoledne. Jako malému se mi to moc líbilo. Rozhodně tomu chybí šmrnc jako třeba u Čertova švagra nebo u Chytré princezny. V každém případě herci nezklamali. Havelka tyhle role zahrát umí,a Ladislava Kozderková je excelentní. Škoda ji,že musela tak brzy odejít...

plakát

Čertův švagr (1984) (TV film) 

Tyhle kulisové pohádky,které běží většinou v neděli odpoledne prostě miluju. Obsazeno našimi nejlepšími herci,kteří ještě byli opravdovými herci. Všichni zde skvěle zahráli, nejvíce Jana Březinová,Ladislav Trojan či Jiří Zahajský. Avšak za nejlepší výkon bych ocenil top mého oblíbeného Vladimíra Ráže. Jeho hlas je tak charismatický a zní tak pronikavě,až z toho člověku nabíhá husí kůže a donutí člověka si vše uvědomit. Role také sedla Ondřeji Havelkovi,jako správnému chasníkovi,který pozitivně myslí a věří v dobro...a ta Ladovská zima??? Kéž by jsme se ji ještě někdy dočkaly

plakát

Superman (1978) 

Skvělý film,i když já jako dítě jsem od toho očekával víc. Velmi dlouhý úvod,než se Superman konečně objeví a začne létat. Ale možná právě v tom bylo to kouzlo tehdejší doby. Napínat diváka delší dobu,než se objeví hlavní hrdina. A také skvělí herci,kteří jsou opravdovými umělci a hráli skvěle. Rozesmát svými kousky dovede zde nejen Gene Hackman a Ned Beatty,ale i třeba Jackie Cooper, i hlavní hrdina coby přitroublý Clark Kent. Filmu také dodává skvělou atmosféru hudba,která se opět Johnu Wiliamsovi povedla. Ocenil bych také trefný dabing,který byl ještě pečlivě vybírán a kde každé postavě hlas skutečně sedí.

plakát

Hastrman (2018) 

Očekával jsem,že to bude skutečně lepší. Začíná to nadějně,průběh filmu už slabší,a v závěru přece jen trochu více okoření hororové scénky,kdy se člověk cití v napětí,čeká co příjde a jak to dopadne. Ale toť vše. Naši herci vynikající,dialogy i vyjadřování skvělé. Snaha tam byla vidět,za kterou dávám tři hvězdičky,ale na víc to opravdu není.