Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Řidič starého náklaďáku Charvát (M. Perepeczko) se před půlrokem vrátil z vězení, kde byl za napadení. Kolegové jeho minulost znají, ale před svou bytnou Jarošovou (J. Obermaierová) a jejím desetiletým synkem Míšou vystupuje Charvát jako bezúhonný a spolehlivý člověk. Jedné víkendové noci muž sveze dvě studentky (J. Nagyová a D. Patrasová), kterým ujel poslední vlak. Neovládne své potlačované touhy a na odlehlém místě jednu z dívek znásilní a obě dvě zavraždí. Jejich těl se zbaví na velké skládce. Jenže mrtvoly druhý den objeví starý lesník, a tak se hned rozběhne pátrání. Vyšetřovatel Kameník (Z. Buchvaldek) se zpočátku nemá čeho chytit, tím spíš že korunní svědek záhy zemře na infarkt. Přesto se však díky pečlivé kriminalistické práci podaří dát dohromady několik stop, které ukazují správným směrem… (Česká televize)

(více)

Recenze (226)

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je veľmi pútavo natočený. Cez profesionalitu a zručnosť, s ktorou je vytvorený, sa však niekde v polovici láme, keď sa príbeh obracia niečo iné, v príbehu vyšetrovania zločinu. A samotný záver dokonca trošku preháňa, rovnako ako zbytočné zdôrazňovanie dôležitých rekvizít, ktoré pri objavení sprevádza tak zvýraznený hudobný doprovod, že každý hneď vie, čo nastane. Tiež záver je trochu pritiahnutý za vlasy a trochu až nadnesene sa v ňom útočí na divákove nervy. 6/10 ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Polák točil celých deset let před tím až na vyjímky pořád jen Pana Tau. Asi si potřeboval dát něco oddychového, než dojde ke svým vrcholům s malou Lucií nebo s Návštěvníky. A tak - bezprostředně po posledním tauovském titulu "Od zítřka nečaruji" zabrousil do lehčího rodinného žánru. Princezny Arabela a Xénie obětmi nejbrutálnější sexuálně násilnické scény. Miluji československou kinematografii! ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Působivý kriminální snímek s temnou atmosférou, a vynikajícím představitelem v hlavní roli. Od začátku sledujeme vraha, který uškrtí 2 stopařky v podání Jany Nagyové a Dády Patrasové. Jejich mrtvoly jsou velice působivé a dobře namaskované. Také zabití vraha je na české poměry velice efektivní a propracované. Vrah v podání polského herce Marka Perepeczka je velice přesvědčivý hromotluk a působí neotřelým dojmem. Parádní zastřený hlas mu propůjčil skvělý český herec Vilém Besser. Původně měl roli vraha hrát Petr Kostka, ale tvůrci filmu si řekli, že by ho u nás lidi přestali mít rádi a dlouho by trvalo, než by se nálepky vraha zbavil, protože ta role byla hodně odpudivá, tak ji nabídli polskému herci, už i kvůli autentickému a neznámému obličeji. Marek Perepeczko byl jinak při natáčení velice milý a hodný chlap a když měl škrtit Dádu, tak mu to nedělalo moc dobře a sama Dáda mu říkala, at´ přitlačí. Výborný hudební doprovod obstaral Karel Svoboda a kameraman Josef Vaniš celý film točil v reálech jedinou ruční kamerou. Vznikl tak perfektní kriminální příběh, který byl inspirován skutečnou událostí - brutální vraždou dvou mladých dívek. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ač za volantem náklaďáku Roman, není pan Charvát žádný romantik. Princeznu Arabelu v lese znásilnil a zardousil, princezně Xénii udělal pouze to druhé (zřejmě tam nechtěl po Vilibaldovi) a jsem přesvědčen, že kdyby stopoval i čaroděj Vigo, leží i on teď na skládce s natrhnutým netopýrem. Jsou pohádky z mechu a kapradí, které pan Majer dětem vykládat nebude.. Mírný nadstandard české detektivky normalizační éry, kterému svědčí větší prostor pro hrubiánského pachatele Perepeczka. Když však jako vrah uděláte tolik chyb, nemáte šanci ani proti VB v žigulících s prázdnou nádrží. Jsem si jist, že Honza Zeman by ho zadržel už před stádiem pokusu.. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Stále nadčasový kriminální snímek s výborným Markem Perepeczkem, který dokonale ztvárnil vraha Dády Patrasové a Jany Nagyové. Patrně nejlepší normalizační detektivka, navíc se silným závěrem. Drsná atmosféra, skvělá hudba Karla Svobody a pečlivě vygradovaná režie Jindřicha Poláka, který potvrdil, že umí točit i jiné žánry než "jenom" dětské filmy a seriály. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (22)

  • Tvůrci filmu nechtěli aby hrál český herec hlavní roli, proto hledali někoho neznámého. (M.B)
  • Marek Perepeczko (Charvát) ve filmu řídí nákladní vůz. Řídit jej však neuměl, takže při natáčení jen markýroval jízdu a ve skutečnosti seděl v kabině posazené na korbě jiného náklaďáku. (sator)
  • Marka Perepeczka nadaboval do češtiny Vilém Besser, Janu Nagyovou Naďa Konvalinková. (BoredSeal)

Reklama

Reklama