Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 065)

plakát

Shrek (2001) 

Odmazal jsem si další filmový dluh a jsem tomu víc než rád. Naprostá pohodovka a konečně jsem viděl příběh princezny Fiony. Tohle jméno jsem měl v záloze pro jméno mé dcery, ale všichni v okolí mě odrazovali právě kvůli Shrekovi Myslím si, že to zase taková hrůza není. Těším se, že projedu celou sérii.

plakát

Akvabely (2007) 

Je to pomalý a zvláštní film, ale velmi citlivě natočený. Ženský rukopis je viditelný, jedná se o zdařilý debut zaměřující se na křehkost duše dospívajících dívek. Adele Haenel je tady také ještě velmi mladá a de facto můžeme hovořit také o jejím debutu. Je pronikavě krásná tím správně prokovativním stylem a z celého ústředního tria značně vyčnívá, také jsem slyšel pouze o ní, ostatní dvě herečky jsou mi dodnes neznámy. Když pominu Davida Novotného v Manželi na hodinu, tak jsem tematiku akvabel ještě v žádném filmu asi neviděl, proto jsem i za svůj debut rád, přestože nepatřím do cílové skupiny tohoto snímku. A musím přiznat, že jsem měl tu a tam potíže s hovorovou francouzštinou.

plakát

Spása (2014) 

Filmová výzva v karanténě - oblíbené herečky, Eva Green. Zrovna nedávno jsem se bavil s jedním kamarádem o tom, že žánr westernu je v posledních letech jedním z nejopomíjenějších, ne-li nejopomíjenější vůbec aneb kina nejsou tímto žánrem zaplavena na rozdíl například od sci-fi, fantasy nebo sladkobolných romancí. O to více jsem si vychutnal tuhle dánskou lahůdku. Ostatně, který jiný stát, by se do toho mohl pustit než Dánsko, které dokáže vyprodukovat kvalitní film jakéhokoli žánru, i když samozřejmě nesmím zapomenout na to, že jde o koprodukční snímek, takže to není čistě dánská záležitost. No a moje oblíbená herečka? Sice se děj netočí kolem ní a její postavy, v centru dění je Mads Mikkelsen, potažmo Jeffrey Dean Morgan (vynikající!), ale která jiná herečka by měla zahrát postavu Princezny v takovém kontextu? Jedině Eva! Aspoň jsem měl tu čest vidět ji také někdy nesvlečenou a nemluvnou. A přesto dokázala udělat maximum a krásně hrát očima - kdysi mi někdo říkal, že mám u herců a hereček sledovat oči, při tom, co s nimi svedou, se poznají profíci od amatérů. A Eva hraje vždycky první ligu. Pořád platí, že pro mě jako jedna z mála či jediná naplňuje pojem perverzní krása...

plakát

Dabing Street (2018) (seriál) 

Dejvické divadlo nemůže téměř nikdy zklamat. Viděl jsem divadelní hru, ale všechny podrobnosti si nepamatuji, něco jsem si vybavil, ale v podstatě jde o divadelní hru rozvedenou v seriál. Za mě naprosto nejlepší díl Vulgarismy s Viktorem Preissem - jak někteří píší, také jsem chcal smíchy. Vidět Viktora Preisse, jak má dabovat debatu o felaci, je k popukání. A netušil jsem kolik synonym se dá vymyslet - jen nevím, když řeknete svojí holce, jestli nechce vypít dědka, jestli pochopí :-D No a další díl, kdy jsem se nejvíc smál, jednoznačně Ceny Františka Filipovského. Paráda Díky za skvělou zábavu. Dejvice navždy!

plakát

Veřejné lži (2019) 

Filmová výzva v karanténě - oblíbené herečky, Keira Knightley. Keira vypadala nějak mdle, zuboženě a nepřitažlivě, o to více autenticky působila. Zahrála svoji postavu velmi přesně s britským akcentem, který je milionkrát lepší a hezčí než uhulákaná americká angličtina. Příběh je v zásadě jednoduchý, ale i tak mě dokázal strhnout, a fandil jsem Keiře až do úplného konce. V rámci mé výzvy se Keira posouvá do čela průběžného pořadí.

plakát

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) (2020) 

Filmová výzva v karanténě - oblíbené herečky, Margot Robbie. Pro roli šílené a tragikomické antihrdinky Harley Quinn se Magot Robbie narodila. Líbila se mi už v Sebevražedném oddíle a jsem rád, že dostala prostor pro vlastní film. Nicméně mi v něm zásadně chybí Joker, nemusel by být další hlavní postavou, ale oni dva jsou tak dokonale toxický pár, jakých je v reálném i fiktivním filmovém i nefilmovém světě tuze málo. Nestačí o něm jen mluvit a odkazovat se na něj, on k Harley Quinn neodmyslitelně patří. Dobrodružství a eskapády Harley Quinn patří k tomu zdánilivě veselejšímu ve vesmíru DC, proto i k tomuto filmu musí divák přistupovat s velkou nadsázkou a přistoupit na kdejakou šílenost. Způsob vyprávění je vlastně šílený, ale to k Harley Quinn patří. Naopak se mi vůbec nelíbil hlavní padouch v podání Ewana McGregora. A všechny Birds of Prey to měly dát dohromady mnohem dříve čímž se dostává k samotnému scénaři - chaotické vyprávění nevadí, ale samotný obsah vázne. No, čekal jsem zkrátka více, není to špatné, ale ani jsem se z toho neposadil na zadek. Vzhledem k špatným finančním výsledkům snad dostane Harley Quinn ještě jednu šanci...

plakát

Riverdale - Season 2 (2017) (série) 

Moje guilty pleasure, která po výborné první sérii vygradovala v ještě větší temnotu plnou vražd, záhad, tajemství a kostlivců ve skříni. Předposlední díl série divákovi nenechá ani na minutu vydechnout jak je našlapaný. A pro mě jednoznačně nejlepší postava Betty Cooper aneb andělské obličeje s temnotou v duši miluju :-D Těším se na třetí sérii.

plakát

Ztracený svět: Jurský park (1997) 

Asi svoji přítelkyni hodně miluju, když se již podruhé vydám na dvouhodinovou útrpnou cestu do světa plných brontosaurů, tyranosaurů, raptorů a dalších obdobných tvorů, což není vůbec ale vůbec můj šálek kávy. Přece jen nuda a útrpnost byla oproti prvnímu dílu otupena přemírou akce a sem tam nějakého napětí. Příjemným bonusem pro mě byla přítomnost mého oblíbence Vince Vaughna. A ta závěrečná půlhodina, není to tak trochu vykrádačka King Konga?! Je to tak na dvě a půl hvězdičky, ale když jsem byl v posledních dnech hodný i na jiné snímky, tak budu i tentokrát a posunu směrem nahoru.

plakát

Tiché doteky (2019) 

Filmová výzva v karanténě - oblíbené herečky, Eliška Křenková. Elišku jsem si všiml a oblíbil už v Rafťácích a jejích následných menších rolích, takže mě nepřekvapuje její vzestupná tendence v herecké kariéře.... Rodinný film, Pustina, Všechno bude a nyní Tiché dotyky. Potvrdila, že utáhne film v hlavní roli. Film je to prazvláštní o prazvláštních lidech. Vždy si říkám, že už mě nic nepřekvapí. takové děsivé chování ve výchově dětí bohužel ale bude smutnou realitou. O to víc si cením, že takový film vůbec vznikl. Komorní, šedivý, s dusnou atmosférou. Navíc v tomto případě se můžeme hrdě bavit o evropském filmu, ten se v zahraničí určitě neztratí.

plakát

Krásná a zvrácená (2015) (TV film) 

Filmová výzva v karanténě - oblíbené herečky, Paz Vega. Nejsem si jistý, zda jsem začal krásně, ale zvráceně rozhodně ano. Díky vlastním zkušenostem jsem choval k ústřední dvojici sympatie, byť objektivně se to může jevit sebebláznivější. Paz Vega je rozhodně krásná a její postava naplňovala i tu zvrácenost až do obludných rozměrů. Roba Lowe jsem už dlouho v ničem neviděl, myslím si, že si bláznivého Batmanova fanouška zahral s chutí. Jsou to lepší tři hvězdičky, to že jde o televizní film a jednodušší provedení je očividné.