Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Romantický

Recenze (350)

plakát

Lovci z konce světa (2024) 

Další slabá spolupráce Asie s Netflixem. Myslela jsem si, že s Ma Dong-seokem v hlavní roli to dopadne líp než předchozí filmy, co jsem viděla, bohužel je to horší průměr. Tenhle typ filmů nemám navíc ráda, takže mě na tom kromě akce a sympaťáka Ma nic moc nezaujalo. Příběh je slabý, film nepřináší nic novýho, jen to, co už jsem viděla několikrát předtím. Na jedno zkouknutí dobrý, ale opáčko ani omylem.

plakát

Čung_E (2023) 

Nic moc teda, slabota. Lepší se podívat na něco skutečně JK, ne od NF. Nápad dobrý, ostatní dost pokulhává. Postavy ukřičený, přehrávající, nesympatický. Především jedna z hlavních ženských hrdinek, úplný Donnie v sukních. Fajn byla akorát Park So-yi v roli malé Seo-hyun, která mi přišla uvěřitelná. Ze začátku dost vázne i děj, skoro nic se neděje, nuda, akčnější konec už to bohužel nezachrání. S odřenýma ušima a přimhouřenýma očima 2*.

plakát

Láska v temných vodách (2023) 

Strašně dlouhý, nudný, přehrávaný a místy až trapný, spíš než vtipný. Nepousmála jsem se teda ani jednou. První hodina mě vůbec nebavila, druhá byla o něco lepší, ale pořád slabota, čekala jsem víc. Z postav mě nezaujal nikdo, romantická linka taky nefunguje a vyšetřování vraždy je dost ubohý. Příště se asi Japonsku radši vyhnu.

plakát

Mafiánská kadeřnice (2023) 

Tentokrát jsem sáhla po Tchaj-wanu a opět nic moc. Komediální složka u mě vůbec nefungovala, nezasmála jsem se ani jednou, spíš mi to přišlo trapný a přehrávaný, takže první hodinu jsem celkem protrpěla. V druhé půlce to najelo na vážnější notu a už se to dalo. Líbila se mi hudba, jinak nic extra nezaujalo. Kde jsou doby, kdy vznikaly vtipný gangsterský komedie jako třeba My wife is a gangster nebo My Boss, My Hero. To je sice hlavně Korea, ale čekala jsem něco podobného. Vtipnou komedii na zasmání. Bohužel.

plakát

Moscow Mission (2023) 

Nebýt začátku šla bych s hodnocením asi výš, ale takhle průměr. Začátek mi přišel lehce zmatený, trochu jsem se ztrácela v tom, kdo s kým, co a proč. Možná to bylo způsobený i EN hardsubem, který rychle mizel a místy se nedal dobře přečíst. Jakmile jsem si stáhla soft title a zorientovala se, děj začal svižně odsýpat, proložený sem tam nějakou akcičkou. Potěšil Andy a pěkná hudba.

plakát

Psanci: Ve smrtelné pasti (2023) 

Už mi to tak trochu přijde jako obehraná písnička. Sice se na to dobře kouká, děj má spád, není čas se nudit, občas jsem se i pousmála, když padla dobrá hláška, ale celkově to nepřináší nic nového. Schéma stejné jako u 1. a 2. dílu. Vyměnili se akorát záporáci. Po Číňanech a Vietnamcích se Ma Dong-seok tentokrát zaměří na Japonce a zaloví i ve vlastních vodách. K ruce má pár nevýrazných kolegů, táhne to většinou sám. Ráda jsem ale opět viděla Lee Beom-sua, i když zrovna on moc prostoru nedostal. 3,5* Přeloženo.

plakát

Śakra (2023) 

Několik dní mi trvalo, než jsem se rozhodla, jak tenhle film vlastně ohodnotit. Tygr a Drak a Klan létajících dýk patří mezi mé oblíbené filmy, takže nemůžu popřít, že Sakra mě v porovnání s nimi lehce zklamala. Donnie je ale pořád top a táhne celý film. Vizuálně taky moc pěkný, fajn hudba. Příběh ovšem trošku pokulhává a chemie mezi Donniem a Yukee Chen dost skřípe. V tomhle ohledu to prostě nemá šmrnc. Asi mi tam chyběly nějaké další výraznější a známější tváře, které by to vytáhly a dokázaly s Donniem držet krok a nejen mu přicmrndávat. Když jsem si ale vybavila pár scének, které se mi líbily nebo mě pobavily, tak jsem se nakonec rozhodla přiklonit k vyššímu hodnocení. Přeloženo.

plakát

Věřící 2 (2023) 

S jedničkou jsem byla spokojená, tohle byla bohužel celkem nuda. Opět se potvrdilo, že spolupráce s Netflixem asijským filmům moc neprospívá. Už zmatený začátek a děsný střih mě odradil, ale říkala jsem si, že tomu dám šanci, že se to možná zlepší. No, jen o trochu. Pátrání po panu I bylo dost zdlouhavý a zmatený, stejně zmatený byly jednotlivý strany a kdo s kým a proti komu. A ten konec... Zdá se, že trojka nejspíš nebude :)

plakát

Gongjo 2: Inteonaesyeonal (2022) 

Zdejší vlažné komentáře a i hodnocení mě trochu nahlodaly, ale po zkouknutí můžu říct, že jsem se dobře bavila. Jednička mi sice přišla o fous lepší, ale i dvojka si pořád drží svou úroveň. Má to šmrc, děj odsýpá, nenudila jsem se, sem tam rvačka, přestřelka, občas se objeví i vtipně nahláškové scény. A do party se hlavně přidal fešák Daniel Henney, který se dokázal mezi nesourodou dvojku z jedničky pěkně vmáčknout a dobře jim sekunduje. Jediný, k čemu bych měla výtku, je zamotaný děj, kdo s kým a proti komu, protože jsem se v tom místy začala ztrácet. Tohle si ale určitě pustím znovu, tak snad mi to pak bude jasnější :)

plakát

Psanci: Krvavá mise (2022) 

Ma Dong-seok opět vyráží do akce. Nejdřív trochu proškolí policajty ve Vietnamu a pak už to rozehraje na svém písečku. Tentokrát mu do klína padne případ týkající se únosů a vražd korejských turistů v jihovýchodní Asii. Přijde mi to hodně podobné prvnímu dílu. Drží se to stejného schématu a i úrovně. Ma Dong-seok opět bitkaří, kde se dá, používá nezvyklé metody výslechu a nebere si servítky. Je tam opět pár vtipných scén, kde jsem se i zasmála. Jen, co oproti prvnímu dílu decánko pokulhává, je hlavní záporák. Né že by mu to s nožem nebo sekáčkem šlo špatně, ale nemá Yoon Kye-sangovo charisma.