Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (3 495)

plakát

Hale and Pace (1988) (seriál) 

Je těžké sehnat všechny díly, natož v dobré kvalitě (případně s chybami z analogového videa nebo s useklým koncem), ale myslím, že většinu jsem viděl. Obecnej názor na tyhle dva týpky je, že je to kult. Ale lidi sdílejí jen to dobré, skutečně kultovní, a zapomínají na to, co tak dobré není. Nastal u toho totiž často zásadní problém a to je ztráta vtipnosti překladem/kulturou. Teda překlad České televize se snaží hodně věcí přeonačit tak, aby byly vtipné i v češtině, ale ne vždy to jde. V podstatě překlad hodnotím jako velmi dobrý. Stejně tak super dabing, kde exceluje hlavně Ladislav Potměšil. Martin Velda není tak dobrej, ale rozhodně zní líp, než Norman Pace původní znění (má fakt otravnej hlas). On celkově Gareth Hale je podle mě ten vtipnější, dělá lepší ksichty a umí to líp zahrát. Za všechny ty profláklé skeče a hromadu dalších byl bez rozmyslení dal hned 5 hvězd, ale ten ostatní balast, často trapnej nebo až moc suchej nebo nepřeložitelnej, musím snížit na polovic. Pak jsou tu ještě ty hudební videoklipy, které jsou snad pokaždé o ničem... teda pro Brity asi mají nějakou váhu. A teď pár hlášek mých oblíbených postav: "Franku." "Steve." "Franku." "Steve." "Perem to tam horký, jo!" "Loď." | "A copa je toto? To je šikovný." | "Jste nervózní?" | "O fidorku!" | "Nedojde k petardizaci mamokoz a tím k entombaci frontálních ceců?" | "Nosí papež srandovní čepici?" | Jinak naprosto nejvíc černohumorně ujetí jsou dvojice bezmozků Curly & Nige. Ti mě dycky úplně rozsekali. A sebe taky, chchch.

plakát

Cloak & Dagger (2018) (seriál) 

Tohle mi nějak do Marvelího vesmíru nepasuje. Je to zbytečně roztahané, nic moc se tam neděje, řeší se tam soukromé životy, je tam málo akce a když už tam nějaká je, tak je taková nemastná neslaná, efektů je pomálu a celé je to takové málo komiksové. Dokonce, stejně jako sami hrdinové, nechápu ani ty jejich schopnosti (ona vidí naděje, on vidí strachy?) a nelíbí se mi, že pořádně neví, jak je používat. A pak to jejich prolínání snů a reality, pchf-e. Furt se tam vrací k věcem, co se staly na začátku a hlavní záporno reprezentované společností Roxxon je takové abstraktní, že ani nevíme, co to zlo způsobuje (jenom že to není ropa). Pak je tu prostředí New Orleans, které vytahuje praktikování voodoo, jakési "božské párování" vždy spojené s nějakou katastrofou, nábožensky založená katolická škola, nebo třeba vyloženě divný gang korálkujících černochů... a takové další pytloviny. Prostě me to moc nezaujalo a ani příslib na druhou sérii mě moc neoslnil. Kdybych nechtěl zjistit, co to má vlastně všechno znamenat a jaké jsou mezi těma dvěma spojitosti a co mají znamenat ty jejich schopnosti, tak bych asi do konce nevydržel. Takhle jsem vydržel, ale pocit zájmu vystřídal pocit nudy. U druhé série nuda pokračuje snad ještě ve větším měřítku. Kvalitou, zpracováním, postavama, atmosférou, hudbou mi to připomíná stejně nudné a otravné Runaways. Teda hudebně je to přece jen o dost lepší, ale stejně jsou to často takové utáhané capoviny... Furt dokola se tam opakují stejná místa, divné místo v temnotách, trumpetistův vinylovej obchod a furt dokola a furt nudně. Myslim, že tohle by mě nebavilo ani jako komiks, takže jsem často raději usnul a udělal jsem mnohem líp. Po této sérii snižuju na 1 hvězdu.

plakát

Bláznovo zlato (2008) 

Koho by nebavilo hledání pokladů v moři. Bavilo mě to asi tak stejně, jak Do hlubiny. Matthewa McConaughey míval tohle období, kdy hrál v hollywoodskejch jistotách a romantickejch komediích, ale v podstatě proti tomuhle filmu nemůžu říct nic moc špatnýho. Jasně, nebylo to kdovíco, ale chtěl jsem to už dlouho vidět a věděl jsem, že tohle se přesně hodí na večer, kdy nebudu muset moc přemejšlet. A co jsem čekal, to jsem taky dostal.

plakát

Po čem muži touží (2018) 

Polívková byla fakt dobrá. Je vidět, že ksicht zdědila po starym Polívkovi a ty grimasy, které tam často dělala, to byl uplnej Bolek. Zahrála to fakt skvěle, teda dokud to bylo vtipny. A to bylo jen tak v druhé třetině, docela i jo - ale začátek a konec spíš takové čekání na humor a čekání na konec. Jakmile se tam namotalo něco s Pauhofovou, točil jsem oči nahoru. Nevim, ale já tu herečku prostě nemusim. Jinak to ale bylo takové odlehčení a docela jsem se aji bavil...

plakát

Čokoláda (2000) 

Všechno se tady až moc točí kolem čokolády. Stěžovat si ale nemůžu, když se to jmenuje Čokoláda. A fanoušci čokolády tohle maj povinné. Co se týká mě, tak mě štvalo, jak byla Vianne strašně vtěrná - s každým chtěla být kámoška, všechno sledovala jak stará drbna, všechny hned k sobě zvala a i když to byl asi obchodní tah, do všeho se srala. Nelíbilo se mi, jak se všichni snažili mluvit angličtinou s francouzským přízvukem. Role Alfreda Moliny byla vskutku nezapomenutelná, hlavně když žral a žral, až se přežral - zahrál to prostě dokonale. Lenu Olin nemám rád - nebo spíš - nesnáším její herectví. Dycky mi přišla jak kdyby strašně přeháněla. Ale Johnny Depp je tady kočan, jak by řekla moje žena... a já musím souhlasit. Akorát teda jestli měl hrát cigána, tak asi nikdy neviděli cigána.

plakát

Cesta do zatracení (2002) 

Beze srandy a bez nějakejch větších akcí, ale kvalitně. Takhle si film vyšlápl na cestu, která měla předurčenej konec. Není třeba to nějak komplikovat, tohle je o pomstě. A Tom Hanks zas jednou v roli, kde mě uhranul. Jude Law a Daniel Craig jako záporáci, to se taky zas tak často nevidí a zvládli to na jedničku. A pak rozloučení na plátně s Paulem Newmanem. Atmosféra 30. let v mafiánské Americe k tomu poskytla skvělou příležitost. Tohle mě prostě bavilo a žánrově to patří k tomu nejlepšímu. Cesta do Perdic neboli Perdiční cesta, ta je prostě zatracená.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Neskutečnej nářez. Milion postav, milion super herců a člověk se v tom pořád jakž takž orientuje. Ty 2 a půl hodiny uběhly, že ani nevím jak. Furt se tam něco dělo a furt to bylo epické. Moc se mi nezdály Iron Manovy nanotechnologie, to už bylo sci-fi ve sci-fi, ale co už. Nemá cenu se o tom nějak víc rozepisovat - tohle se musí vidět (ideálně s návaznostmi z předchozích filmů, jinak je to poloviční zážitek). Jinak ten Thanosův plán vyhladit polovinu všech zas nebyl tak úplně debilní, když si vezmete, jak se lidstvo přemnožuje - samozřejmě za předpokladu, že já a moji blízcí budou v té správné polovině. "It'll kill you." Thor: "Only if I die."

plakát

Cypher (2002) 

Když jsem to viděl kdysi, tak se mi to ohromně líbilo. Pak ale nastal velkej boom filmovejch zvratů a člověk se z nich stal ke všemu strašně předvídatelnej. A tak na druhé skouknutí po 15 letech (kdy jsem všechno už zapomněl), jsem předvídal až moc. Nic proti scénáři - většinu času zajímavě ubíhá a baví... a pak přijde docela stupidní konec, kdy si říkáte, proč to potřeboval na disku a nezničil to hned. Jinak je to sice levné, ale účinné - respekt, že za malé peníze se dá natočit solidní sci-fi (nečekejte ale žádné velké sci-fi scény, tohle je tak málo sci-fi, že jsem ze začátku ani nevěděl, že to bude sci-fi). Jeremy Northam mě touto rolí oslovil a je škoda, že ho není víc vidět.

plakát

Yoga Hosers (2016) odpad!

Velmi... ehm... trapné. Ale fakt velmi. Tusk měl aspoň trochu nápad a byl docela vtipnej, ale tohle nebylo ani trochu. Jenom trapné. Vůbec bych se nedivil, kdyby 2 hlavní herečky za pár let vyšly na veřejnost s obviněním #MeeToo a Kevin Smith je za trošku úchyláren obsadil do svýho sračkoidního filmu, taky úchylárny. Dokonce i ten Johnny Depp se tou trapností nakazil a sklouznul do jejích vod... Aha, tak teď vidím, že protekce teče odjinud - obě to jsou dcery "celebrit" (Johnny Depp + Vanessa Paradis, Kevin Smith), které si ve filmu i zahrály. No, ale nevím, jestli jim touhle sračkou pomohli a spíš jim neublížili, protože to byla fakt trapná sračka. Wunderbar? Nein, nein, nein!!!

plakát

Star Trek X: Nemesis (2002) 

Hm, celé to odpovídá seriálstvu, s kterým to má co do činění... a je to vlastně úplně stejná telefizní blbost. Rémané vypadají jak nějací entombovaní Nosferatu a hlavní z nich vůbec nebyl poznat coby Ron Perlman. A ten úplně nejvíc hlavní záporák Tom Hardy, zápornej a s vizáží plešouna - hm, no namaskovanej docela fajn, zahranej docela fajn, ale jako postava u mě neobstál. A obstojně u mě nedopadl ani celej film, hlavně kvůli nudě. Podle mě prostě tohle není film, kterej by v roce 2002 patřil do kin.