Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (3 495)

plakát

Stezky slávy (1957) 

Abych řek pravdu, moc mě to nezaujalo. Nesmyslnost válečného aparátu z toho stříká do všech stran, ale tak nějak staře. Ono to bude hlavně tím, že to je starej film. Kubrick neKubrick, důležitej je pro mě zážitek v dnešní době a ne v době, kdy to bylo natočený. A dnes to je dost suchý. Zajimavy je, že tam hraje jenom 1 žena. Ale jinak to ničím nepřekvapí.

plakát

Dobrý Will Hunting (1997) 

Nevim proč, ale tento film se mi dycky plete s Talentovaným panem Ripleym - asi proto, že tam taky hraje Matt Damon a že v názvu je taky jméno a že Will Hunting je taky talentovanej. No ale můžu být rád, že se to nejmenuje Talentovaný Will Hunting. No, to je jedno. Film je totiž skvělej. Robina Williamse moc nemusím, ale tady byl skvělej. Najde se tady několik nezapomenutelnejch scén, který mnou pohly (rozhovor v parku, Garryho proslov o ženě a o tom, jak ji potkal, příhoda o Chuckieho ožralým strejdovi a policejním autě, orální vtip o manželech, Willovo odmítnutí práce v NSA, Garryho hádka s Lambeauem, brečící scéna u psychiatra, kdy konečně z Willa něco vypadne, závěrečná dvojscéna a tak dál). Až na ten Affleckův křivej úsměv a na to, že Matt Damon tady vypadá jak pako, tam bylo prostě všechno tak, jak mělo být. Ti dva si Oscara za scénář zasloužili... a Gus Van Sant na kvalitě filmu má taky svůj podíl. Co víc dodat? Prostě jsem Willovi tu jeho inteligenci záviděl.

plakát

Noční talk show (1988) 

Princip americkejch rádiovejch stanic jsem asi nikdy nepochopil. Víc se tam kecá, než hraje a tenhle film je vlastně úplně stejnej. Tak ukecanej film s kadencí 200 slov za minutu není pro každýho. Třeba pro mě ne. Musím ale uznat, že hereckej výkon Erica Bogosiana je ten jeho životní... zahrál to fakt dobře. Taky John C. McGinley se mi líbil, ale to je tak všechno. Ten scénář se podle mě moc nepovedl a furt se tam mlelo něco o židech a různejch kontroverzních společenskejch problémech. A ten hlavní moderátor je podle mě zkurvenejch hejtrů král. Celkově ti lidi v tom rádiu jsou dobří leda tak k tomu, aby je člověk litoval. Mimochodem tady hrajou většinou samí kudrnáči - taková hustota kudrn na centimetr čtverečnej je smrtící.

plakát

Vrahův polibek (1955) 

Na tohle se koukalo fakt docela dobře, i když ten začátek byl trošičku zdlouhavej. Ale "zdlouhavej" je tady relativní pojem, protože to mělo fakt krátkou stopáž, zkráceně kropáž. Líbil se mi Frank Silvera, kterej vypadal jak kdyby od něho vzhled zkopíroval Kmotr. I hlavní zamilovanej páreček byl sympatickej a styl vyprávění těžce nevtíravej (prostě noir), což bylo taky super. Bitka mezi figurínama nebo boxérskej zápas, to byly scény, který mi snad uvíznou v paměti (vím, že asi ne, ale kdyby jo, bylo by to fajn). Obrazově toho tam ale bylo solidního víc a vyšperkovanejch záběrů plno.

plakát

Strach a touha (1953) odpad!

Kromě docela pěkné ženské, nuda. Tohle se nedá žrát ani Kubrickovi. Nic mi to nedalo, jen mi to vzalo - čas. Ani tam neřeknou, co je to za válku - kdesi v americkym lese asi. Děj tak blbej, že kdyby se měl zmačkat do kuličky, vznikl by z toho čtvereček. A proč toho generála a kapitána hráli stejní herci? Nevysvětleno. Dost amatéřina protkaná filozofickejma kecama, takže kecama o nesmyslech. Teda musím přiznat, že dobrejch tam bylo několik záběrů, s kterejma si Kubrick vyhrál, ale to je tak všechno.

plakát

Pustina (2016) (seriál) 

Nebojím se říct, že to je nejlepší českej seriál. Má to všechno, co si člověk může přát. Vynikající výběr herců! Žádný posraný herecký výkony ze seriálů komerčních televizních sranic Nova/Prima. Parádní scénář! Na další díl se člověk fakt těsí, protože vůbec neví, jak to vlastně bylo. Vůbec! Do poslední chvíle nevíte! Ty sockoidní postavy ze dna společnosti, k tomu ponurá depresivní atmosféra, no prostě super a kdo neviděl, měl by vidět. Nazval bych to i jako takovej českej Forbrydelsen.

plakát

Annabelle (2014) 

Neřikám, že to nemělo dobré momenty, ale panenka jako něco, čeho se bát? Jenom proto, že ju kdysi kdosi vyrobil tak, že v dnešní době vypadá trochu hrůzostrašně? To néééé. Co to bude příště - zabijácká ponožka?

plakát

Pan Nikdo (2009) odpad!

Dyť to nedávalo smysl!!! A to mě dokáže nasrat. Film uplně o ničem. Starej Jared Leto namaskovanej pěkně blbě, no vypadal jak starej zcvrklej kokot a bylo moc poznat, že to je maska. Mladí herci představující jejich mladší já se na sebe absolutně vůbec nepodobali. Cestování časem, alternativní reality, butterfly effect, sci-fi prvky, pak zas hrozny retro, do toho lidská nesmrtelnost... no bylo to kurevsky divny, nedalo se v tom orientovat a nebavilo mě to. A proč se jako příjmením jmenoval Nobody? Záměr režiséra byl asi diváka natolik zmást, až si bude myslet, že to je super. Mě ale neoklamal... Bylo to jak kdyby někdo splácal všechno dohromady. Třeba jak kdybych si dal zelňačku, 10 trubiček, 2 piva, karbenátek a koňskej kemr a myslel si, že z toho vznikne něco dobrýho...

plakát

Pekelní andělé (1930) 

Strašny herecky výkony, u kterejch jsem si říkal, že se nima inspirovali asi Monty Pythoni, akorát ironicky... a možná to nebude tak úplně náhoda, když jedna z hlavních postav se jmenovala Monty a ve filmu se taky vyskytl Richthofen's Flying Circus... No ale to je jedno. Musím uznat, že letecké bitvy jsou monstrózní, teda minimálně na svou dobu... a bez triků! Taky ta hromada různejch výbuchů byla na svou dobu podle mě unikátní a reálná. A taky bylo zajimavy sledovat, jak se obsluhovaly Zeppeliny, jak se s nima bombardovalo, jakej se na zemi používal radar odposlechem přes velký naslouchátka atd. Pak se mi taky líbil souboj na pistole hned na začátku, kterej se odehrál jen jako siluety. To by bylo asi tak všechno. To ostatní byl strašnej balast na vyplnění času a hrozná nuda. Ten děj okolo poběhlice Heleny uplně o ničem. Herecky strašny, jak jsem už psal. Chvilu barevny, jinak ČB. Pak to prej točili jednou němé, pak teprve se zvukem... ale to je jedno. Hlavní je, že mě to nebavilo, takže neuctivě hodnotím tak nízko. Jinak ale kdybych to viděl v roce, kdy to bylo natočený, budu chrstat blahem.

plakát

Stalingrad (1993) 

Na to, jak gigantická bitva to byla, by si zasloužila velkolepější zpracování. Místama mi to připadalo jak televizní tvorba, kde se šetřilo, ale tenkrát to byla bomba. Tankovou bitvu si pamatuju, když jsem ji viděl jako 13letej a byl jsem nadšenej, hlavně z toho rozpůlenýho. Když jsem to viděl teď, řikal sem si, co tam ty tanky dělaj, že ani nestřílejí a nechaj se rozcupovat pěchotou. Taky ty boje v jakési opuštěné továrně byly točený asi někde tady. Moc reálný mi to teda nepřipadalo. Ale tenkrát to určitě bylo na špičce válečnejch filmů - minimálně svejma krvavejma/zmrzačenejma efektama to nastavilo laťku, která se pak musela víc a víc překonávat. Navíc oceňuju to, že Němci natočili film z druhé světové taky jednou z jejich pohledu a nacisti jsou zobrazení jako lidé a ne jako bezhlaví vraždící vojáci... i když to trpí mnohejma klišéma. Potěšila účast několika českejch herců, ale v podstatě to nic neznamenalo, páč stejně všichni hráli Němce. Jinej film o Stalingradu jsem zatím neviděl, ale někdo by ho mohl natočit... a líp.