Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (540)

plakát

Columbo (1971) (seriál) 

Notoricky známý krimiseriál kde vyrobit v komentáři spoiler je velmi těžké takřka nemožné. Přesto se o to zcela vyjímečně a neúspěšně pokusím. Všechny díly série jsou si podobné jako vejce vejci. Vždy na začátku sledujeme úkladnou vraždu, jejíž pachatele známe. _____Tu se na scéně zjeví postava s doutníkem v ošuntělém baloňáku přijíždějící v obstarožním Peugeotu, o kterém tvrdí že jsou v USA jen tři kusy. To je poručík Columbo. Pletou si ho s bezdomovcem. _____Vrahem je vždy V.I.P. postava, kterou obdivuje paní Columbová – čte její knihy, obdivuje její malby, poslouchá její hudbu, sleduje její filmy nebo TV show…Paní Columbovou nikdo nikdy neviděl. Columbova psa párkrát ano. _____COLUMBO celou dobu krouží kolem pachatele, má ho v merku jako hlavního podezřelého a tento to ví. JE to V PODSTATĚ TAKOVÁ HRA NA KOČKU A MYŠ. Columbo nakonec vždy najde detail, na základě kterého pachatele rafinovaně odhalí a usvědčí.

plakát

Columbo - Etuda v černém (1972) (epizoda) 

A jsou i takoví diváci co zgoumnou pointu (v jiném díle) už po pěti minutách a 99,9 % diváků už zná vraha po první minutě. O moc velká překvapení tu nejde – celá série je s výbornými dialogy propracovaná hra na kočku a na myš, timing není tak podstatný aby mohl pokazit dobrou zábavu.

plakát

Country estráda (2001) (pořad) 

Primitivní leč účinné. A vo vo vo tom to je.

plakát

Ctihodné mrtvoly (1976) 

Poněkud nezáživný film, děj se pomalu táhne a režii chybí invence, je to pojato spíše dokmumentaristicky. Nijak to nevybočuje z řady nevýrazných italských kriminálek sedumdesátých let. Dokoukal jsem to jedině díky Venturovi, ale ani on to nezachrání. Složitá politická témata se nedají vyřešit v dvouhodinovém filmu a autoři to dobře vědí. Produkce: Produzioni Europee Associate

plakát

Čaroděj a bílý had (2011) 

Čínská pohádka zfilmovaná ve stylu reklamní estetiky - nepředstavujme si ovšem francouzské neobaroko, ale spíše na Vánoce annoncující plastový vánoční stromeček stojící vedle ventilátoru a klimatizace v supermarketu jednoho srpnového vlahého rána.

plakát

Čarodějovy hodiny (2018) 

Je zajímavé kolik má anglofonní prostředí autorů produkujících nějaké fantasy variace. Zde zfilmovali rodinný fantasy horor nebo chcete-li horor pro celou rodinu. Jack Black je tu doma, herecky moc dál nedosáhne. Vidět v něčem takovém čarovat charakterní herečku Cate Blanchet, která bude díky takovým rolím miláčkem davů, je horor - pro mě.

plakát

Časový kód (2000) 

Na první pohled triviální experiment se čtyřprojekcí, na druhý sofistikovaná terapie pro ranného schizofrenika u něhož spouštěčem SCHIZOFRENIE byla nadměrná konzumace amerických blockbusterů. Divák kterému místo antipsychotik podali tohle nakonec ubil MIKA FIGGISE klackem, neb sledovat několik dějů současně není ta pravá terapie.

plakát

Četník a četnice (1982) 

Pseudointelektuální kecy o lidové zábavě hodˇme do koše - má to být snad zábava pro slony? Scénář je v porovnání s prvními díly poněkud infantilní, ale v tomto stále nepřekonává "Mimozemšťany" a i když narativ kulhá na obě nohy zdárně to kompenzuje řemeslně dokonalá režie.  Jacques François ve své typické vedlejší roli nikdy nezklame - vlastně docela nedoceněný herec. Závěr je jednoznačný: stále je to Louis de Funès a to sakra i po 40 letech znamená něco vyjimečného.

plakát

Četník a mimozemšťané (1979) 

Film se veze na koncem 70. let velmi populární sci-fi vlně. Díl který šel do kin v době kdy McCartney vydává album Venus and Mars, kdy letí hvězdné války, kdy jak jsem někde přečet normalizační krajina vypadala jak na Marsu. A kdy dokonce i členové nejužšího politbyra byli soudruzi Alois Saturnin, Vasil Pluto či soudružka Venuše Kabrhelová. V této době prostě mimozemská tématika nepřekvapí. Přesto sci-fi a funesovka mi nějak nesedí, mimozemšťané činí film trochu infantilním, navíc absentuje Claude Gensac.