Reklama

Reklama

Čarodějovy hodiny

  • USA The House with a Clock in Its Walls (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Desetiletý chlapec Lewis se po smrti rodičů odstěhuje do panského sídla svého strýce Jonathana. Strýce i jeho sousedku si brzy oblíbí. V domě se však dějí podivné věci, strýček i jeho sousedka totiž ovládají kouzla. Lewis pomáhá svému kouzelnickému strýčkovi vypátrat hodiny, které by svou kouzelnou mocí mohly způsobit konec světa. Film je natočen podle klasického fantasy románu Johna Bellairse. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (186)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Se nám Eli krapet pomátl, ne? Vážně upřímně by mě zajímalo, co ho vedlo chopit se zrovna této filmové látky, zabrousit pro něj do žánrově absolutně neznámých vod a zplodit tak ve výsledku takovou nezáživnou pohádku. Peníze? Závazky? Nebo prostě jen chuť zkusit něco jiného, nového, neznámého? No, ať to bylo cokoliv, myslím, že poznal, kde se cítí být jistější a přesvědčivější, neboť Čarodějovy hodiny zkrátka není zábavná podívaná a konkrétně jemu se fakt nepovedla. Zápletka je krutě tuctová, a nezměnila to ani zombí vložka, tempo působí vlažným dojmem, bez nějakých výkyvů, závěrečné akčnější finále je pak jeden velký průser, který se podle mě tvůrcům naprosto vymkl kontrole, neboť něco tak trestuhodně naivního a hloupého nemohli myslet snad ani vážně, výraznějších, či zapamatováníhodných scén se též nedočkáme, s efekty je to jak na houpačce, tu povedený, jindy edwoodovský, napětí neexistuje a atmosféra je v rámci žánru možná působivá, nicméně film stejně nezachraňuje. Obsazení jinak podle mě mělo celý snímek táhnout, to bych ovšem nesměl být alergický na „osobitý“ herecký projev Jack Blacka, který tu opět čuráčkuje jak smyslu zbavený, to je fakt prvotřídní herecký břídil a z Cate Blanchett jsem měl dojem, že si přišla vydělat jen nějaký ten peníz, ale krom nablblého úsměvu do toho nedala nic navíc. Mě tato rodinná fantasy pohádka zkrátka neoslovila, nebavil jsem se u ní, a vlastně ani nedokážu říct, komu bych jí mohl přímo doporučit. Pro malé děti to je nevhodné, pro dorost nezábavné a pro dospělé zas až moc naivní. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Odkud se berou tyhle divné, nestravitelné, dětské fantasy filmy? Stejně mdlý a neidentifikovatelně éterický feeling jako u Zlatého kompasu nebo Probuzení tmy. Proboha, vždyť něco takového musí smrdět už na papíře, co z toho jako chtějí ždímat? Já prostě nepochopím, jak někdo dokáže vytvořit takový kýbl nudy, to musí být svým způsobem umění. Jé, fantasy s Jack Blackem a Cate Blanchett, jaktože o existenci takového filmu nevím, říkám si. Ve třičtvrtě filmu vypínám a odpovídám si - aha, proto. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Výborný Jack Black v jinak zcela triviálním filmu, který má hezký vizuál, krásné kulisy i dobře zahrané charaktery, ale vyloženě o dobrý film nejde. Na to je tu příliš klišé, nezajímavého balastu, nudného záporáka a samozřejmě tuna hovadin, které viděly logiku ze stejné dálky jako pes tykev na Marsu. Eli Roth se přese vše tu a tam snaží alespoň servírovat napětí a díky tomu s odřenýma ušima ty tři hvězdy dám. Ale je to naposled. Příště za něco takového už uděluji hvězdy jen dvě. 60% ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za vizuálně štědrou výpravu a kostýmy, druhá za charismatickou Cate Blanchet. Všechno ostatní je nefunkční, divné nebo trapné, navíc mi celý ten koncept hororu zacíleného na děti přijde i trochu zvrácený. Jediný užitek lze spatřovat v tom, že filmy jako je tento vás přinutí zpětně docenit Harryho Pottera a Narnii. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aspoň, že Eli občas nezabudol na motorovú pílu. Je to film pre mladých až najmladších. Ale to len od od veku premýšľania. Je to Amblin, je to pocta. A nielen tomuto filmovému štúdiu, ale aj dobe v ktorej sa odohráva. A to ja rád. Kritiky sú na mieste ( podprahový humor, neoriginálnosť ), ale ako zábava na jesenný večer ( a hoc aj na doobedie ), vyhovujúce. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (5)

  • Fiktívny Dom s hodinami bol založený na skutočnom dome s názvom Cronin Mansion, ktorý sa nachádza v rodnom meste autora knižnej predlohy Johna Bellaira. Mesto taktiež poslúžilo ako základ pre fiktívne mesto New Zebedee. (Astonko)

Reklama

Reklama