Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Film, který mě opakovaně nabíjí dobrou náladou a na konci donutí uronit slzu. Shlédl jsem ho již několikrát a nenašel jsem nic, co bych mohl zkritizovat, naopak nacházím stále více pochvalného a stále více mi tento skvost přirůstá k srdci.

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

Tak tohle je pecka. Ihned zařazen do mých nejoblíbenějších filmů vůbec. Na hodnocení jsem si dal pár dní od třetího zhlédnutí. Asi abych to správně pochopil (rozuměj abych došel k pocitu, že si myslim, že jsem to snad nějak pochopil) a vstřebal. Skvělé (fantastický v případě Jakea) herecké výkony, skvělá atmosféra (působivě strašidelné pasáže s králíkem Frankem), výborná hudba a vše leží na super scénáři, který pojednává o všem možném a lze tam najít motivů opravdu hodně. A ač jsem to viděl 3x ve třech dnech (viděl jsem rovnou Director’s Cut), nepobral jsem všechno. Pro fanoušky filmů, u kterých se musí přemýšlet, cestování v čase, pohrávání si s osudem, nebo rovnou filmů divných. Pro fajnšmekry luxusní hlášky typu: Why are you wearing that stupid rabbit-suit?". "Why are you wearing that stupid man-suit?"

Pravidla moštárny

Pravidla moštárny (1999)

Tak jako kniha ze mě tento snímek pokaždé ždímá emoce. Neskutečně dobře zpracovaná knižní předloha - film je trošku jiný, hodně se škrtalo, dost zkracovalo, ale výsledek dělá knize jen a jen výbornou reklamu. Skvělí herci, scénář jsem již pochválil, moc pěkné obrazy jsou pochvalou pro kameru a hlavně - naprosto skvělá hudba - Rachel Portman tímto skláním hlubokou poklonu. Jeden z mých top filmů.

Co žere Gilberta Grapea

Co žere Gilberta Grapea (1993)

Až hanba, že jsem se k tomuhle klenotu dostal až teď.. Od první minuty mě to chytlo a nepustilo, na konci nějaká i ta slza ukápla. Skvělá atmosféra a herecké výkony. Tenhle kousek řadím mezi mé nejoblíbenější filmy. Pokud neznáte, vřele doporučuju! PS: Přiznávám, že Lea jsem před Titanicem příliš nevnímal a po Titanicu považoval spíš za všechno možné, jen ne dobrého herce a jsem rád, že mě nutí se kát.. Během posledních let se dostal mezi mé nejoblíbenější herce – hlavně proto, že prostě umí.. To jak zahrál tady, to prostě oskarové bylo, ale nijak bych kvůli tomu netruchlil, protože myslím a věřim, že se ještě dočká ;-)

Gattaca

Gattaca (1997)

To, co přivádí tohle realistické sci-fi mezi výborné filmy, je hudba. Zápletka, herecké výkony, kamera, to vše je na vysoké úrovni, ale hudba, která to vše podkresluje, tomu dodává punc extratřídy. Opravdový zážitek. Film řadím mezi mé nejoblíbenější.

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

Tak velké, to je tak velké. George Lucas dokázal nádherně vygradovat přechod mezi novými a starými epizodami. Musím konstatovat, že v mých očích proměna Anakina na Darth Vadera proběhla možná o ždibíček rychleji, než by bylo pro mě optimální, ale to je jen malilinká vada na kráse. Z kina jsem odcházel s pusou otevřenou a i po letech ji znovu otvírám. Finální souboj Obi-Wana a Anakina nemá chybu, to se prostě neokouká. Jo, tenhle vesmír se opravdu povedl. Georgi, díky! PS: kancléř Palpatine/Darth Sidious je sice megahajzl, přesto před ním smekám a mezi filmovými záporáky ho řadím hodně vysoko (ne-li nejvýš).

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

No že byla laťka nasazená hodně vysoko, to bylo jasné. Ale že ji Nolan zdolá tak lehce, s tím jsem nepočítal ani v těch nejdivočejších snech a představách. Film má vlastně jen jednu chybu a to tu, že má konec. Od začátku do konce je to totiž koncert a to na všech zásadních frontách (scénář, režie, herci, hudba) a pospolu to vytváří nezapomenutelný zážitek.