Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (339)

plakát

Agatha Christie's Poirot - Schůzka se smrtí (2008) (epizoda) 

Dnes to bylo skutečně trochu moc překombinované, i když jako vždy napínavé a příjemné. Stejně se ale tentokrát přikloním spíše ke 3*. S tím, že provedení zločinu bylo opravdu originální a zajímavé - v tomhle směru se Agatha i přes jistou neuvěřitelnost zápletky skvěle předvedla :-).

plakát

Agatha Christie's Poirot - Vražda Rogera Ackroyda (2000) (epizoda) 

Příběh doznal ve filmu mnoha změn. Jde o výbornou detektivku jako obvykle (ovšem divák se sotva stačí pořádně rozkoukat v postavách, jako obvykle) - ovšem kniha má v tomhle případě jeden trumf navíc. Mělo by existovat něco jako zákaz vyzrazovat zápletku detektivek - v magazínu Dnes totiž v programu psali o Agathě Christie a o tom, že ji z anglického spolku detektivkářů vyloučili právě kvůli téhle knize (a kvůli čemu konkrétně). Redaktor, který to napsal, by se přede mnou neměl ukazovat, jinak by policie mohla mít práci navíc... No, ale skoro všechno špatné je k něčemu dobré - nebýt toho vyzrazení, možná bych se vůbec nerozhodla si knížku přečíst...

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Vtipný a velmi návykový sitcom, rozhodně výrazný nadprůměr, ale jiné britcomy mi přirostly k srdci víc. = hodnocení po 1. řadě. Druhá série už byla trochu slabší, třetí výrazně a o čtvrté nemluvě... Z pěkného nadprůměru se IT Crowd propadla až do balastu průměrnosti.

plakát

Amelia (2009) 

Herci byli skvělí, kamera také, ztvárnění se celkově povedlo, ale uvítala bych, kdyby byl film více zaměřený na létání a tvářil se méně jako romance. Byla to příjemná, ale neinvenční podívaná.

plakát

Americké graffiti (1973) 

Zpočátku trochu zmatené, prvních cca 20 minut skoro o nic nejde a divák se teprve zorientovává v postavách. Ale pak se rozehrávají jednotlivé příběhy sotva dospělých mladiků z kalifornského městečka, kde mít silné krásné auto znamená mít prestiž a bezmála úctu ostatních. A je důležitější láska, nebo kariéra? Rodné městečko, nebo širý venkovní svět? Nakonec příjemný a zábavný film o nejen komediálních tématech, podaných ale pěknou lehkou formou.

plakát

Americký gangster (2007) 

Film byl dobrý, ale trochu mi vadila jeho rozvláčnost; při zkrácení třeba o půl hodiny by mohl mít působivější atmosféru. Takhle se mi sice líbil, ale znám lepší kriminální dramata, i ta podle skutečných událostí.

plakát

Andělské oči (1994) 

Skvělý film! Ale nejdřív mi tady vyrazil dech "modrý čtvereček" a potom 54 %... čekala jsem tak 70 i víc... Rozhodně jsem se u něj velice příjemně pobavila.

plakát

Austrálie (2008) 

Do kina jsem šla s očekáváním příjemného podařeného filmu - a dočkala jsem se filmu úžasného. Zvlášť první polovina, kde se žene dobytek přes Severní teritorium, je úchvatná. Možná bych hodnotila o hvězdičku níž, kdybych film viděla v televizi nebo na počítači, ale v kině to byl nepopsatelný zážitek. Vtáhne do děje líp než IMAX :-). Malý spoiler: Konec je sice přeslazený přesně podle pravidel Hollywoodu, ale dopřejme jim to. A hlavní záporák nemůže mít jiný než velmi dramatický odchod ze scén ;-).

plakát

Avatar (2009) 

2D příběh ve 3D hávu. Kdyby byl film natočen klasickou cestou, nejspíše by se i tak stal kasovním trhákem, ale ovace by byly dozajista menší. Na příběhu totiž není nic nového ani nepředvídatelného - jde o typickou dobrodružnou sci-fi s trochu přílišným množstvím patosu a "šťastných náhod", zabalenou v působivém 3D (ačkoli moje očekávání ani v tomto ohledu film zcela nenaplnil; člověk zřejmě nemá tolik naslouchat nadšeným ohlasům). Jde o nadprůměrný a z technického hlediska přelomový film, ale u mě má slabé 4*. Příště dám raději přednost opaku - 3D příběhu na 2D plátně.

plakát

Avengers (2012) 

Spousta vtipných hlášek a momentů i obstojná akce dělají z Avengerů příjemný lehký nadprůměr. Hrdinové se sice často chovají dost nelogicky, mimozemská armáda není příliš důstojným protivníkem (hlavně po Starkově zásahu...) a film je nekonzistentní (Hulk se jednou ani trochu neovládá a podruhé naprosto dokonale ano), ale u superhrdinského filmu akčnějšího ražení to člověk tak nějak čeká, takže mne Avengers v ničem nezklamali, jen v ohledech zábavnosti a akce potěšili.