Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (291)

plakát

Absurdistán (2006) 

60% - Komedie, která vlastně komedií ve skutečnosti není. Na pár místech jsem se uchechtl, ale nejednalo se v žádném případě o kanonádu neodolatelných vtípků. Nicméně, když se mi film rozležel v hlavě, tak se mi spíš zřadil do kategorie katastrofický. A mrazí z toho, jak pravděpodobné je naplnění vize ve filmu zobrazené.

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

80% - mam rad pribehy zacinajici ztratou pameti hlavniho hrdiny :-) A tenhle je dobre natoceny a obstojne vymysleny.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

70% - Na Alenku jsem se dival jako male dite na pohadku a silne na me zafungovala. Prostredi bylo krasne pohadkove snove, plne hezkych barvicek, postavy krasne barevne a plne, dej zajimavy a napinavy od zacatku do konce a nechybela ani spetka bizarniho humoru pro to trochu vetsi dite ve mne. Pro me zatim nejlepsi film, co jsem od Burtona videl.

plakát

Americké psycho (2000) 

70% - Film je (záměrně) vysoce provokativní. Objevují se v něm bez předchozího varování brutální záběry. Hlavní hrdina, naprosto bravurně ztvárněný Christianem Balem, je kompletní mešuge. Má zosobňovat fakt, že když jsi dost bohatý, všechno Ti projde. Film obsahuje vcelku úsměvné vizitkové souboje (když tedy člověk pomine to, že kvůli nim zemřelo pár lidí). Bavil jsem se dobře, i když místy je nadsázka opravdu velká. Nedoporučuju slabším povahám.

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

60% - Oproti jiným hodnotícím si myslím, že dvojka je slabší než jednička. Je zde znovu spousta dobrých vtípků pro znalé i méně znalé a s chutí jsem se jim zasmál. Ale příběh je vyloženě slabší, z prstu vycucanější. Spousta gagů je zde jenom proto, aby tu byly a nemají žádný hlubší význam. Anděl i čert se přednostně chovají tak, aby nezkazili scénáristovi další vtípek. No a ten závěr byl paradoxně jednak dlouho dopředu čitelný a zároveň uvařený bez přípravy z čisté vody. Přesto jsme se s dcerou v kině dobře bavili. Inu, kasovní trhák je kasovní trhák ;-)

plakát

Apartmá v hotelu Plaza (1971) 

40% - Film složený ze tří povídek, jejichž společným jmenovatelem je jednak apartmá v hotelu Plaza a jednak představitel hlavní role v každé z povídek - Walter Matthau. V každé povídce Matthau nejen vypadá díky maskérům a parukám jinak, ale hraje i typově naprosto odlišného muže. Tyto role jsou herecky zvládnuty bravurně, nicméně přesto mi přišel film, který je natočený podle úspěšné divadelní hry, poněkud prázdnější a nudnější. Občas se bohužel u adaptací divadelních her stává, že to, co funguje na prknech, kde jsou herci s diváky v blízkém kontaktu, ztratí někde cestou svoje kouzlo.

plakát

Arrietty ze světa půjčovníčků (2010) 

90% - Půvabná japonská pohádka s filozofickým přesahem, jímavým příběhem a neodolatelnou poetikou, podkreslená nádhernou hudbou.

plakát

Atentát (1964) 

65% Film na me diky mnozstvi postav pusobil neprehlednym dojmem, nicmene castecne to bylo vyrovnano dobre prokreslenou atmosferou, ktera jen misty pusobila prepjate.

plakát

Atlas mraků (2012) 

90% - Film se mi hodně líbil a protože jsem neměl možnost ho vidět úplně v klidu a od začátku, určitě se na něj budu muset podívat ještě jednou a to rád. Místy jsem nestíhal střih a trvalo mi nějakou dobu se zorientovat v tom, v kterém příběhu se zrovna nacházíme a co se tam stalo naposled, ale to bylo zřejmě cílem autorů a na konci to všechno jakž takž dává smysl. Maskéři odvedli skvělou práci a některé jinak velmi známé tváře se mi podařilo identifikovat třeba až v půlce filmu.

plakát

Avatar (2009) 

90% - Pristupoval jsem k filmu s jistou skepsi kvuli obrovskemu hypu, ktery je s nim spojen. Nakonec jsem ale byl velmi velmi prijemne prekvapen. Nejedna se zdaleka jenom o obrovskou technologickou masturbaci, ale zaroven i o hezky, byt prostinky pribeh a pomerne polopaticky podane poslani. Mne ale tentokrat z nejakeho duvodu neurazilo.