Reklama

Reklama

Apartmá v hotelu Plaza

  • USA Plaza Suite
Trailer

Ach, ta láska a ti hrozní muži... Velkou příležitost předvést své herecké umění dokonce v trojroli poskytuje známému Walteru Matthauovi (Šaráda, Hello, Dolly!, Vstupte, Dej si pohov, kámoši 1 a 2) film, složený ze tří povídek. Jeho Roy Hubley je hrdinou laskavě hořké první epizody o záletném manželovi. Toho manželka pozve v den výročí jejich svatby do hotelového apartmá, kde v mládí prožili své líbánky, aby tak oživila skomírající manželský vztah. V druhém příběhu pak věčný svůdník a hollywoodský producent Jesse Kiplinger láká do postele dávnou známou, aby nějak vyplnil svůj volný čas. A v závěrečné části se stárnoucí otec Sam Nash pokouší přemluvit dceru, která propadla panice a uzavřela se před svatbou do koupelny, aby si vše rozmyslela. Všechny povídky mají společné jedno místo, apartmá číslo 719 v hotelu Plaza na Páté avenue v New Yorku. Film podle úspěšné divadelní hry Neila Simona natočil hollywoodský režisér Arthur Hiller (Love Story, Nemocnice, Muž jménem La Mancha). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Napoprvé docela pecka, napodruhé mnohem menší; úvodní směšnotragické minidrama stárnoucího manželského páru už další dvě povídky nepřekonají. Nejslabší je natahovací prostřední třetina s nezajímavým námětem a přepálenou nadsázkou – příliš zhýralý playboy v příliš šílené paruce příliš okatě balí příliš naivní dívčinu. Na konci se sice vrátí spád i elegance, ale už ne psychologický rozměr první části, a laskavě drsný konverzační humor tou dobou jednomu začíná lézt ušima. Ještě potěší třeba prokoumaný přechod mezi první a druhou povídkou, ale to je pořád trochu málo. Čtvrtou hvězdičku si škrtám. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Film je složen ze tří příběhů, které spolu mají společné jen to, že se odehrávají ve stejném hotelovém pokoji a kde hlavní roli vždycky hraje Walter Matthau. První příběh je manželské drama se špičkovými hereckými výkony (*****). Druhej je asi komedie, nevim, moc mě to nebavilo, o producentovi co si chce vrznout (***) a třetí a nejlepší je komedie, kde je Waler Matthau doslova k neudržení a k neudržení je i smích divákův (*****). ()

Reklama

majky19 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je to velmi známé a populární dílo, které je rovněž koncipováno jako divadelní představení, musím bohužel konstatovat, že mě příliš nezaujalo. Snímek jsem viděl poprvé a troufám si v tuto chvíli říct, že podruhé se již na něj nepodívám, protože mě to zkrátka vůbec nezaujalo. Bylo to takové zdlouhavé, nudné a s výjimkou hlavního představitele mužské role- Waltera Matthaua, který ztvárnil ústřední roli ve všech třech povídkách mě žádný další pozitivní prvek nenapadá. Zkrátka, každému se líbí něco jiného a každý má trochu jiný vkus... ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Velká příležitost Waltera Matthau zazářit v trojroli? Je to relativní. 1. povídka, ZÁLETNÝ MANŽEL (Walter s knírkem) je napsaná jako exhibice pro herečku. Roztržitá paní (nedokáže s jistotou určit ani svůj věk) se během půlhodiny projede emocionální horskou dráhou a její zplihlý manžel, který za to všechno může, jí víceméně pasivně nahrává na smeče. 2. povídka o HOLLYWOODSKÉM PRODUCENTOVI (Walter v šílené blond paruce), který láká do postele dávnou známou, je milá, vtipná, ale nadměrně dlouhá na to, že je to pouhá anekdota. Oba tyto příběhy bych ocenil na lepší tři hvězdičky. Pak ale přijde 3. povídka, OTEC NEVĚSTY (bělovlasý Walter s naježeným obočím) a to je klenot situační komedie! Mnohokrát vytěženou zápletku o nevěstě, panikařící pět minut před dvanáctou, sledujeme z nezvyklého úhlu - nevěstu téměř nepoznáme. Zavřela se v koupelně a její vyšilující rodiče se ji snaží všemi po ruce jsoucími prostředky vylákat ven. Vlídně i hrubě, s prosbami i výhružkami se obracejí k zarputile mlčícím dveřím a kupodivu je to zábavnější než obě předešlé historky dohromady. Takže pokud máte komedie Neila Simona v oblibě, bez obav se v tomto apartmá ubytujte. 80% ()

Judas 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně šlo o dokonale vyváženou podívanou první část se mi líbila napůl, druhá vůbec a třetí mě naprosto nadchla a myslím, že svým pojetím a hereckými výkony dokonce o dekádu dvě předběhla dobu. Myslím, že herecké pojetí Waltera Matthau se v čistém pojetí objevuje až právě o onu dekádu později ve filmech jako jsou "Bláznivé dovolené" a "Vánoční prázdniny." ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Divadelní představení Plaza Suite mělo premiéru v divadle Plymouth 14. února 1968 a odbylo si 1097 opakování. Maureen Stapleton a Jose Ocasio si ve filmu zopakovali své divadelní role. (HellFire)

Reklama

Reklama