Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krátkometrážní

Recenze (395)

plakát

Blue Valentine: Milostný příběh (2010) 

Utahaná žánrovka zajímavá jen tím, že tu Michelle Williams dobře hraje, souloží, sprchuje se nahá, pěkně tancuje a souloží ... nahá.

plakát

Boj o život (1989) 

Cage je zevrubně odšlápnutá akcí ve Vietnamu, kde Lou Ferrigno schytá olovo do mozku. A přežije to. A ještě udrží Reba Browna, co visí z helikoptéry (v bezvědomí). Když pak v nemocnici Reb přinese Louovi pandu a čte mu pohádky a do toho řve romantickej pop tak jsem myslel, že jsem našel nejvtipnější film na světě. Ale to by to musel režírovat asi Bruno Mattei nebo někdo jinej. Cage pak hrozně zvážní, díky čemuž výrazně vyniknou jistý scéný, např. Lou s Rebem brečící na benchi, kde je asi 300kg (od Strike Commanda na sobě Reb výrazně zapracoval), ale jinak se snaží držet norem seriózního filmu a už se toho moc nedočkáme. Hues ani Trejo nic nepředvedou a Reb Brown odvede standard - v hněvu oddělá pár lidí brokárnou a v podzemních garážích si nabalí ženskou (reportérku, která je tu jinak celej film úplně k ničemu). Taky je tu neuvěřitelnej policajt v přestrojení, co dá Rebowi milion dolarů (v pidikufříku) aby si postavil bar.

plakát

Bony a klid (1987) 

Devadesátiminutový videoklip na Relax, kde veškerý vyprávění musí zajišťovat obraz, poněvadž "scénář" Radka Johna je k uzoufání debilní a skutečně se omezuje jen na pár tragickejch fórů v pauze, když zrovna nehraje Relax.

plakát

Božský (2008) 

K formálně precizní režii mohu dodat jenom toliko, že mi místy přišla bezpředmětná a onanivní a nesedla mi k tématu, stejně jako karikaturní postava Andreottiho a komičnost některých scén. Překvapivě mě to vyloženě štvalo a film jsem si nemohl patřičně užít.

plakát

Breathing Lesson (2001) 

Aneb cvičení o tom, jak disciplína hýbe životem.

plakát

Brubaker (1980) 

Naprosto vynikající drama. Brubaker má vynikající scénář a atmosféru a nenudil jsem se u něj ani sekundu. Postava Henryho Brubakera, rozumného, sečtělého a čestného člověka, se rázem stala jednou z mých nejoblíbenějších. Jeho snaha přetvořit rozpadající se zahmyzené vězení plné bestiálních vězňů-pomocníků a zkorumpovaných průmyslníků kolem, se střetává nejen s politickou nevolí státní komise, ale i s lidmi, kteří se doposud obohacovali na úkor vězňů.

plakát

Cabin Fever (2002) 

Ještě takovejch dvacet let zrání a ze špatnýho a hloupýho Cabin Feveru bude klenotní trash, kde občas zafungujou i nějaký fóry a puška pro negry.

plakát

Calamari Union (1985) 

LFŠ 2011 | Hned druhý Kaurismäki je nadnesené, šíleně vtipné béčko o epické a symbolické cestě čtrnácti Franků za lepším životem. Režisér si střílí z Finska, společnosti, noirovek, gangsterek i Taxikáře. Z diskuze po projekci snímku: "Kde jste vzal nápad na tento film?" Kaurismäki: "Jaký nápad? Děkuji za hezký večer."

plakát

Captain America II: Death Too Soon (1979) (TV film) 

Kapitán II měl od začátku dobrý potenciál: Christopher Lee tu hraje záporáka, co se schovává ve vězení, a se po svých loupežích podepisuje roztokem kyseliny chlorovodíkové na sklo jako MIGU. Bohužel je to přes kopírák jednička, trapná a pomalá noir-wannabe detektivka s uculujícím se Reb Brownem, který v trikotovém kostýmu CA vypadá spíš hrůzostrašně než hrdinsky, nic nepředvede a jen tak se pohybuje po plátně za doprovodu přihřáté hudby jako vystřižené z jakési americké volební kampaně. Ruce pryč!