Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krátkometrážní

Recenze (395)

plakát

Křižáci (1960) 

Až se ti otevře rána po medvědím sádle, musíš si tam dát bobří tuk. Křižáci byli kdysi asi epickým filmem, ale v současnosti jsem z toho smíchy nemohl. Navíc to v první půli vypadá jako slovanská fantasy pohádka (lovení bobrů) plná nesmyslnejch výjevů (zaplutí do močálu) a repulzivní kultury (kat v červenejch legínách). Pak se udatní rytíři začnou tolčokovat jako když zbraně drží poprvé a sebestředná režie točí scény s extradimensionálním pití piva a bojů s hadrovými panáky... To už jsem byl zlomenej a musel jsem se smát i výrokům typu: "Ze Štítného jdete? Nešukali jste tam děcka?"

plakát

2 zbraně (2013) 

Sodoma Reykjavík fungoval. Tohle, nevím proč, ne. Islandský humor působí v Americe dost násilně ulítle.

plakát

To už jsem viděl: Déja vu (1987) 

Nervy cuchající psychologický horor, formálně opojnější než režisérova Variola Vera.

plakát

Zmizení (2013) 

Velmi atmosferický thriller o nerozvážných rozhodnutích a pochybných vírách. Škoda, že si myslí, že je moc chytrej a neustále opakuje indicie a na konci pro jistotu vše vysvětlí. A škoda, že tu Paul Dano půl filmu hraje pouze svým pravým okem.

plakát

The Canyons (2013) 

Na googlu si najděte fotky nahé Lindsay Lohanové a tím s Canyons skoncujte. Jedná se o povšechně nevyužitou záležitost.

plakát

Třetí část noci (1971) 

Polský Josef K v halucinačním oparu umírajícího Krakova svádí marný boj sám se sebou ve snaze najít světlobod svého počínání. Prostřednictvím sugestivní ruční kamery (a jejích mikroskopických pohledů), absurdních cákanců krve, paranoidně roztroušeného syžetu a nechutně mrazivých lokací dovede Třetí část noci přenést na jedince vzácnou a podmanivě odpornou atmosféru druhé světové a neschopnosti vymanit se z točícího celku. Ačkoli je Třetí část noci především psychologický horor, krvavé záběry vší by obstály jako solidní monster film.

plakát

Probudím se včera (2012) 

Češi jsou fakt neskutečný. Na jedné straně archetypální oblbovák, na druhé nelogická guilty pleasure, na další koncentrovaná reklama zejména na orbitky, shock, drogerii teta a lobkowicze. "Co se vám stane, když se polijete kyselinou?" "Budu politej?" "No jak se zachráníte? Polejete se zásadou!" - jen jedna z hlášek vysvětlující veškerý intelekt filmu...

plakát

50 tablet (2006) 

Laskavá záležitost s pointou, co ale trpí zejména svou laciností a nehorázně slabou režií, která nezvýrazní žádný moment, na který má potenciál.

plakát

Pot a krev (2013) 

Johnny Wu mě nechal v těch sračkách! Satirické, zábavné, našlápnuté a vlastně i chytré. 4,5*