Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (11)

plakát

Vejška (2014) 

Až moc ze života.

plakát

Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka (2010) 

Rozhodně nejslabší díl. Co se stalo kameramanovi? Kde je pořádný příběh? Proč jsou vizuální efekty tak amatérské a okaté? Není to nekoukatelné, ale k předešlým dílům se to ani lehce nepřibližuje. Ten bratranec je opravdu (ačkoliv se to zdá nemožné) ještě milionkrát otravnější než Edmund. Rada nakonec: šetřte své uši a nervy tím, že se vyhnete dabingu.

plakát

Dunkerk (2017) 

Nádherně nafázované. Krásné letecké záběry. Mistrně budované napětí. Člověk si ze začátku sice musí zvyknout na armádu okatě symetrických modelů, ale vlastně to působí příjemně esteticky. Nelíbil se mi Murphy. Ne vzhledově ale herecky: přišel mi nepřesvědčivý. Zimmer, Nolan. Funguje to.

plakát

Loupež ve velkém stylu (2017) 

Klikám střídavě ze čtyř na tři hvězdy. Bylo to milé, rozjezd možná trochu pomalý, ale ke konci to bylo i ležérně napínavé, i když to člověk vlastně tušil. Kupodivu jsem nezaznamenala žádné opravdové klišé. Proč to bylo nakonec fajn? Asi to je zásluha těch přátelských staříků a toho, že je to tak trochu kritika systému. Neposadilo mě to na zadek, že bych měla potíže vstát (tak jako jeden z hlavních hrdinů v úvodní scéně), ale milé překvapení to je. Ten pocit bych přirovnala k tomu, když vám babička vypráví nějakou rošťárnu z dětství a má v očích takovou podivnou nevinnou jiskru, která vážně kontrastuje s obličejem plným vrásků od zkušeností. Sice jí trochu trvá, než si pořádně vzpomene, jak to vlastně bylo a je trochu zpomalená, a možná byste radši dělali něco jiného. Ale když dovypráví, tak se přece jenom usmíváte a jste rádi, že jste poslouchali.

plakát

Duch ve stroji (2017) 

Zvláštní pocit. Najde se tu spoustu dobrých nápadu, ale celkový dojem je, že je to jaksi nedotažené. Neurazí to. Clichés nejsou tak hrozné, jak se dalo čekat. Vizuálně příjemné a po celou dobu si to drží rytmus. Johansson i Pitt jsou krásní, pokud na tom někomu opravdu záleží a hudebně i kamerově je to obstojné.

plakát

Lion (2016) 

Je to dobrý film, ani skvělý, ani špatný, prostě dobrý. Jak už tady několikrát zaznělo, první polovina je podstatně lepší než ta druhá. Sunny Pawar je opravdu úžasný miniherec a nevěřím, že z něj vyroste něco tak nevěrohodného, jako je Dev Patel, který mi vůbec nesedl. Ke konci to začíná být trochu zdlouhavé, ale vydržíte to, abyste zjistili, jak to googlování dopadne. Nicole Kidman je tu milá a přirozená. V jedné z posledních scén Patel vůbec nezapadá mezi Indy, je podstatně vyšší a vypadá prostě až moc jako herec. Po konečném setkání bych přešla rovnou k opravdovým fotkám bez zbytečného rádoby umělectví. Celkově to tedy dopadlo dobře a objevily se tu snad jen dvě cliché hlášky za celých 118 minut, což je na film pojednávající mimo jiné o chudobě velmi zdatný výkon. Největším potěšením na tom celém pro mě zůstává Pawar a Kidman.

plakát

Viktor Frankenstein (2015) 

3 za překvapivě dobrého Radliffa. Jeho spoluvědec je nepříjemně uřvaný. Příběh je takový prázdný. První třetina je vizualně obstojná. Kostými jsou vtip. Není to hrozné ale ani dobré. Když budete očekávat, že je to bída, tak vás to třeba i mile překvapí.

plakát

Saurora (2016) 

Největší mínus je nezaostřenost.