Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (39)

plakát

Sofie První (2013) (seriál) 

Dcera nadmíru spokojená a i mně se zdá celkem "nezávadné":-)

plakát

Příchozí (2016) 

Za mesic uz si nevzpomenu, ze jsem to videl.. A tech dejovych nesmyslu by tam mohlo byt min..

plakát

Zootropolis: Město zvířat (2016) 

Taková agitka v animáku pro děti? Kam až se dá klesnout.. S V hlavě nesrovnatelné. 2* za lenochody.

plakát

Interstellar (2014) odpad!

Tohle že natočil Nolan??? Tohle že mělo být něco víc než nejstupidnější možný akční film plný klišé naroubovaný do prostředí vesmíru??? Takhle to dopade, když chce někdo vstoupit do historie kinematografie a natočit druhou (ještě o několik řádů nepovedenější) Vesmírnou odyseu. Musím si spravit chuť Počátkem a Gravitací, ale pachuť z tohohle hnoje ve mně zůstane ještě hodně dlouho.

plakát

Lásky čas (2013) odpad!

Na film jsem se opravdu moc těšil, Láska nebeská patří do TOP 1 mých nejoblíbenějších filmů. Bohužel po dvou hodinách naprostého utrpení musím konstatovat, že Lásky čas se pravděpodobně zařadil do TOP 1 těch nejhorších. Zní to sice u filmu s takovýmhle hodnocením jako nadsázka a pozérství, ale není. Ony totiž i filmy-odpady! nejhoršího ražení typu Babovřesky mají alespoň nějakou dějovou strukturu, která dává divákovi informaci o tom, kde se děj nachází a kam se bude dál upírat. Ne však u tohoto skvostu. Děj zde skutečně žádný neexistuje, je nahrazen slepencem scén, jež vedle sebe nemají logické opodstatnění a pokud by se vypustily, nikdo by nepoznal, že zde něco chybí. Jako by to nestačilo, jsou navíc plné naprosto zbytečných a nevypointovaných dialogů a některé jsou k tomu všemu i neskutečně otravné a dlouhé (vybírání večerních šatů). Stejně jako nepředvídatelnost absentujícího děje je i nepředvídatelná hlavní postava. Těžko se mužu sžít s postavou, pokud se (anti)hrdina (nesympatický herec) celý film chová iracionálně, všechny situace řeší naprosto nesmyslně (vzorovým příkladem je scéna s divadelním fiaskem - vrací se řešit problém, aniž by věděl, který herec ho způsobil, ale na druhou stranu zase ví, jaký text zapomněl, což by naopak vědět neměl - faux pas Curtise-scénáristy) a co svým chováním zamýšlí. Právě scénář je tou zdaleka největší slabinou filmu. Cestování v čase do minulosti? Pane Curtisi, to si to ale musíte promyslet víc jak půl minuty, než na tom začnete stavět film. A nestačí to v něm odbýt jedním jediným dialogem - A co efekt motýlích křídel? - No svět jsme zatím nezničili a jednou spermií. Takhle neskutečně nedomyšlenou nosnou myšlenku bych neodpustil ani výše zmíněným Babovřeskám, natož téhle "inteligentní komedii", jak se tento skvost prezentoval. A že se dobrý film na toto téma natočit dá (Butterfly effect)! Mimochodem, jak "hrdina" tam a zpět vlastně cestuje? Jednou se přesouvá pouze v čase, podruhé v čase a prostoru. Scénárista to prostě sype na papír jak se mu to líbí, hlavně divák nesmí přemýšlet. Na závěr se 15 minut moralizuje o tom, jak je třeba prožívat každý den naplno, což bych věřil snad jakémukoliv jinému filmu kromě tohoto. Jedinou pozitivní věcí na filmu je hudba, ale i ta paradoxně působila v kontrastu s aktuální scénou spíš otravně (týká se hlavně těch rádobydojemných).

plakát

Iron Man (2008) 

Kravina, která si nezaslouží víc než 3*, ale stejně musím dát 4:-)

plakát

Horší než smrt (2010) 

Tyrione, Tyrione, tys mi dal, ja si celou dobu myslel, ze se divam na Death at a Funeral :-))) No mohl jsem dopadnout i hůř, ale tam bych si těch nesrovnalostí už snad všiml:-)) Každopádně je prasárna točit remake filmu po třech letech..

plakát

2001: Vesmírná odysea (1968) 

Fáze sledování: 1. Srovnávání s knižní předlohou, kochání se vizuální a technickou stránkou filmu, vzrušující očekávání následujících desítek minut 2. Srovnávání s knižní předlohou, kochání se vizuální a technickou stránkou filmu, očekávání následujících desítek minut 3. Srovnávání s knižní předlohou, odpočítávání minut do konce 4. Úvahy nad procentuálním hodnocením, pozérstvím a nesmrtelností brouka (film přestávám vnímat) 5. Letargie 6. Letargie mísící se s utrpením, slušnost dodívat se do konce vítězí nad touhou zbaběle vypnout předčasně 7. Utrpení 8. BEZMEZNÉ utrpení 9. BEZMEZNÁ úleva (závěrečné titulky)

plakát

Babovřesky (2013) odpad!

Nesouhlasim s tvrzenim, ze film by se nemel hodnotit, pokud nebyl spatren. Tak jako se da v matematice odvodit rovnice, u nekterych filmu se da odvodit kvalita filmu a to s odchylkou 2%. Tento "snímek" je toho důkazem.