Reklama

Reklama

Sofie První

(seriál)
  • USA Sofia the First (více)
Animovaný / Rodinný / Fantasy
USA, (2013–2018), 43 h 14 min (Minutáž: 22–67 min)

Tvůrci:

Craig Gerber

Hudba:

Kevin Kliesch

Hrají:

Ariel Winter, Laura Dickinson, Darcy Rose Byrnes, Travis Willingham, Sara Ramirez, Zach Callison, Wayne Brady, Tim Gunn, Jess Harnell, Coco Grayson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(107)

Obsahy(1)

Malá Sofia žila ako iné obyčajné dievčatká, ale všetko sa zmenilo, keď sa jej mamička vydala za kráľa a ona sa ocitla v očarujúcom, okázalom, ale niekedy nepochopiteľnom kráľovskom svete, kde spozná svojich nových nevlastných súrodencov Amber a Jamesa. Sofia a ostatné princezné či princovia navštevujú Prípravku pre princezné, školu, v ktorej vyučujú aj Fauna, Flora a Merryweather, víly z rozprávky Šípková Ruženka. Neskôr sa Sofia zoznámi s Popoluškou a ďalšími známymi postavami alebo princeznami z Disneyho rozprávok. Sofia je princeznou, ktorá zažíva rovnaké problémy ako všetci tí malí diváci, ktorí jej príbehy sledujú. Učí sa, ako zapadnúť do kolektívu, získať si kamarátov, osvojiť si nové schopnosti a vychádzať so svojimi súrodencami. Aj napriek tomu, že Sofia má veľa šiat a krásnych črievičiek, život ju naučí, že naozajstnú princeznú zo nej robí len to, aká je vo vnútri. Sú to výlučne šľachetné povahové vlastnosti, ako láskavosť, štedrosť, lojalita, úprimnosť a slušnosť, ktoré z nej dokážu stvoriť naozajstnú princeznú. (TV JOJ)

(více)

Recenze (35)

Master19 

všechny recenze uživatele

Dokonale nevýchovný seriál. :-) Sofie se nějak (?!) stane z obyčejné holčičky princeznou a protože je realističtější a rozumnější než všichni ostatní v rodině, řeší problémy všech, včetně tatínka a maminky. Ségra s bráchou v každém druhém díle do zblbnutí stále znovu a znovu zjišťují, že zlato a krása není všechno, aby na to zase v příštím díle úspěšně zapomněli... Aby to nebylo málo pohádkové, Sofie ještě umí řeč zvířat, kterou nezískala pozřením hada, ale humánně s pomocí amuletu, který se jí pro jistotu snaží kdejaký obejda sebrat, včetně dvorního čaroděje o kterém to všichni vědí a stejně ho tam nerušeně nechávají. Mohl bych pokračovat ve vršení toho, co se mi nelíbí, ale když ono je to tak pěkně udělané... ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Při opakování čím dál nesnesitelnější kýč korunovaný obludnými písničkami v každém dílu vytlačovanými na sílu, protože Disney. Zapomeňte na vaše trapně jednoduché protloukání se v reálném světě, to problémy princezen jsou ten pravý život a jedině ty dávají smysl. Tak koukejte pasivně konzumovat brainwashing od útlého věku. ()

Reklama

M-arta odpad!

všechny recenze uživatele

Esence kýče nejhrubšího kalibru. To, že ji ČT bez jakéhokoli varování nasadí v hlavním vysílacím čase jsem nečekala ani omylem a jako rodič to pokládám za neodpustitelné. V čase vyhrazeném starším předškolákům coby rozšířené součásti večerníčkového rituálu je to pořádný podraz. Netušila jsem, že i ve veřejnoprávní televizi bez reklam by člověk měl být v tomto směru ve střehu - zaskočilo mě to a opravdu hrubě nadzvedlo - nic podobného jsme si domů pouštět neplánovali ani ve filmové, knižní nebo jakékoli jiné podobě. Ano, Sofie se opravdu holčičkám líbí - přesně jako kterýkoli jiný cílený obchodní produkt, který je bohužel už od výroby sestaven pouze podle tohoto klíče/ kýče. Vnímám to jako kalkul nejhrubšího zrna - na stejné úrovni jako třeba i reklamy zaměřené na nejmenší. Celek dost připomíná známý dort, který upekli Pejsek s Kočičkou: osvědčené prvky ze Sněhurky, Shreka, Harryho Pottera a jiných zaručeně fungujících efektních momentů říznuté příchutí Rosamunde Pilcher a pořádnou dávkou růžové. Achjo... ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Že by u Disneyho konečně přišli na to, jak dělat pohádku pro nejmenší holčičky? Ač se mi to osobně zdá naprosto strašné, kýčovité, užvaněné, náročné, příběhově slaboduché a motivačně zcela otřesné (ano, opět je hlavní postavou někdo nepředstavitelně bohatý a mocný), mou dceru dovede přikovat k LED obrazovce tak, že jsem rád, že nemám plazmu, bo by ji to ožahlo! Sofie je dobrosrdečná chudá dívka, která přišla k nesmírnému bohatství svatbou své matky s králem Nádhernie. Ten má dvě stejně staré děti. Na zápletku je zaděláno. Bohatí spratci nebudou chtít mezi sebe přijmout chudou holčičku. Bohužel není tomu tak. Půjde o něco úplně jiného, i když ta rivalita tam občas probleskuje. Z pohádky se nakonec vyklube fantasy, sice zjednodušené, ale ty prvky jsou markantní. Co říct víc, holku to dost vzalo, ačkoliv se divím "Déčku", že to nasadili v tuto dobu, dobu určenou spíše pro starší. No, to nechme Kubrickoňovi, ten má větší hlavu. ()

FrankSusta odpad!

všechny recenze uživatele

Seriál o princezně..........., která je ale tak neskutečně tupá a vlezlá!!! Takhle si ty posr*aný amerikánci myslej, že funguje kralování?!? Tupé, bezvýznamné, zblbující malý děti, už nikdy!!! (zkrátka mě štve americká představa kralování, kde jde furt o to, aby to nebylo rasistický, a aby princezna byla soběstčná --- pro děti určitě fajn, ale z dějepisného hlediska (vím, že je to fantasy svět, ale když se to chce tvářit historicky) odpad! ()

Galerie (54)

Reklama

Reklama