Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (1 211)

plakát

Rick a Morty - Jak si Prťka zas pořádně naprděl (2023) (epizoda) 

Zábavná, vtipná, ale celkově nijak zvlášť pozoruhodná epizoda. Vidět Rickovu starou partu zase pohromadě bylo fajn, ale chyběla mi tady nějaká sci-fi premisa, která by tuhle klasičtější sitcomovou zápletku pozvedla na vyšší level (jako tomu bylo třeba u premiéry páté série). Pro odstartování nové série se mohli prostě vytasit s něčím trochu silnějším, vyloženě zklamán ale nejsem, přece jen je to především komediální seriál, a celkem jsem se nasmál. Noví dabéři úplně v pohodě.

plakát

Rick a Morty - Mort: Ragnarick (2023) (epizoda) 

Uf, tak po dvou hořkých zklamáních v řadě jsme zase zpátky ve formě. Tohle byla prostě další stupidní random epizoda bez jakýchkoli náznaků snahy o nakousnutí vážnějších témat nebo nějaké dějové kontinuity, tentokrát ale naštěstí doopravdy bavila a neustále mě překvapovala vývojem událostí. Vidět Ricka opakovaně pomocí své technologie decimovat vikingské válečníky ve Valhalle byla prostě sranda.

plakát

Rick a Morty - Nezmortriklý (2023) (epizoda) 

Napoprvé mi přišlo, že už začíná být ten lore trochu překombinovaný, napodruhé už jsem si tu překombinovanost dost užíval. Je tady prostě tolik různých detailů a nových informací, že to napoprvé šlo jen těžko pořádně vstřebat. Závěr je neskutečně intenzivní. Jedna z nejlepších epizod.

plakát

Rick a Morty - Past na Jerrickče (2023) (epizoda) 

Po ne úplně fantastické úvodní epizodě se Rick a Morty vrací do prvotřídní formy. Epizody, které se soustředí na vztah Ricka a Jerryho se mi vždycky líbily a tahle tak činí hodně vynalézavým, svěžím způsobem. Narozdíl od první epizody jsem se prostě konzistentně bavil od začátku do konce. Jerricky mě totálně rozsekal.

plakát

Rick a Morty - Série 7 (2023) (série) 

Pár epizod mě zklamalo, u dvou jsem si říkal, že seriál klesl níž, než kdy dřív, jenže na druhou stranu mě asi polovina naprosto nadchla. A i ty nejhorší díly jsou pořád v rámci animovaných seriálů takový průměr, ne úplně katastrofa. Poprvé si ale nedokážu obhájit udělení plného počtu. Do příště by to chtělo být trochu přísnější, když se posuzuje, které nápady jsou dost dobré na to, aby utáhly celou epizodu, díly jako Wet Kuat American Summer si prostě nezaslouží stát po boku takových absolutních bangerů jako Unmortricken nebo Fear No Mort. Jo a málem jsem zapomněl se vyjádřit k novým dabérům - což jen ukazuje, jak podstatná pro mě ta změna byla. Ian Cardoni odvádí jako Rick fantastickou práci, a nikdy mi jeho výkon nepřišel ani v nejmenším rušivý, s Harrym Beldenem je to trochu horší, ale ne, že by mi to nějak vyloženě rvalo uši.

plakát

Rick a Morty - Summer k nepřericktí (2023) (epizoda) 

Uf, tak tohle byla slabota. Po třech peckách v řadě přišel horký adept na můj dosud nejméně oblíbený díl. Tenhle seriál vždycky dost spoléhal na referenční humor, ale většinou pracuje s popkulturními odkazy vynalézavou, originální formou. To se tady ale jaksi nezadařilo. Působilo to prostě jako nepříliš promyšlený B plot natažený na celou epizodu. Navíc odkaz na Kuata i plotline o propojení dvou postav už jsme dostali v této sérii v lepší podobě. Pár momentů jakž takž pobavilo, ale celkově to působí jako jedna z nejnadbytečnějších epizod. Jo a chování postav mi tady taky nějak nesedělo.

plakát

Rick a Morty - Vzpoura numerikonů: ve filmu (2023) (epizoda) 

No nevím no, bylo to lepší, než předchozí díl, ale pořád dost slabý. Celý to mělo takovej divně infantilní nádech, jako nějaká pohádka, co má děti naučit, jak důležitý jsou písmenka a čísla. Občas jsem se upřímně zasmál, ale ze spousty vtipů mi bylo spíš trapně. Ne každej random gag je prostě dost dobrej na to, aby utáhl celou epizodu, a tady se to jasně ukázalo. Sedmá série je s těmi kvalitativními výkyvy jako jízda na horské dráze, a já mám momentálně pocit, že se vozík zasekl někde uprostřed.

plakát

Rick a Morty - Že by Amort? (2023) (epizoda) 

Sedmá série zatím byla trochu inkonzistentní, ale tahle epizoda je absolutní banger. Není moc seriálů, co by dokázaly přijít s takhle absurdní premisou a pak z ní vytěžit něco takhle temného, podnětného a v závěru svým způsobem i dojemného. Heather Anne Campbell napsala moji nejoblíbenější epizodu z minulé série (Final Desmithation) a touhle ji nejspíš ještě překonala.

plakát

Saltburn (2023) 

Nic hlubšího v tom člověk hledat nemůže, ale jako extravagantní, lehce zvrhlá zábava to funguje dost slušně. Taky to celkem úchvatně vypadá, ale sakra, proč to aspect ratio? V některých scénách to možná trochu přidá na intimitě, ale mnohem častěji (ve scénách ukazujících luxus a rozlehlost sídla) to škodí. Keoghan i Elordi jsou obsazení perfektně a i herci v menších rolích potěšili (Carey Muligan jsem mimochodem vůbec nepoznal). Asi se to na konci tváří trochu moc vážně a vychytrale a ani všechny ty šokující pohoršující momenty nejsou až tak provokativní, jak by si možná režisérka přála, ale co už... Bavil jsem se. 7/10

plakát

Smrtelné zlo: Probuzení (2023) 

Nejsem rozhodně skalní fanoušek Evil Dead série, ale všechy tři filmy (remake z roku 2013 jsem neviděl) se mi do jisté míry líbily. Jedničku beru hlavně jako takový filmařský artefakt zachycující Raimiho mladické nadšení, talent a smysl pro invenci, dvojka se pro mě díky své maniakální, zběsilé povaze jako jediná blíží pravé lásce, a Army of Darkness je taková neškodná, relativně zábavná kravina. Evil Dead Rise se úplně nepodobá žádnému z těch tří filmů, má svou vlastní osobnost, ale zároveň do série pořád pěkně zapadá. Je to brutální a over the top, ale zároveň to nikdy nepůsobí doopravdy ohavně, i když to ani nesklouzává k parodii, v tomhle ohledu to má asi nejblíž jedničce. Zároveň jde ale o profesionálně natočený, dost dobře vypadající film s relativně prokreslenými postavami. Lily Sullivan je skvělá protagonistka a Alyssa Sutherland se zase perfektně hodí na hlavního deadita (no offense). U dětí jsem občas měl pocit, že vypadali trochu moc v pohodě, vzhledem k tomu, co se dělo, obzvlášť Gabrielle Echols mi přišla trochu nepřesvědčivá, ale většinu času nešlo o nic příliš rušivého. Taky jsem asi moc nepochopil význam úvodu a na něj (trochu kostrbatě) navazujícího závěru, ale taky nejde o žádný velký problém. Prostě solidní hororová zábava, co se nedrží při zemi, a díky skromné stopáži uteče jako nic. Úctyhodný příspěvek do série. 7/10