Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbení režiséři (10)

Federico Fellini

Veliký kouzelník!!!!Doporučuji knížku Já, Fellini od Charlotte Chandlerové. Kdo ho má rád, bude ho mít ještě radši, kdo ho rád nemá, leccos snad pochopí. A všichni se dozví spoustu zajímavostí (třeba že za Sladký život dostal pouhých 50.000 USD, když se zřekl tantiém ve prospěch postavení repliky Via Veneto v Cinecitta)

Woody Allen

V podstatě romantik maskující se cynismem, ale moc se mu to nedaří (to maskování) Patří taky k mým nejoblíbenějším hercům! Ovšem - mít ho doma, buď umřu smíchy nebo si hodím mašli....Tádydádydááááá - další Oskárek! Za Půlnoc v Paříži! (nejlepší původní scénář)

Francis Veber

Neuvěřitelný smysl pro humor jakéhokoli druhu - situační, konverzační, černý, potrhlý, laskavý - vždycky v luxusním podání....

István Szabó

Točí myšlenkově, výtvarně i řemeslně dokonalé filmy s vynikajícím hereckým obsazením (Brandauer, Fiennes). Myslím že jen on by dokázal se ctí natočit Márquezových Sto roků samoty...

Claude Zidi

I kdyby natočil jenom Zvíře, bude tu! Ostatní skvělé blbinky jako série Prohnilých a Bažantů už jsou bonus:-)

Martin Frič

Co by si česká kinematografie bez něho počala? Vždyť natočil snad tři čtvrtiny toho nejlepšího a nejmilovanějšího v čele s Cestou do hlubin študákovy duše....

Billy Wilder

Člověk, který natočil Někdo to rád horké tu přece nemůže chybět! Podle fotek tady na ČSFD mi připadá strašně podobný s Václavem Vorlíčkem, ale také s Oldřichem Lipským. A když to tak vezmu, tak nejen fyzicky - i jejich filmy jsou tak trochu podobné: dokonalé komedie pro všechny věkové i rozumové kategorie.

Mario Monicelli

Umí geniálně smíchat humor se smutkem. Škoda, že jeho dílo není u nás vůbec k vidění, zejména Moji přátelé.

Philippe de Broca

Za všechny Belmondovy Muže (nejvíc z Acapulca), za ostatní belmondovky a komedie s Noiretem a Annií Girardot. Musí mít neuvěřitelný smysl pro humor!

Sydney Pollack

Když se rozhodne natočit drama, tak natočí Vzpomínky na Afriku nebo Koně se také střílejí a když chce natočit komedii, tak vznikne Tootsie:-) I jeho slabší filmy jsou pořád moc dobré...Jako herec skvělý mj. v Tootsie!