Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (1 565)

plakát

Žraloci v Paříži (2024) 

Žraloci v Paříži je po dlouhé době skvěle natočený eko horor. Očekával jsem něco jako Žraloka v Benátkách, ale tohle je úplně jiná liga. Speciální efekty jsou skvělý, herci sympatičtí, výborné prostředí a hlavně je film napínavý. Závěr přislibuje pokračování, tak doufám, že se ho dočkám a že si udrží aspoň poloviční kvalitu.

plakát

At the Devil's Door (2014) 

At the Devil´s Door není nijak záživným hororem. Obsazení je však slušné a za vsazení do seznamu viděných stojí.

plakát

Zombies: Den-D přichází (2008) 

Vlastně to nebylo vůbec špatný. Herecké obsazení dobré, masky skvělé a svižně to ubíhalo. Od poloviny Day of the Dead sice začal uvadat, ale dívalo se na to hezky a byl cítit Romerův otisk. Škoda jen, že nerozvinuli nápad s vegetariánským zombiem, bylo by to aspoň trochu více vtipný.

plakát

Temné patro (2008) 

Metalová skupina se rozhodla, že využije svých masek a zúročí je v hororu. Asi se jim zdálo, že to bude dobrý nápad, ale realita je bohužel jiná. Temné patro sice atmosféru má, ale ta mizí vždy ve chvíli, kdy se tam objeví jeden z nich. Od finských tvůrců jsem čekal víc. Třeba příště.

plakát

Rumah Dara (2009) 

Poměrně dost přemrštěné a s hodně okatými chybami, ale jinak je Macabre velice slušným krvákem, kterému vévodí démonická Shareefa Daanish a skvěle jí sekunduje Arifin Putra. Je to přesně ten typ hororu, který si chcete pustit, když chcete spousty krve, násilí a napínavých bitek a už jste všechny podobné komerčáky viděli. Škoda, že nevzniklo pokračování, stálo by určitě za to.

plakát

Antikrist (2009) 

Antikrist vás zaujme už velmi silným úvodem, načež naváže silný psychologický příběh, který táhnou vynikající herci Dafoe/Gainsbourg a doprovází je výborný obraz a hudba. Příběh vás tak zaujme, že zapomenete, že jste si pustili horor a během chvíli udeří a aniž by to bylo nucené, tak vpluje do tohoto žánru a o to víc vás to šokuje. Lars von Trier je rozhodně podivín, ale to většinou umělci v pravém smyslu slova jsou a on to tímto dílem dokazuje.

plakát

The Divide (2011) 

The Divive má skvělé obsazení, odehrává se ve výborném ponurém prostředí a pyšní se zajímavým tématem, ALE je nesmírně nudný a zbytečně dlouhý. Asi od poloviny jsem se začal dívat, jak dlouho film ještě potrvá a to neznačí nic dobrého. Podobný film musí mít pod hodinu a půl, aby udržel pozornost a aby ho každá z postav nezačala nudit. Škoda výkon Biehna a Ventimiglia by si zasloužil víc než jen dvě hvězdy, ale když jako divák si na konci filmu řeknu "konečně konec", tak dát víc nemohu.

plakát

Záhada Blair Witch (1999) 

Záhadě Blair Witch dávám 2* jen proto, protože musím uznat, že tento horor se stal průkopníkem daného žánru (pro mě ne moc oblíbeného) a posledních 5 minut je opravdu napínavých. Toť vše. Jinak se jedná o totální nudu a díky hlasu Zuzany Stivínové mě film často i iritoval. Tehdejší nápad představovat záběry jako skutečné, zapůsobil, ale v současné době už tento film nijak nepůsobí.

plakát

Grave Encounters 2 (2012) 

Abych řekl pravdu, tak se mi Grave Encounters 2 zdálo o chlup lepší než jednička. Úvodní část, která je většinou z podstaty nudná (v jedničce rozhodně nudná byla) mi přišla zajímavější a zábavnější. Druhá polovina se sice již nese ve stejném duchu, jako u jeho předchůdce, ale mnohem více se mi líbila propracovanější myšlenka a samotná pointa filmu. Jasně, rozhodně tu zůstalo poměrně dost hloupostí a nesmyslů, ale tento horor je rozhodně zábavný a stojí za to, se na něj podívat.

plakát

Grave Encounters (2011) 

Grave Encounters, Blair Witch, Paranormal Activity nebo Zrození ďábla. Všechno je to prakticky stejné. Některé se jen povedou o něco více a některé méně. Grave Encounters patří k těm lepším, ale od průměru se odpíchl jen o trošku. Obsazení je zajímavé, téma okoukané a lekačky slabé. Velkým plusem je však prostředí a napínavost, která však mohla přijít o něco dřív, protože začátek je nudný a nezajímavý.