Reklama

Reklama

Alex Wright je velkým fanouškem filmu Grave Encounters a je doslova posedlý snahou získat důkaz o tom, že události, které se ve filmu staly nejsou smyšlené. Proto se rozhodne s přáteli vydat do psychiatrické léčebny, ve které se původní účastníci filmu setkali s nepřestavitelným zlem. Jenže jeho posedlost ho může stát život a také životy jeho přátel. Skupina bude muset využít všech svých znalostí Grave Encounters, aby se z toho dostali. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (185)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Postavy sa mi tentoraz páčili. Nie že by som sa bál a pozeral sa cez vankúš, čo zvyčajne u hororov veľa ľudí robí, ale pri pár situáciách som sa zľakol a veľmi. Výber miesta výborný, len ma sklamalo vyobrazenie duchov, tie ich tváre mi prišli skôr smiešne. Škoda len toho konca, mám v hlavne veľa otázok a nezrovnalostí, ale aj cez to je to za poslednú dobu jeden z najlepších hororov, čo som videl. Postupné zvyšovanie intenzity paranormálnych javov je to, čo mám na podobných hororoch rád. Určite jedna z najdesivejších duchárčin posledných rokov. Autentická forma sfilmovania ručnou kamerou nie je pre tentokrát len kópiou nápadu úspešných hororov, ale maximálne efektívne využitým nápadom. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem dal jenom kvůli mé takřka neurotické důslednosti - když už jsem viděl jedničku, MUSÍM přece vidět i dvojku, i když jednička byla nekoukatelná srajda a dvojka bude nejspíš taky... Jo, jasně že byla, žádný překvapení. Ale jelikož mám celkem dobrou náladu a děj dvojky je přeci jenom o něco pestřejší a líbila se mi hlavní holka a překvapil mě moment s prostorovou anomálií ve výtahu, dám aspoň jednu, ať nežeru. Jinak je to ale samozřejmě příšerná konina a kravina a volovina a prasečina (to platí o "práci" kamery) a konec s levitujícími kamerami a řití (nebo čím) ve zdi je dost zoufalý. Jsem na hodně dlouho vyléčený z chuti dát si zase někdy nějaké amatérské FFko. ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem se na film těšil už od doby, kdy jsem viděl první trailer. Také se to vyplatilo. Film mě po nudných 20 minutách napnul do křesla až do závěrečných titulků. Podle mě lepší než jednička ve více ohledech. Atmosféra je vynikající. Efekty jsou lepší a propracovanější. Líbí se mi, že tvůrci přidali také pár nápadů co se týče lekacích scén a mordů. Jinak je film skoro stejný. Duchové protahují hubičky a opět se mění místnosti. Verdikt ? Výborné pokračování, které potvrzují pravidla dvojek a to v lepších efektech i scénách. Pěkná podívaná, která po slabším začátku nabírá slušné obrátky. 85%, Po titulcích je ještě jedna scéna ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Prvý diel found footage hororu Grave Encounters nebol ani trochu originálny, ale hlavne kvôli pár pôsobivým momentom sa jednalo o vcelku vydarenú záležitosť. Pokračovanie však ale oproti jedničke pôsobí ako bohapustá sebaparódia. Partia študákov nejakej filmovej fakulty sa rozhodne navštívíť blázinec z jedničky a dokázať že to nebol film, ale realita. No a čaká ich tam presne to isté čo čakalo hrdinov prvého dielu, pretože toto pokračovanie jedničku dejovo priamo kopíruje. Najhoršie je že tentoraz sú hrdinovia skutočne nesympatická sebranka vyhulených teenagerov, ktorým som za ich hlúpe kecy a debilitu želal smrť už od začiatku. Zhruba dve tretiny filmu sa okrem nudného rozjazdu dali v pohode stráviť. Posledná tretina je ale skúška divákovho vkusu a vyvalí sa na vás toľko nezmyslov a klišé, že je to až nechutné. Záver až drzo vykráda Evil Dead 2 a posledný záber je už vyložený výsmech. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečné pokračování průměrnýho hororu.Prvních 40 minut je skoro nesledovatelných a i potom vám to vůbec nic nenabídne.Žádá invence, lekačky i situace přes kopírák ( něco je vyděsí, začnou utíkat, něco hledají, imbecilní návrh, že se rozdělíme...kam kurva spěcháš?, když se rozdělí, někdo umře, něco je vyděsí, jeden se odpojí...umře....bože...) klišoidní nuda která by neviděsila ani pětileté děcko a to sem hororovej posera.Démoni zase otevíraji držku dokořán div kameramana nespolknou.1* za dobrou scénu s nočním hlídačem, jinak opět stupidní konec a imbecilní nijaká pointa.Jeden z nejzbytečnějších a nejnudnějších foundfootage hororů, co jsem taky čekal když už jednička nebyla zázračná a trailer byl jasným důkazem nulové invence.20%. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (7)

  • Těsně před závěrečnými titulky probliknou na černé obrazovce čísla 49 14 122 48. Jedná se o souřadnice k budově, ve které se film odehrával, k Riverview Hospital v Kanadě. (kery-)
  • Na začátku filmu Alex (Roger Harmon) řekne, že vidí fotky z mládí Seana Rogersona. Správně ale měl říct fotky Lance Prestona, kterého Sean Rogerson ztvárnil. (J*A*M*A*L)
  • Ve filmu se objevují záběru z prvního dílu. (konvax)

Reklama

Reklama