Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Hudební
  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční

Recenze (111)

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

Celkem průměrný superhrdinský film od Marvelu. Neurazí, ale ani nenadchne. Při sledování mi bylo jasné, že to není plnohodnotný film, ale jenom jakýsi mezidíl (něco jako Avengers 2.5). Přidávám polovinu navíc za Black Panthera. 3.5 / 5

plakát

Radiohead - Burn the Witch (2016) (hudební videoklip) 

Takový klip jsem tedy rozhodně nečekal, ale rozhodně mě velice příjemně překvapil. Musím říct, že tento animovaný počin se opravdu povedl. Skvělá hudba s dokonalým klipem, co víc si přát.

plakát

Ratchet a Clank: Strážci galaxie (2016) 

Už od oznámení filmu, jsem byl hodně natěšený, že moje oblíbené herní duo z dětství, dorazí na filmová plátna, ale rozhodně jsem nečekal, jak špatná distribuce tohoto filmu v ČR bude. Film nehrají v žádné větší síti kin v ČR, tudíž budete muset hledat po menších kinech, což díky Biooku v Praze nebyl až tak velký problém, ale stejně bych byl radši kdyby film byl na více místech ke zhlédnutí. Od Ratcheta a Clanka jsem čekal průměrný, animovaný, akční a rádoby vtipný film spíše pro mladší publikum, a to se celkem splnilo. Příběh vychází z klasického klišé vzorce akčních filmů pro děti, který ničím snad překvapit ani nemůže. Co se týče českého dabingu, jsem nebyl nijak ohromen, ale ani zklamán. Kdyby tu byla nějaká možnost vidět film v originále, neváhal bych ani minutu, protože (jak se dalo čekat) český překlad v několika chvílích nedával moc smysl. Ve filmu byla příjemná reference na další hry od Playstationu např. Sly Cooper, Jak and Daxter atd. Nelepší na celém filmu je ale bezpochyby potitulková scéna, která kritizovala potitulkové scény. Celkový dojem z filmu je ale dost plytký, tudíž na konci filmu máte trochu pocit, že se vám snížilo IQ, ale to k tomu už patří. Ratchet a Clank není špatný film, je to jen typický průměr, který vás nijak nenadchne. Přál jsem si, aby se tento film dostal do sbírky kvalitních filmů podle hry, ale to opravdu není tento případ. Hra > Film - 50%

plakát

Řezník: Pan Au (2016) (hudební videoklip) 

Jeden z mála případů, kdy je klip lepší než song. Moc si nedovedu představit, jak by klip vypadal v hrané verzi, tudíž sázka na animované provedení, se zde rozhodně vyplatila.

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

Přeplácaná podprůměrná akční slátanina, která jen potvrzuje jak se DC infikovalo „Deadpool syndromem“. Představovaní členů Suicide Squad pro mě byla naprosto zbytečná scéna, kterou do filmu tvůrci zakomponovali, protože chtěli mít dvouhodinový film. Batman pro mě bylo hlavní lákadlo proč jsem na film šel, a samozřejmě zklamal mě i on, protože Ben Affleck se absolutně nehodí do role Batmana, a tím pádem i do jakéhokoli filmu, ve kterém Batmana hraje. Další postava díky které jsem filmu dal šanci byl (kdo jiný než) Joker, a musím říct, že ten mě taktéž nikterak neohromil, spíše mi opět zničil iluze o tom, že Batman v Superman byl poslední špatný film z DC světa. Vtipy Harley Queen byly typického amerického rázu, ostatně jak jsme viděli v traileru, tudíž se jim zasmála polovina sálu, které nedochází jak neuvěřitelně stupidní a trapné její celkové počínání ve filmu je. Ostatní postavy mě vůbec nezajímají, a myslím si, že nejsem sám. To už rovnou mohli udělat film jen o Jokerovi, Batmanovi a Harley Queen (s inteligentním scénářem), a vyšlo by to mnohem lépe. Celkem tento film hodnotím jako trapný a ubohý počin, který slouží jako tlustá čára za kvalitnímy filmy od DC.

plakát

Tvoje tvář má známý hlas (2016) (pořad) 

Tento pořad opravdu nemám v oblibě. Nedal bych mu ani hvězdičku, ale zachraňuje to Jakub Kohák, kterého mám opravdu rád z legendární scény z filmu Eurotrip, ve které utíká v dresu Francie před fanoušky Manchesteru United.

plakát

Warcraft: První střet (2016) 

Jakožto člověk absolutně nopolíbený světem Warcraftu musím říct, že to nebylo špatné. Ve filmu se ale najde pár věcí, které mi kazily celkový dojem z filmu. Věci co mi nejvíce vadily, byly roztažené scény. Děj filmu by se krásně dal splasknout do hodinu a půl dlouhého filmu, ale autoři hold chtěly udělat celovečerák jak se patří, a to se jim tak nějak povedlo. Dále se ve filmu daly najít scény, které měly efekty s velice okatým greenscreenem či scény s až moc vysokou mírou trapnosti. Příběh jako takový není žádný zázrak, ale to jsem od tohoto filmu ani neočekával. Co musím rozhodně pochválit byly akční scény, které i s kamerou a střihem skvěle ladily. Ve filmu se vyskytují pouze 2 druhy scén, a to scény s Aliancí a Hordou, jak přemýšlí nad bojem a věcmi kolem toho, a scény bojové. Celkově se film řadí rozhodně k lepším filmům podle videohry, ale není to rozhodně nic velkolepého. Rozhodně doporučuji jít na film i lidem, kteří o Warcraftu nic neví, protože sám jsem jeden z nich, a při filmu jsem nepociťoval, že bych zrovna nevěděl co se děje. Kdybych měl nostalgické vzpomínky na hraní Warcraftu 3, asi bych přidal jednu hvězdu navíc, ale jelikož to tak není nezbývá než dát hvězdy tři, které jsou ale bezesporu zasloužené.

plakát

Želvy Ninja 2 (2016) 

Do kina jsem šel s očekáváním, že uvidím film minimálně stejně dobrý jako první díl, ale tak se bohužel nestalo. Už od začátku filmu všechno působilo stupidně a nedomyšleně. Vtipy byly dost ubohé, a zasmát by se jim mohlo jedině dítě. Nejhorší věc na celém filmu jsou ale postavy Bebop a Rocksteady. Od prvního podhledu na tyto postavy člověk ví, že to musí být absolutní imbecilové, a tak to taky je. Né jenom, že jejich vtipy jsou absolutní bullshit, ale i celkové zpracování každé části jednotlivých postav je taky příšerné! Když myslím na špatné postavy rozhodně nesmím zapomenout na komisařku, která svojí přírodní demencí přitloukávala jen další hřebík do rakve filmu. Na druhou stranu, filmu musím určitě pochválit efekty, kameru a střih, protože podle mě neměli ve filmu tyto aspekty, žádnou větší chybu. Záhadou filmu je pro mě to, proč se Raf bál seskočit z letadla, když na začátku filmu bez problému skákal z budovy na budovu. Další stupidita do sbírky je jednoznačně záporák Krang. Mimozemský mozek (který se ale chová jako chobotnice) napojený na robotické tělo. Sice cením, že je podle původní předlohy, ale jeho zpracování mi neskutečně vadilo. Trhač celkově z filmu vyzněl jako hlupák, že nedokázal odhadnout Krangovo zamýšlení s ním samotným i přesto, že stejnou fintu použil na Baxtera Stockmana, šíleného vědce a taktéž člena sbírky idiotských postav filmu. Zakončení filmu je jen nedomyšlené, typické klišé. Nejlepší na celém filmu je bezpochyb konec, do kterého hrála snělka původních Želv Ninja, kterou doplňovaly kresby taktéž z původního seriálu. Želvy Ninja 2 je tedy ideální film pro děti s velice nenáročnými požadavkami pro humor, ale ostatním bych spíš doporučil držet se od tohoto filmu dál. 2 / 5 COWABUNGA!!

plakát

Britney Spears feat. Iggy Azalea: Pretty Girls (2015) (hudební videoklip) odpad!

Nedá se to poslouchat, nedá se na to ani dívat, tak co jiného s tím mám dělat? Snad to jenom někde zakopat a přitom doufat, že už to nikdy nikdo nevyhrabe.

plakát

Hardcore Henry (2015) 

Tento film jsem si náramně užil. Hardcore Henry nasadil neuvěřitelné tempo a tím pádem, nedal divákovi skoro žádnou možnost oddechu. Jediné co bych filmu vytknul je to, že příběh nebyl úplně ideální a kamera někdy byla až moc roztřesená. Určitě bych film doporučil pro fanoušky FPS her, a naopak bych film nedoporučil těm, kterým se dělá špatně při pohledu na krev.