Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Hudební
  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční

Recenze (111)

plakát

Batman a Robin (1997) odpad!

Bezpochyby nejhorší film o Batmanovi, který poslal celou sérii na 8 let k ledu. Tento film snad nikdo nemůže brát vážně, protože se v něm nachází nespočet „vtipných“ momentů, kterým se ale nikdo nezasměje, spíše si člověk při nich řekne, co to asi dělá se svým životem, když promrhává svůj drahocený čas nad tímto odpadem. Nad klady tohoto filmu vůbec netřeba polemizovat, protože žádné nejsou. Batman a Robin slouží jako odstrašující případ, jak by se nikdy neměly točit filmy o superhrdinech.

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

Přeplácaná podprůměrná akční slátanina, která jen potvrzuje jak se DC infikovalo „Deadpool syndromem“. Představovaní členů Suicide Squad pro mě byla naprosto zbytečná scéna, kterou do filmu tvůrci zakomponovali, protože chtěli mít dvouhodinový film. Batman pro mě bylo hlavní lákadlo proč jsem na film šel, a samozřejmě zklamal mě i on, protože Ben Affleck se absolutně nehodí do role Batmana, a tím pádem i do jakéhokoli filmu, ve kterém Batmana hraje. Další postava díky které jsem filmu dal šanci byl (kdo jiný než) Joker, a musím říct, že ten mě taktéž nikterak neohromil, spíše mi opět zničil iluze o tom, že Batman v Superman byl poslední špatný film z DC světa. Vtipy Harley Queen byly typického amerického rázu, ostatně jak jsme viděli v traileru, tudíž se jim zasmála polovina sálu, které nedochází jak neuvěřitelně stupidní a trapné její celkové počínání ve filmu je. Ostatní postavy mě vůbec nezajímají, a myslím si, že nejsem sám. To už rovnou mohli udělat film jen o Jokerovi, Batmanovi a Harley Queen (s inteligentním scénářem), a vyšlo by to mnohem lépe. Celkem tento film hodnotím jako trapný a ubohý počin, který slouží jako tlustá čára za kvalitnímy filmy od DC.

plakát

Madonna: American Life (2003) (hudební videoklip) 

Zpracování vlajek mě nijak neohromilo. Ihned bych odstranil „špinavý efekt“, který požitek z vlajek a i následné určování jen kazí. Kdyby klip nebyl od Madonny, tak bych vyřadil i ji, protože většinu lidí zajímají jen vlajky, na které se dívá opravdu špatně, když tam Madonna pořád zaclání. Tudíž, pokud jste přišli kvůli vlajkám budete jedině zklamaní. Jestli si budete chtít spravit chuť, doporučuji si radši pustit „Zábavné Vlajky“, které svou kvalitou i informační hodnotou bezproblému tento klip převýšily.

plakát

Ratchet a Clank: Strážci galaxie (2016) 

Už od oznámení filmu, jsem byl hodně natěšený, že moje oblíbené herní duo z dětství, dorazí na filmová plátna, ale rozhodně jsem nečekal, jak špatná distribuce tohoto filmu v ČR bude. Film nehrají v žádné větší síti kin v ČR, tudíž budete muset hledat po menších kinech, což díky Biooku v Praze nebyl až tak velký problém, ale stejně bych byl radši kdyby film byl na více místech ke zhlédnutí. Od Ratcheta a Clanka jsem čekal průměrný, animovaný, akční a rádoby vtipný film spíše pro mladší publikum, a to se celkem splnilo. Příběh vychází z klasického klišé vzorce akčních filmů pro děti, který ničím snad překvapit ani nemůže. Co se týče českého dabingu, jsem nebyl nijak ohromen, ale ani zklamán. Kdyby tu byla nějaká možnost vidět film v originále, neváhal bych ani minutu, protože (jak se dalo čekat) český překlad v několika chvílích nedával moc smysl. Ve filmu byla příjemná reference na další hry od Playstationu např. Sly Cooper, Jak and Daxter atd. Nelepší na celém filmu je ale bezpochyby potitulková scéna, která kritizovala potitulkové scény. Celkový dojem z filmu je ale dost plytký, tudíž na konci filmu máte trochu pocit, že se vám snížilo IQ, ale to k tomu už patří. Ratchet a Clank není špatný film, je to jen typický průměr, který vás nijak nenadchne. Přál jsem si, aby se tento film dostal do sbírky kvalitních filmů podle hry, ale to opravdu není tento případ. Hra > Film - 50%

plakát

Batman (1989) 

V porovnání s Nolanovým Batmanem se na to člověk kouká trochu z jiného úhlu, ale nikoli z horšího pouze z aktuálnějšího. Hudba od Danny Elfmana filmu dává tu správnou atmosféru, kterou na Batmanovi mám rád. Na rok 1989 je to opravdu kvalitní superhrdinský film, ale když už bych někdy měl chuť na Batmana, určitě se spíš obrátím na Temného Rytíře.

plakát

Video Games: The Movie (2014) 

Celkem hezky zpracovaný dokument o tom, jak videohry začínaly, a čím jsou dnes. Nejcíce mi vadilo, že dokument nešel postupně od začátku videoher až do současnosti. Místo toho přeskakoval z jednotlivých generací konzolí sem a tam. Tvůrci toho vynechali opravdu hodně, ať už se jedná o PC hry, handheldy či jiné jednotlivé konzole, které nebyly sice nijak extra úspěšné, ale za zmínku by stály. Celkový dojem z filmu je bohužel dost mizerný a občas nudný, tudíž za mě lepší nadprůměr.

plakát

Avengers (2012) 

Avengers je podle hodně lidí nejlepší film od Marvelu, ale to je podle mě naprostá blbost. První hodina a půl filmu je jen čistě koncentrovaná nuda, která je okořeněná nezajímavým příběhem s trapnými scénami a ještě trapnějšími vtipy. Jediná věc, které jsem se zasmál, byla narážka na sobeckost Iron Mana od Capitána Ameriky: „Nedokážeš se obětovat. Zalehnout ostnatej drát, aby po tobě mohl druhej přelízt." Tato narážka byl nejlepší vtip celého filmu (tedy pokud nepovažujete celý film jako jeden velký vtip). Po celou dobu filmu jsem doufal, že se to rozjede nebo, že aspoň finální souboj bude zajímavý, ale film mě zklamal i po této stránce. Celkově film hodnotím jako další zpackaný přírůstek do MCU, který mohl být opravdu velkolepý, ale hold se mu to nepovedlo. I když film stojí za nic, aspoň poslouží jako další argument, proč je DC lepší než Marvel.

plakát

Armáda temnot (1992) 

Úplně poprvé jsem se s Ashem setkal ve hře Army of Darkness: Defense na Android. Celkem mě v té chvíli zajímalo, jak vypadá film, podle kterého je tato hra udělána, ale stále to nebyl dotatečný impuls k tomu, abych se na film podíval, až do doby, kdy jsem začal hrát hru Poker Night 2, ve které je Ash jedna z hlavních postav. Poker night 2 je hra, co je známá hlavně vtipně pojatými referencemi na filmy, hry či seriály. Hodně takových referencí na Army of Darkness jsem nechápal úplně na 100%, tudíž jsem se rozhodl, že dám tomuto filmu šanci, i přestože jsem nikdy neviděl žádný díl Evil Dead ani nic podobného. Už od začátku film nabere skvělý spád, při kterém divák netrpělivě čeká na další dějové zvraty. #potěš-mě-bejby ... Film je napěchován akcí s prvky hororu, ale plnohodnotný horor to není. Celkově je film podařený akční „horor" se skvělou atmosférou a zajímavým příběhem. Na filmu mě ale nic zvlášť neohromilo, takže za mě lepší nadprůměr. Doporučil bych ho hlavně lidem, kteří příliš nemusejí horory, ale nevadí jim filmy s nemrtvou tématikou.

plakát

Flogging Molly: Float (2009) (hudební videoklip) 

Skvěle zpracovaný klip s originálním konceptem. Skvělá práce kamery a střihu, která dokonale ladila se songem samotným. Když bych tento klip porovnal s ostatními klipy z roku 2009, tak by rozhodně byl mezi nejlepšími.

plakát

Lindsey Stirling - Spontaneous Me (2012) (hudební videoklip) 

Taková klasika od Lindsey Stirling. Akční kamera, poutavá krajina, rozmanitost prostředí a k tomu skvělý střih. Klip je nauvěřitelně poutavý jako jakýkoliv jiný klip od Lindsey, ale jsou tu od ní mnohem lepší kousky. Za mě vydařené 4 hvězdy.