Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Fantasy
  • Drama

Oblíbené filmy (10)

Ztracený svět: Jurský park

Ztracený svět: Jurský park (1997)

O chloupek horší než jednička to uznávám,ale nesouhlasím s tím ,že by to měl být nějaký průměr.Je to mnohem akčnější než jednička.Například útok Týrexů na karavan,útěk před rexem do vodopádu,útěk v poli před velocilaptorama a následná honěná v táboře ,která je výborně natočená.Zakončení filmu tak na to hodně lidí nadává ,ale mě se naopak zamlouvalo moc ,protože Tyrex jak pobíhá ve městě je prostě epic :D Prostě na tenhle film se vždycky rád společně s jedničkou podívám a pět hvězdiček nedávám ,protože myšlenka s parkem mi přišla lepší ,ale co se týče akce a efektu film je ještě víc vyšperkovanější než jednička.

Avengers

Avengers (2012)

Tak se stalo nevyhnutelné a Marvel spojil své hrdiny do jednoho filmu a vytěžil z toho asi maximum. Nechybí hlášky (hlavně od Iron mana) a velká bitva ,kde jsou peníze vložené do filmu opravdu vidět.Film nás zasvětí do marvelovského vesmíru ,který naskýtá spoustu cest.Však hoši od marvelu to mají určitě dost dobře rozmyšlené kam se budou upírat dál. Poměrně v nevýhodě by měli být jejich pomocníci.Mám namysli tu ruskou agentku a rádoby Legoase co trefí snad všechno ,ale ve výsledku v nevýhodě vůbec nejsou ,což mi připadá trošku zvláštní. Nicméně film funguje dobře a scéna skoro na konci filmu ,kdy Hulk rozseká Lokiho s hláškou slabí bůh je luxusní.

Hardcore Henry

Hardcore Henry (2015)

No co k tomuhle filmu dodat ? Pokud paříte hry a zejména střílečky tak tenhle film je povinnost a budete ho milovat.Tím nechci říct že není i pro ostatní diváky. Například mé přítelkyni se líbil a to zrovna nějaké filmy kde se střílí moc nemusía hry taky neparí. Ale Hardcore Henry není jen obyčejná bezduchá střílečka ,i když střílení jetu víc než v Matrixu. Film je natočení s první osoby a velmi kvalitně.Naposledy jsem něco tak kvalitního videl v Doomovy ,kde se jednalo asi o pěti minutovou scenu. V tomto případě funguje vše tak jak má.Kamera se hýbe plynule a velmi přehledně,divákovým očím nic neuteče a filmu dodáva ten správný říz. Co se týče příběhu ten je v celku jednoduchý a strohý.Žádný zázrak ,avšak hlavní záporák je skvělí,připomíná mi toho ze hry Far cry 4.No co se týče přiběhu je tipicky videoherní.Probudíte se nevíte nic a najednou přijde magor a už to jede.Zde se dostáváme k prvnimu videohernimu stylu, kde potkáváte člověka jmenem Jimmyho a ten vám dá navigaci a ukoly a máme tu GTA.Cestou potká člověka s plamenometem,zaběhá si parkour ,zajde do bordelu,zneškodní tank a vše se zakončí na střeše ,kde bojuje asi proti stovce protivnikum při hudbě queenu a když už to vypadá blbě píchnesi adrenalin a všechny zmasakruje.Ještě vám to nepřijde dost dobrý ? Vše doprovázý výborná hudba , klony Jimmyho ,kde je jednou jako sniper , který má podle mě poukazovat na call of duty 4 .Ve výsledku skvělá akční zábava od rusáků ,což je samo o sobě zajimavé navíc film je poměrně nízkorozpočtový ,ale vubec to nejde poznat ,ba naopak.Promě 90%.

Iron Man 3

Iron Man 3 (2013)

Podle mě asi nejslabší díl o Iron Manovy , avšak nejlepší co se týče vizuálních efektů.Film si však drží svůj standart ,který nastavily dva předešlé díly, jen sem od toho čekal trošičku více.Film je vážnější než předešlé díly a Iron Man zde dostává v celku zabrat.To by mi asi ani tak nevadilo ,ale prostě se mi moc nelíbil finální souboj s tím ohnivákem ,kdy vyloženě Iron Mana zachránila Pepr. Asi mi vadilo že si Iron Man neporadil sám a že nad ním měl ten týpek převahu.Co se týče vizuálních efektů naprostá pecka klobouk dolů , peníze jdou opravdu vidět . Hodně povedená je scéna ,kdy zachranuje lidi s letadla vypadala velmi věrohodně.Vtipy taky nechybí a navíc stavy úzkosti ,které má Iron Man s útoku na New York jsou v jeho podání další vtipnou vložkou. Zajimá je jak už to bývá u marvelovek scéna za závěrečných titulek , která je trochu odlišná od těch předešlých ,jelikož nenakusuje další chystané události potažmo můstek např. k Thorovy . Suma sumárum dávám čtyři hvězdy film nezklamal a dál důstojně pokračuje v marvelovském vesmíru.