Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (12)

plakát

Valčík s Bašírem (2008) 

předhodit přede mne děsivé reálně kruté záběry je jednou z možností, jak u mne docílit proudu emocí hnusu, lítosti a odporu. Přesto však po skončení filmu vnímám jen střihy zavřených očí a všeříkajících úšklebků a tím to pro mne končí. Druhou možností je pustit mi animované zkreslené vzpomínky, příběh, který se snad stal v jedné realné události, s tím, že si ony pocity domýšlím sama, že mám prostor pro přemýšlení a vlastní cestu k názorům a myšlenkám. Vlastním způsobem se s obsahem ztotožňuji a tím pro mne film nekončí odchodem z kina. Víc snímků, které nevnucují jen poukazují....

plakát

Kanadská noc (2008) (TV film) 

sama ani nevím, co jsem čekala.... Paní Havlová kladné scény přehrává a působí uměle, negativní scény prožívá možná až příliš.... Přesto však se mi její výkon líbil, ačkoliv Viktor Preiss mi přišel daleko daleko přirozenější. Nelíbil se mi přeslazený a nepříliš typický vztah tchýně - snacha..... Přesto však, jako obyčejný člověk chci říct, že film mne dojal, možná příběhem, možná pocity, které ve mne vyvolal , možná okolnostmi....

plakát

Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008) 

Nic proti fanouškům Indiana Jonese, ale tohle pro mne byla jedna předražená nuda.... Bez nápadu, bez obvyklého výkonu Harissona Forda, bez rafinovanosti, jedna hvězdička je za tu tu dutů, tutudů, tu tu dutů, tududůdůdů....

plakát

Bathory (2008) 

nenechala jsem si zkazit radost ze zdejších příspěvků a šla do kina - a jedním slovem nelituji. Co se týče utracených peněz - pravda, drahé bitevní scény mohly být celé vystřiženy, protože mi nijak do celku nezapadaly, přesto jakožto velkofil s českou koprodukcí - klobouk dolů. obsahoval všechno, co dnes má velkofilm mít a narozdíl od Hollywoodských trháků nekončil happyendem a měl šmrnc lehce českého typu. Dva moulové mi lehce připomínali jakousi parodii na Jméno růže a ačkoliv já je během filmu nenáviděla, věřím, že pro průměrné diváky to mohla být forma odlehčení děje. Co se týče Anny Friel - nemám slov.... Naprosto strhující... famozní až legendární. Roden jako obvykle podal skvělý ale řekla bych příliš "rodenovský" výkon, tudíž - nepřekvapil..... a co se týče Jakubiskové tvorby. Líbí. Cháp, že tento snímek je jeho srdcovou záležitostí a proto i odpouštím některé "nedostatky popř předostatky". Někteří tvrdí, že to Jakubisko s pojetím oběti přehnal - s tím nemohu souhlasit, protože z historických faktů pobral vše, tak jak je a sám si podle sebe dokreslil to ostatní - a tomu nikdo vyvrátit nemůže, protože důkazy neexistují a přiznám se, že tato verze se mi líbila natolik, že bych byla ochotna jí věřit jako skutečnosti. nesouhlasím s tím, že z filmu je jednoznačné, že A. B. je oběť.... Přesto mne překvapuje kolik průměrných filmů dostává nadprůměrné hodnocení a první x-český velkofilm od dob zpracování Husa a Žižky je tolik "stírán" sebekritickým okem národa.

plakát

Mongol - Čingischán (2007) 

Od filmu jsem nic neočekávala - a taky ani nic nedostala.... zajímavě zpracovaný film, krásná herečka, nádherná scenérie, výborná hudba, úžasné kostýmy.... tím bych ale skončila. Ze začátku mně velmi vytáčely střihy. Působilo to, jako by si režisér nevěděl se zápletkou rady, a tak ji rovnou vystřihl (viz: jak se dostal malý Temüdžin z dřeva? atd) Temüdžin mi navíc připadal příliš idealistický, výborný v útěcích, špatný ve skrývání. v některých momentech jsem se neubránila pocitu, jaký je to moula. Ale co už... co se týče bitvy, škoda.... krom úvodních elitních jezdců (mimochdem, nástup byl fascinující, ale ta řezba byla k smíchu, copak Mongolové nepodléhají fyzikálním zákonům???) a jejich následné postřílení ( "bojovat až do konce") jsem z ní nic moc nepochytila. hrom, blesk, hrom, a konec.....ale i přes všechny nedostatky, když jsem se odprostila od snahy zachytit tam nádech historie a reality, jsem se během filmu slušně bavila a odcházela z kina s výbornou náladou. Takže nebýt označení historický film, dala bych možná i 4*.

plakát

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957) 

Důvodné pochyby. Z filmového hlediska, naprosto špička. Výborný scénář, výborní herci, originální zpracování. Co ale můžu říct ze sebe. Fascinující. Kolik z nás vykřiklo větu: "já Tě zabiju!"? různé charaktery, které v běžném životě opravdu existují a jejich reálná konfrontace. Unáhlenost, sobeckost, ovlivnitelnost ale i přirozená lidská zvídavost. Díky za charaktery Davise.

plakát

Královna Alžběta: Zlatý věk (2007) 

Nejsem schopna kritizovat, je to nejspíš i tím, že jsem člověk ne robot, který hodnotí vše, co se hodnotit dá. Dnes se již nemůžou točit historické filmy jako historické filmy právě proto, že by se nemuselo podařit překonat jejich předchůdce. Ačkoliv jsem se sem tam načapala, jak se dívám na hodinky (první půle filmu), tenhle snímek mně osobně velmi zaujal. Cate Blanchett podle mne podala naprosto famózní výkon, věřila jsem ji každý pohled a královskou pýchu jsem ji viděla v očích a Clive Owen ačkoliv byl na můj vkus příliš přeslazený, nepokulhával. Zaujaly mne prostřihy mezi Anglickým a Španělským dvorem. Výborná hudba. Celkově bych hodnotila výborně. Průměrný divák musel být spokojen ať už očekával cokoliv, protože tam bylo od všeho trochu a tudíž to naplňovalo aspoň z části jeho představy. A já.. já byla spokojena taky.

plakát

Ďábel nosí Pradu (2006) 

Ačkoliv to má být i komedie, za celý film jsem se moc upřímně nezasmála. Až smutné bylo dívat se na to, jak se mladá dáma snaží a snaží a nic není dobře a správně, ať u šéfové, přátel, partnera, ... Na druhou stranu, když člověk má cíl, lépe se k němu jde a to šlo v tomto snímku vidět krásně. Nebýt Meryl Streep nejspíš by to byly jen hvězdičky dvě. podala výborný výkon (ostatně, kdy ne) v některých chvílích bych přísahala, že jí to i vyloženě baví a to je úžasné. Film příjemný pro dlouhou chvíli, tu zkrátil a docela příjemně vyplnil.

plakát

Shortbus (2006) 

Přiznám se, že k shlédnutí tohoto filmu mně přiměly komentáře. Film, který totiž vzbudí tak velkou vlnu odporu, ale zároveň i chvály, musí být v něčem přinejmenším zajímavý. Mně osobně tento film nepřišel nijak nechutný ( jsou daleko "chutnější" filmy) náhodou bych si dovolila tvrdit, že v něm bylo i cosi poetického a něžného. setřu-li totiž "zlaté pozlátko" v podobě super možných a nemožných sexuálních poloh, najdu tam příběh, potřebu ocenění, sounáležení (ano i souložení ;c) !) lásky atd atd... Co mi ale přijde zvláštní, ženské pohlaví tento film bere spíš lehce, rozverně a poměrně kladně, zatímco to mužské je převážně znechucené... ČÍM TO JE??? :)