Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shortbus sleduje osudy několika obyvatel New Yorku, kteří se potýkají se svými sexuálními a milostnými vztahy v undergroundovém klubu Shortbus, otevřeném pro lidi všech sexuálních orientací. Film ukazuje možné způsoby, jak najít odpovědi na stále se vracející otázky: jak milovat a být milován. Jak být šťastný... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (253)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti buznám, ale když se vyskytnu v jejich blízkosti, tak si přeci jen pro sichr stoupnu šikovně zády ke zdi. Přeci jen jsem nádherný mladý sexy muž a nechci pokoušet štěstí. Snímek jaksi zapomíná v oficiálním textu distributora zmínit, že se soustředí na buzeranty a transky, kterých je ve filmu bohužel naprostá přemíra a totálně převažují "klasiku" - muže a ženu. Ovšem lze to v dnešní vychýlené době vůbec stále považovat za "klasiku"? Když už k vidění žena je, tak je to bohužel odporná rákosnice, která má problémy s vyvrcholením, a tak hledá pomoc v klubu vedeným otravnou transkou. Neuvěřitelně nechutná (ani nemohu napsat píčovina, protože tady se divákům před ksichtěm prohánějí spíše háďátka, mnohdy až k nepříjemnému pohledu na vyvrcholení). Snímek se snaží působit děsně úžasně, jako jakási sexuální výpověď současnosti, ale po celou dobu smrdí těžkým amatérismem, všichni herci jsou neskutečně nesympatičtí a vůbec vyznívá celkově jaksi do prázdna. Oceňuji, že tvůrci posunuli hranice tabu a explicitně ukazují úplně vše, i když v tomto případě by běžný divák některé "chuťovky" raději neviděl. Zásadním problémem je, že tvůrci uvízli někde mezi laciným softpornem a jakýmsi pokusem o sdělení. Bohužel ani v jedno ohledu to nebylo dotažené do konce, ba dokonce ani do bodu, kdy by film přestával být bezúčelovým. Takhle nějak to dopadá, když se tvůrci pokoušejí o víc, než kam sahají jejich síly. Lepší odpad. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Film homosexuálního režiséra o sexu a svobodných sexuálních vztazích mezi lidmi a to nejen mezi gay a lesbičkami. Ignoruje veškerá společenská tabu a otevřeně zobrazuje a popisuje všechno to co lidé zažívají nebo o tom přemýšlí, ale téměř nikdy o tom mezi sebou nemluví a to nejen vážně a citlivě (nemohu říct že by na mě film působil šokujícím nebo znechucujícím dojmem), ale kupodivu i s nadsázkou a humorem - úvodní ejakulace je ještě na hraně nechutnosti, ale pozdější zpívání státní hymny třemi mladíky při vzájemném masturbování a orálním sexu mě vyloženě rozesmálo a scéna s dálkově ovládaným vibračním vajíčkem zasunutým do vaginy mi přišla skoro jako vystřižená ze starých grotesek (ano já vím, je to bizarní). 8/10 ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Shortbus s jeho (homo i hetero) souložemi, sebeukájením a (ne)dosaženými orgasmy lze snadno odstřelit jako sexuálně explicitní nechutnost, kdyby ovšem za tím vším nevyčuhovala spíše zpráva o neschopnosti komunikovat, nefungujících vztazích a citové vyprahlosti. Zde často zmiňovanou Chuť melounů (aka Umíněné mraky) stavím pro její mučivou pomalost a bizarní muzikálové vložky ještě o stupínek výš…ačkoli vypointování motivu s vibračním vajíčkem na dálkové ovládání je vskutku nezapomenutelné. ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Shortbus je ze své podstaty kontroverzní film, o tom ostatně svědčí i to rozkolísané hodnocení; záleží na tom, kolik toho divák skousne a jaké má postoje v oblasti sexu v jeho nejrůznějších podobách. Nemyslím si, že režisérovým záměrem bylo šokovat otevřeností sexuálních scén a tím tomuto dílku zajistit popularitu a patřičný rozruch kolem a že jinak je tento film vlastně úplně prázdný, jak je v některých komentářích naznačeno. Ano, zvlášť když vám hned na začátku filmu naservírují akrobaticky masturbujícího gaye, HT pár v nejrůznějších polohách a trochu toho sadomasa, tak to zapůsobí. Ale účel tohoto filmu je samozřejmě jiný než ukazovat otevřeně pornoscény, že. Moc se mi líbí komentáře pětihvězdičkových uživatelů, mnozí z nich ze Shortbusu očividně vytěžili to, co z něj vytěženo být mělo. Tento film nemůže nechat nikoho chladným a záleží na tom, kolik toho divák z něj vyzíská. Mnozí bezpochyby vypnou v průběhu filmu, nejspíš nejčastěji při asi nejkontroverznější scéně, tedy homotrojce. A právě třeba tahle scéna se mi hrozně líbila. Pobavila - "Jamie, could you please use the other hand? I am used to different angle.". Zarazila - tohle jsem fakt ještě v životě neviděl. Málem donutila odvrátit oči a uši - troubení do zadku a hymna. A konečně poskytla i určitý hlubší podnět - právě ta hymna. Prostě komplexní zážitek. V celém filmu je plno narážek, které nejlépe pochopí asi emerické diváctvo. Nebýt toho rozplizlého konce, určitého "neztotožnění se" a osobního přesycení vším tím sexuálním (na mě to byla už ke konci taky docela velká kláda...), dal bych možná i pět. Závěrem snad jen dodám, že opravdu závidím Jamiemu jeho ohebnost páteře (samozřejmě ne z důvodu, který nám předvedl, lol). ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

„ ‚Uzel v sukni‘ rozkoš hledá, vlezla do Shortbusu, běda. Kdyby Omnibusem jela, desetkrát už by „to“ měla!" Věř, kdo chceš :-). LGBT v EPKP, Encyklopedickém Péčku s Kulervoucím Příběhem? Chápu, hluboké artové myšlenky vyžadují hluboké zásuny a šikovný scenárista se neobejde bez šikovné sebefelace, včetně sebeochutnávky. Já, starý hippísák, staré prase i starý liberál, v zásadě nemám nic proti. Nicméně, jak říkávaly už naše babičky: VŠEHO S MÍROU! Mraky zpocených lidiček, s jasnými instrukcemi od režiséra: Přej a bude ti přáno, dej a bude ti dáno, kuř a bude ti kouřeno... to vše v desítkách detailních záběrů in natura? Opravdu zbytečně přetažená struna. Ochotné komparsistky, s bobrem i bez a naši komparsisti, s tvrdým či jen s žížalou, zodpovědně zasouvali, vysouvali či aspoň snaživě kvedlali. Ve výsledku se na velké hromadě po sobě váleli jak housky na krámě, až náš příběh natolik zalehli, že ho, už tak chudáčka chcípáčka, úplně udusili. Tři hvězdy nakonec jo, ale jsou jen a jen pro naši MUDr. Uzel v sukni, preorgasmickou sexuální terapeutku Sofii, z velice tradiční čínsko - kanadské rodiny (nikoli japonské, info pro uživa-tele Djkoma). Nakonec zjistila, že orgasmus není žádná Lochneska, opravdu existuje a dokonce se dá i ulovit! Čímž vyrazila pojistky v celém městě, i u nás v činžáku. Zavládla tma, nešla televize, takže... začaly vrzat postele a všechno dobře dopadlo. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Scény skupinového sexu se účastnil i sám režisér John Cameron Mitchell, kterého je možné na okamžik zahlédnout, jak orálně uspokojuje jednu z žen. Přestože sám Mitchell je homosexuál, v rozhovoru se vyjádřil, že ho to ono uspokojování ženy docela bavilo. (Mo.)
  • Během konkurzu museli všichni zúčastnění předložit 10minutové video sebe sama popisující významnou sexuální zkušenost. Režisér takto obdržel cca 500 nahrávek. (Proroček)

Související novinky

Prachy dělaj člověka

Prachy dělaj člověka

12.01.2007

Charlie Kaufman, slavný a Oscarem oceněný scénárista Věčného svitu neposkvrněné mysli, se rozhodnul režírovat svůj první film. To není žádná novinka, o filmu s prapodivným názvem SYNEKDOCHA se mluví… (více)

Reklama

Reklama