Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (44)

plakát

Boj sněžného pluhu s mafií (2014) 

Gangsterka, která se zprvu hlásí něčím jiným, to je ale dáno tím nepovedeným počeštěním názvu filmu. Postavy se místy chovají nelogicky, ale dává to dohromady smysl. Jejich nelogičnost je asi nejslabší článek. Stejně tak je nejslabším místem počet mrtvol a to, že to nikoho nezajímá. Policisté mají mizivou úlohu a žena Stellana někam zmizí, to je trochu nedodělané. Zbytek je ale zcela super, je to směsice humoru, krve a vážné politické debaty. To se mi líbí, není to jen o bezduchém střílení a nebo pokusu o vtip za každou cenu. Bohužel mi zážitek zkazil ne zrovna dobrý překlad titulků, viz. další komentáře. Stellan byl celkem plochý, ale řekněme, že takhle chladně někteří Norové působí. Bruno toho řekl ještě méně a jeho poslední scéna z filmu je také dost tajemná. Vynikající je Hagen, někdo tu psal, že přehrává. Já bych řekl, že pěkná ukázka hysterického "chlapíka", co se rozhodně neměl stát mafiánem. Krásné momenty jsou: proč nebude bio svačina, hádka o éčka v potravinách, výzdoba honosného sídla, rozdíl ve výslovnosti, kurz slušného chování, věznice, teplo a chudoba, křížky u mrtvol... Nejvíc jsem se nasmál u cedule 1389, u Stockholmského syndromu a u podivného padákového přistání. Scéna se sběrem exkrementů je trochu wtf, ale svoje místo má, v kontextu toho, co zrovna scéna sleduje a co následovalo ve střihu těsně před ní. Severský přístup je prostě takový.

plakát

Zrcadla (2008) 

Po tomhle filmu se do zrcadla raději nepodíváte :) Úvod dobrý, strach ze zrcadel dobrý námět, ale ten konec dost nelogický, bez nápadu. Celkově škoda, mělo to našlápnuto dobře.

plakát

Total Recall (2012) 

Je tu víc vypilovaných digi efektů, je to víc myšleno vážně, než originál, ale radši se podívám na Arnieho, asi jsem moc konzervativní. Vzhledem ke znalosti originálu a k téměř 99,99% kopírovacím stylu režiséra jsem se při některých akčních scénách docela nudil. Např. scéna z jejich společného bytu, kdy on zjistil, kdo jeho žena. Ona ho chce zabít. Teď jí kopne, ona mu to vrátí. Dají si po tlamách, on vítězně utíká... Hurá...

plakát

Křížová cesta (2014) 

Nejsem moc na filmy řešící náboženské otázky. Nejspíš proto, že jsem je sám vyřešil. Tento film mne ale zaujal. Prvně už těmi jednosekvenčními pasážemi, ve kterých se vše odehrává. Určitě nebylo jednoduché zvládnout je na první dobrou. Přidejte k tomu kombinaci herců a neherců v jednotlivých pasážích a je jasno, že práce bylo dost. O to více je ocenitelné, jak to všechno do sebe pasuje, zapadá. Postavy jsou hluboké, mají svojí úlohu a vývoj. Dokonalá ukázka ortodoxního náboženského přístupu ve výchově a jakou sklizeň to plodí. Příklad kvalitně zpracovaného dramatu o tom, jak se to rozhodně dělat nemá. Matka té nebohé dívenky je baba na zabití, ale jak známe Murphyho zákony...

plakát

Až na dno (2014) 

Asi jsem tomu přesně neporozuměl, nevím. Tento film mě moc neoslovil. Jazz mám rád, ale tohle nějak proběhlo okolo a nemohl jsem se dočkat konce. Každý má právo volby, otec vypravěčky zvolil cestu drog. Co naplat opakovat, že to není dobré a přitom to neustále dokola dělat. Z filmu není cítit vývoj, je to jen ukázka, jak to bylo. Asi to tak mělo být, to žádná, ale potom divák nemá chuť nic čekat a přestane se zajímat. I špatně končící drama se dá natočit dobře.

plakát

Apocalypto (2006) 

Netradiční pohled do fiktivní historie. Na velkém plátně a ve vysoké kvalitě čekejte opravdu filmový zážitek. O nudě nemůže být řeč a patří mezi snímky, které jsem si opravdu dobře zapamatoval. Pokud se přidá koření v podobě interview se samotným režisérem před promítáním, tak se pohled na film tím více vytříbí.

plakát

Co děláme v temnotách (2014) 

Rozhodně nejlepší pojetí upírovek, co jsem za poslední dobu viděl. Opravdu povedená, vtipná komedie a navíc i reality-show.

plakát

Dehet a peří (2014) 

Lehčí, celkem typicky francouzská komedie, která neuškodí, nenadchne.

plakát

Dobrodružství (2014) 

Hlavní postava bohužel nic neříká a ani na sobě nedá nic znát. Bez odpuštění, je to stojící poleno. Ostatní aspoň něco předvádějí, ale v rámci tohoto zpracování asi ani nejde chtít víc. Pokud chtěl režisér ukázat klidného, vyrovnaného člověka, tak jistě mohl, ale ne takhle. To ženská role byla alespoň v něčem zajímavá. V kontextu vší té nudy pak působí název filmu jako pěkná ironie.