Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný
  • Komedie

Recenze (40)

plakát

Talisman (2012) 

Nápad byl pěkný. První půlka se mi dokonce i líbila, ale to ztvárnění mariňáka po návratu z těžké mise v podobě krásného vymakaného, vyrovnaného, galantního, romantického Zacka Efrona... ne to prostě NE !!! Vážení v realitě by ta slečna byla ještě ráda za toho pana policistu. No a pak ten "nádherný" konec, zloduch zemřel, láska zvítězila, no to nééé. Nebýt Blythe Danner, tak jdu o hvězdičku níže.

plakát

Hostitel (2013) 

Původně jsem chtěl dát za 3, ale když to porovnám s Twilightem, tak je to prostě o třídu výše. Krom toho i ten milostný trojúhelník (čtyřúhelník) je tu více zajímavější. Pěkná relaxační hudba a scény s hostitele byly ... prostě nádherné. Nemyslím si, že by Andrew Nicool odvedl vyloženě špatnou práci. Nevím možná už jsem cíťka, ale na mě ten film zapůsobil :-) 7/10

plakát

Prometheus (2012) 

Zhlédnuto podruhé za účelem možného přehodnocení pod nátlakem většiny... Nepřehodnotím !!! Ridley Scott stále dokazuje, že patří do top ligy. Jeho umění vytvořit skvělou atmosféru je hollywoodský skvost a na nějakého vetřelce kašlu. Vetřelec, na kterém jsem mimochodem vyrůstal a tuhle scifi sérii uznávám jak nic jiného, byl hlavně Béčko, do kterého se nikdy nevkládali bůhví jak velké peníze. Tohle je mnohém větší, zajímavější a sousto bouřlivých nezodpovězených otázek ve mě naopak vzbuzuje touhu vidět víc, vidět pokračování.

plakát

Kung Fu Panda 2 (2011) 

Velmi solidní pokračování ... Těším se na trojku !

plakát

Piráti! (2012) 

První půlka byla skvělá ! Super vtítpky, originální srandovní putovaní po námořní mapě a nástup konkurenčních pirátů. Čekal jsem tedy souboj o místní cenu Piráta roku. Místo toho jsem dostal anglickou královnu a jejího nápadníka Charlese Darwina. Děláte si srandu ?!?! Rada: Příště, dříve než vpustíte svůj výsledek do kin, své nápady přehrajte 10-tiletým dětem a máte zaručenou hitovku ;-) 3+

plakát

Chata v horách (2012) 

Vezměte nejlepší fanouškovské nápady, přilejte trochu Whedonové směsi, která nám to celé pěkné zahustí, protřepat nemíchat a vuala .... KRUTOPŘÍSNÝ FAN HORROR !!! VAROVÁNÍ: Podávat jen na vlastní nebezpečí, hrozí vykloubení čelisti, ztráta periferního vidění, syndrom dětské radosti a naprostého zešílení zároveň. Dobrou chuť :-)

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Moc dlouhé a nebo moc krátké ? Toť dilema, které si tenhle snímek vysloužil. Film působil místy jako natáhla guma plná postav (nových či starých známých) a perfektních dialogů, která se následně srazila do rozhodně řízné a efektní akční podívané za doprovodu hudby od velikána H. Zimmera. Pak si říkám, jestli nešlo tenhle snímek rozdělit. Časová stopa 164 minut mi přijde na tenhle snímek už dost dlouhá a já sám jsem se v kině dvakrát přistihl při sledování svých hodinek. I přesto mi přijde, že některým vedlejším postavám mohlo být věnováno více prostoru. No původně jsem chtěl hodnotit za 4, ale pak se poohlédnu zpátky a vzpomínám na předchozí dva díly... Zjišťuji jakou propracovanou trilogii plnou postav různých charakterů dokázal Christopher natočit. Změnil celkový pohled, dokázal tuhle komiksovou legendu předělat k obrazu svému bez jakékoliv újmy a všichni jsme mu to žrali i s navijákem. Vytvořil akci, která se stala inspirací pro mnohé jiné. A hlavně se mu to všechno třetím dílem povedlo zakončit. Vzpomeňme si jak dopadl třetí Spiderman... Tenhle puzzlík zapadl, já tleskám a s čistým svědomím dávám za 5.

plakát

Stíhači Red Tails (2012) 

Co to sakra mělo znamenat ?! Vzpomínáte jak jak jste měli u zhlédnutí traileru ten příjemný mrazivý pocit v zádech ?? Tak si ho pustěte raději znovu, protože tady nic takového nečekejte. Dvouhodinová nuda, ve které je pár pěkných záběrů v leteckých bitvách. Cuba Gooding Jr. a Terrence Howard zde byli obsazení úplně zbytečně. Navzdory rozpočtu se podařilo triky dotáhnout jakš tač k dokonalosti, avšak záběry z kokpitů letadel na mě stále působily nevěřícně. Hudba .... ?!?! Skladatel asi koukal na úplně jiný film. Sakra těšil jsem se vážně hodně, ale tohle to je jeden z největších, dost možná největší průšvih z produkce George Lucase. P.S. Georgi dej nám raději další Hvězdné války a vy ostatní raději koukněte na Rytíři nebes.

plakát

Moneyball (2011) 

Když se mě někdo zeptal jestli mu můžu doporučit nějaký film o baseballu, vždycky se mi vybavila Hra snů s Kevinem Costnerem. Teď si už budu vybavovat filmy dva.