Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Telenovela

Recenze (12)

plakát

Sázka na nejistotu (2015) 

Chtěl jsem se rozepsat, ale stačí říct, že bych se podepsal pod to, co napsal Lima. Geniální film, musíte vidět. Nejen že se u toho pobavíte, ale zároveň vám to dá informace, který jsou tak na hlavu, že jim možná ani neuvěříte. "Oh boy, your boss is about to explode... Nah he is too curious to explode." Nezbývá než doufat, že lidí jako je skutečný Mark Baum (Steve Eisman) bude v budoucnu jen víc a víc.

plakát

Star Trek: Hluboký vesmír devět (1993) (seriál) 

Společně s TNG a TOS patří mezi to nejlepší co Star Trek nabízí. Skvělé postavy, poznání ras, které jsme předtím znali jen zlehka, do hloubky. Ano, není to na lodi, ale právě proto to má své kouzlo, protože člověk pozná další část světa Star Treku. A o čem jiném je Star Trek, než o objevování nepoznaného?

plakát

Shake Hands with the Devil (2007) 

Tento film je v dnešní době ještě důležitější, než kdy předtím. Afghánistán, Irák, Sýria, Libye a teď masová migrace lidí nám mohou stejně neuváženými politickými kroky přivést něco velmi podobného i do našich končin. Politika, touha po moci a penězích dělají ze světa jedno velké bojiště, lidé už se raději dívají na filmy, na zábavu, kterou se v dnešní době stala i média, informovanost občanů je téměř nulová, ač se to zlepšuje. Ale nejautentičtější podání často nacházíme až v dokumentech či filmech (ač i ty jsou výjimkou). S Hotelem Rwanda film srovnávat nelze, tento ve vás zanechá něco skutečného, pocit bezmoci, který cítíme i my, ač v mnohem menším měřítku, na mnohem menších problémech. Ale problémy rostou, necháme je dojít tak daleko, jako ve Rwandě?

plakát

Národ Z (2014) (seriál) 

Walking Dead je fajn věc, ale po chvíli začne nudit, chodící zombie prostě nebaví pořád. Zato Z Nation nabízí něco jinýho, vtipnýho, zajímavýho. Napsal bych delší komentář, ale víceméně to vystihl vegetol.mp. A druhá série k té první zatím jen přidává. Za mě čtyři hvězdy.

plakát

Archer (2009) (seriál) 

"So full of shit your eyes are brown." Pokud jste někdy chtěli vidět Jamese Bonda, který se spářil se Spaceballs a Tripping the Rift jste na správném místě. Zábava všeho druhu, ve všech směrech, to je Archer. P.S. Jo, chce si na to trošku zvyknout, dejte tomu pár dílu a uvidíte, že to stojí za to.

plakát

Helix (2014) (seriál) 

Konečně nějaký opravdu zajímavý sci-fi seriál. Zajímavá atmosféra, naprosto parádní soundtrack, fajn obsazení, ač se k těm postavám člověk asi musí trochu dopracovat. Zatím po devíti dílech se mě nedočkavost na další díl nepouští. Je fakt, že se možná trochu moc pouští do vztahových záležitostí, ale to je bohužel dnešní klasika. Snad se to v budoucnu nebude prohlubovat, musel bych pak změnit hodnocení. Zatím 5* a pro mě asi dnes nejlepší sci-fi seriál.

plakát

Interstate 60 (2002) 

Můj jednoznačně nejoblíbenější film, který se snaží ukázat na některé pravdy našich životů nenásilně a originálním způsobem. Tenhle film zná jen málo lidí a je to velká škoda. Pokud někdy máte náladu na nějaký lehčí film, ale zároveň rádi u filmů přemýšlíte, určitě byste ho měli shlédnout. Nehledejte tu však žádné strhující akční scény, spoustu výbuchů, žhavé sexuální scény a podobný patos kterým se honosí lecjaký filmový zvratek 21. století. A to je jedině dobře.

plakát

Alone in the Wilderness (2004) (TV film) 

Poté co jsem dokoukal Into the Wild jsem se musel podívat na další filmy s podobnou tématikou a narazil jsem na tento dokument. Má několik dílů a možná ještě další budou. Neskutečně mě dostal. Chtěl jsem toho napsat víc, ale pak jsem si uvědomil, že Philip_J_Fry to shrnul naprosto dokonale.

plakát

Vzkvétání (2011) 

Konspirační teorie. Tak by se dal shrnout tento film. Ano, spousta lidí by to tak nazvala. Ale je to jen teorie? Pokud shlédnete pouze tento film a nebudete se pídit dál, zda je to pravda, či ne, pak to pro vás asi bude pouze hromada hloupostí poskládaných k sobě. Pokud si ale zjistíte, jak funguje finanční systém a na čem je založen, kolik korporací má které sesterské firmy atd., pak to začne pomalu dávat smysl. Člověk ovšem raději přijme společensky akceptovatelnou pravdu, tu kterou mu okolí dává celý život. Pro mě tyhle teorie byly taky pouze zhovadilostí, než jsem se začal o to opravdu zajímat. Nesmíte ty informace přijmout, ale aplikovat je na skutečný život. Stačí si zjistit něco málo o marketingu a o ovládání mas a jste doma. Informujte se, ověřujte, přemýšlejte. Mainstream byl vždy ovládán mocenskou vrstvou, stejně jako ve středověku byla církev vším, dnes je to demokracie. Proč lidé v chudých zemích protestují za demokracii a ne za svobodu? I to je jedna z otázek, na kterou byste měli hledat odpověď.

plakát

Serenity (2005) 

Jeden z nejzajimavějších sci-fi seriálů vůbec skončil po první sérii, asi i díky chybám televize, ale alespoň přišel tenhle film, který se nemá vůbec za co stydět. Nathan Filion prostě hrát umí a stejně tak celá jeho posádka. A jak už tu někdo řekl, konečně využití potenciál River a hlavně bližší pozvánka do světa Reavers byla parádní záležitost. Odpovědět na tolik otázek diváků v jednom snímku a přesto z toho udělat parádní film, klobouk dolů.