Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (334)

plakát

Louskáček a čtyři říše (2018) 

Scénář nabízí něžnou zábavu, která spojuje známé knižní dílo s jeho baletní verzí a představivostí autora. Díky krásné a zářivé výpravě nechávám bez povšimnutí jistou bezmyšlenkovitost děje... zejména pak kvůli vánoční náladě. Trochu mi film připomíná Alenku v říši divů. Tato rozkoš pro zrak je nešťastná jen varietním halekáním a štěbetáním ke kterému odsoudil jindy dokonalou Keiru Knightleyovou scénář filmu. ;-) (viděno s dabingem)

plakát

Vánoční koleda (2009) 

Atraktivní film plný beznaděje a temna. Atmosféra táhne příběh, který je téměř hororový. Jim Carrey je uvěřitelný a výborný. Hudba i kamera je skvělá. Jde o působivý vánoční příběh. :) (viděno s dabingem - TV a v původním znění)

plakát

Mary Poppins (1964) 

Nadčasové hudební dobrodružství s magickou výpravou. Film je sice pro pamětníky, ovšem stále úžasně funguje. Je to především díky úžasně kouzelné Julii Andrewsové. A mimořádné je i dabingové zpracování díla. Za nový dabing oceněná Ivana Vaňková navíc Mary Poppins hraje v divadle. ;-) (viděno s 1. dabingem a 2. dabingem)

plakát

Od soumraku do úsvitu (1996) 

Jedinečná jízda, byť mám raději tu první část. Scénář je totiž báječně matoucí. V první hodině nabízí kriminálku, kde George Clooney báječně hraje gaunera. A v druhé části upíry... ta je dost hnusná a hrubá. Ta neurvalá zábava je ovšem skvělá a bez problémů funguje. :) (viděno s 2. dabingem)

plakát

V pasti času (2018) 

Nadčasový, odvážný a výpravný film, který zkoumá povahu souboje mezi temnem a láskou. Snímek V pasti času je tedy v něčem i inspirací. Pro kritiky je film zklamáním, ovšem pro mě je skvělý. Scénář je barvitý s neskutečnou fantazií a inteligencí. Scény jsou také hezké... nemohu jinak, než pozitivně hodnotit. :) (viděno v původním znění)

plakát

Solo: Star Wars Story (2018) 

Vtipná zábava, která má úctyhodné tempo. Děj je kreativní a pružný. Chvályhodné je i ztvárnění klíčové role, kde herec velmi schopně pokračuje v postavě Harrisona Forda. A půvabná je i postava Lando Calrissiana. Vizuální stránka působí reálně a je tedy velmi dobrá. Na závěr je třeba pochválit i dabing... ten je zvláště příjemný. Film doporučuji. ;-) (viděno s dabingem)

plakát

Grinch (2018) 

Snímku chybí význam a k příběhu z roku 2000 se ani z daleka nepřibližuje. Tato animovaná verze se sice snaží zachovat původní děj, ale výsledek je opačný. Grinch je spíše roztomile nevrlý, než ironicky jízlivý. Je mi docela líto, že film přichází vniveč. A co se týče dabované verze, tak ta je dost kostrbatá. :-( (viděno s dabingem)

plakát

Mission: Impossible - Fallout (2018) 

Toto je správná akce a zábava. Zápletka je sympatická, stejně tak dávka humoru. Akce je bezchybná! Ať už jde o honičky, rvačky nebo seskok padákem je blaho scény sledovat. Nadstandardní profesionalita a k tomu Tom Cruise, který je divoký i půvabný zajišťují bohatost snímku. :-o (viděno v původním znění)

plakát

American Horror Story - Freak Show (2014) (série) 

Povedená řada! Horor se sice vytrácí, ovšem přísná krutost a výstřednost zůstává. Navíc sestava osudů monster nutí diváka k zamyšlení a emocionálně je zasáhne. Hudební čísla, která předvádí Jessica Lange jsou úžasná. Tento zajímavý příběh stojí za shlédnutí. ;-) (viděno s dabingem)

plakát

American Horror Story - Apocalypse (2018) (série) 

Zničení světa překřížením první sezóny a čarodějnického Covenu (malinko propojené i Hotelem) je odvážné. Už od úvodního jaderného útoku je seriál šílený... navíc té chorobně trpké atmosféře plné úzkosti vévodí parádní výkony herců a technická stránka. V této chvíli však vítězí hlavně možnost vidět Angelu Bassett, bezvadnou Jessicu Lange a Kathy Bates jako postavy z předchozích řad. Navzdory jejich krátkému příběhu je to jako vidět Otce, Syna a Ducha svatého najednou. Vskutku epická série! ;-)