Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (42)

plakát

Tunel smrti (2005) odpad!

Slovy jednoho protagonisty z filmu: CO TO KURVA BYLO...

plakát

Zloději paměti (2004) 

Byl jsem varován, že druhá půlka je špatná, ale že to bude až tak hrozný, to jsem nečekal. Ukázkový příklad, jak se dá zabít slibně vyhlížející film.

plakát

Blízko nebe (2005) 

Co víc můžu chtít od filmu tohoto typu než aby mě zaujal způsobem vyprávění, formou zpracovaní a příjemně plynoucím tempem. Prostě a jednoduše mě film bavil od začátku až do konce, možná o to víc, že jsem od něj nic moc nečekal. "Umělecké" hodnocení nechám jiným, občas se může stát, že přeze stromy není vidět les.

plakát

Hra (1997) 

I když je to dlouhý, má to spád, málo hluchých míst a napětí do poslední minuty. No respektive do předpředpředposlední minuty. Doporučil bych při závěrečném skoku film vypnout a nekazit dojem závěrem ( i když zase taková hrůza to neni). Ale celkově v rámci žánru téměř dokonalé. PS: Půlbodík navíc za to, že na americký film je zde zvláštní jev - Michael Douglas své auto zamyká!!

plakát

Život pod vodou (2004) 

Jo, zvlaštní film to je. Ale abych mohl dát víc, musel by být víc zvláštní, nebo normálnější. Takhle mi připadá trošku nedotažený. Což ale neznamená průměrný, a to se cení.

plakát

Stroj času (2002) 

Každý máme pro něco slabost. V žánru sci-fi filmu je tou mojí slabostí tenhle kousek. A ani nevím proč. Ale asi proto, že kombinace hudby a vizualizace tady na mě působí jak droga. A co na tom, že je zde dost logických nesmyslů, vizuální efekty mě normálně nechávají chladným a akce člověk vs. příšera taky nemusím. Kdyby byl tenhle film němý, tzn bez dialogů a kdyby byl odstřihnut konec, tak dám i za 5, i když je mi jasný, že je to totální brak.

plakát

Záhada Blair Witch 2 (2000) 

No jestli tenhle film je v "top" 200 nejhorších filmů na CSFD, tak já fakt nevim, asi jsem barbar, ale mě se to líbilo. Zajímalo by mě, jestli by měl film stejné hodnocení bez existence jedničky. Tvůrcům budiž ke cti, že se nesnažili o nemožné, ato o kopírování prvního dílu, ale natočili průměrné béčko jako pokračování. Je to sice průměr, ale dávám 4 jako protiváhu k většině rozhodnutí ( já vim, že je to houby platný).

plakát

Zjasnělá noc (1985) (TV film) 

Jeden z mnoha filmů zabývajících se pohledem do duše alkoholika. Sice mu mnohé chybí, ale v porovnání s jinými rádobydramaty je tento tv film upřímný. Na nic si nehraje, po chvíli pocit vyprchá, ale i díky krátké stopáži je jedním z těch lepších střípků v mozaice českých zapomenutých filmů. 70%

plakát

Zvrácený (2002) 

Nejraději bych nehodnotil. Nevím, do jaké míry je násilí v tomto filmu samoúčelné a do jaké míry jako šokující nezbytná součást filmu. Ale je to působivé. A to v tom nejhorším slova smyslu. Nebudu hodnotit ani herecké výkony, ani originalitu-neoriginalitu zpětného děje. Nejdůležitější pro mě je, že ve mě zanechal silný dojem na pořádně dlouho a proto hodnotim jak hodnotim. A pak je mi celkem jedno, jestli je film označován za kvalitní experiment nebo za pseudoumění.

plakát

Pád do tmy (2005) 

Skvělá atmosféra, lekačky, u kterých jsem se někdy málem pos..., konec, který není šokující ale neurazí. Sice mi přišlo, že film má děsivější atmosféru před zjevením gumáků, ale budiž za 4*